|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
Pozdravljam ekipu,
imam malo pitanje, da li neko ima iskustva u reparaciji, odrzavanju, servisu, kako god. Rolandovog RE-201 Space Echo. Ne radi mi echo, imam novu traku i sve al opet ne radi. Nisam strucan u tom polju, zato mi treba pomoc ! Sta bi moglo biti, glave su u ok stanju, traka nova, sprava je u dobrom stanju. Da li uopste postoji neko ko se danas bavi tim, ako ima neki kontakt bilo bi super da mi proslijedite. Unaprijed hvala, n |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
VIP Member
|
![]()
objasni malo kako ne radi:
- traka se vrti / ne vrti? - vu metar se mrda / ne mrda - necuje se (ok..to znamo da se necuje, he,he) - jel ima struje / svetli nesto? - jesi li dobro namestio traku, - kako i sa cim si spojio ECho - jesi proverio kablove? - mozda je osigurac riknuo / kabl za struju.. - itd.. kreni sistemom eliminacije , tako ces brzo eliminisati neke gluposti koje mogu da budu uzrok, pre nego neko pocne da ga otvara i dzara... evo link za service manual, za svaki slucaj, ako nemas http://www.scribd.com/doc/2474420/Ro...Service-Manual
Ja sam svestran - sve mi je strano ! Sinewave Surfers Messy Boys SE16 Zoran http://www.facebook.com/album.php?ai...2&l=57cd77e7d1 http://soundcloud.com/dabear Last edited by DaBear; 28-07-2009 at 11:41 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Member
|
![]()
dabear, e ovako...
sve mi radi u sustini... VU radi, inputi svi rade, outputi rade, reverb radi... kopcao sam ga i na stol, kao s/r, zatim direktno inst/mic, sve kako treba... traka se uredno vrti, nova je, dobro postavljena, al nista ne izlazi... naravno, sad to moze biti hiljadu i jedna stvar, al eto mozda ima neka kvaka, ne znam... da znam da ima neko u bivsoj jugi ko bi to otvorio pa pogledao, moze biti zica da se odlemila i da citav belaj napravi... kazem, ne znam, a volio bih ga staviti u funkciju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Glupo pitanje, ali, kako znas da su inputi i outputi u redu? Cuje li se nesto iz sprave? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member
|
![]()
da, ona normalno radi, mikrofonska oba ulaza kao i instr input...
sa outputa saljes ili na sto ili gdje ti je vec monitoring... radi i from PA opcija ako ces ga vezati s/r. kao sto rekoh i reverb radi, ti ubodes recimo gitaru i sviras, al kad dodjes do eha, jednostavno ga nema...traka se vrti al ne funkcionise ! nije ni bitno, da ne smaram... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]()
to ti je jedna od najzajebanijih sprava za servisiranje ako nešto ne radi......
Ja imam 4 komada.....i moj serviser mi je sve sredio.....i onda reko da se neče više bavit servisiranjem tape echota jer je to previše posla za premalo para..... ![]() Imaš puno informacija na netu.....najgora stvar koja se ti može desit da ti crkne motor ili da ima "luft" u ležajevima...... ![]() Imam jedan 201 koji je umro zbog toga....i sad je banka djelova..... ![]() Pokušaj pronači nekog starijeg tehničara koji je sredjivao tape mašine na televiziji ili radiu, ili nekog ko ima iskustva sa kasetofonima..... Pozdrav, Gregor
" If Pacman affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music." - Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989] Earresistible Mastering Website Earresistible Mastering MySpace |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
Imas Roland servis u Beogradu... Cimni Alavuxa da ti da broj fona, a i meni je potreban. Ja sam imao broj ali sam ga zagubio (a bio je u txt formatu
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
(p)reparacija klavira u Bg ili sire | milanCHE | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 12 | 06-06-2009 09:54 PM |
Roland space echo......KUPLJENO | OFF | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 3 | 24-04-2005 11:56 PM |
Roland RD-500 digital piano, potreban servis | arto | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 2 | 13-12-2003 02:03 PM |