|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Niko tebe ne obeshrabruje da ne radis, naprotiv, samo ti iznosimo realne cinjenice iz gradnje, koje su vezane sa troskovima. Evo ti par primera
kupatilo - tesko da moze da se uradi za ispod 2000e (sanitarije, plocice, razvod vode i majstori - 5-10/m2 postavljanja plocica) Razvod struje... za takav objekat, te velicine... .da ne lupam, ali ispod 1500e sa kablovima, radom, bez luksuzne rasvete.... Ok.... cigla, ali krec, cement, pesak, armatura....... to je jedan od jeftinijih delova price... Malterisanje, oko 3,5e/m2 povrsine ...... Stolarija, podovi (laminat zaboravi) - bilo kakav drveni pod (brodski, parket) tesko da moze da bude ispod 20e/2 kad se postavi, ohobluje i prelakira..... Plafoni - rigips ispod 11e/m2 nema, bez vune iznad, drveni plafoni slicno kao i podovi..... A ono sto ti Braca (pa i ja kazemo), da smo samo za sazidane rezije (bez opreme) pukli dooobrih para.... ja jos nisam ni poceo da radim sobu za snimanje... steta bi bilo, u tvom slucaju, za objekat tih gabarita, i uslovnosti ne uraditi sve do kraja..... e, da 4m visina... fantastnicno, ali odma pomnozi troskove bar za 40%... Sve ove cifre koje sam dao su jako proizvoljne i zasnovane na mom nevelikom iskustvu... a ja sam takode imao pomoc u kuci
.....Snimam sve (u)zivo ..... ![]() Last edited by OFF; 24-07-2009 at 09:17 AM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
zidanje studija (opet) slike | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 01-12-2007 10:30 AM |
Zidanje mastering studija- slike | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 3 | 27-11-2007 11:56 AM |
Predlog | milosjeftic | Predlozi i sugestije | 1 | 08-04-2005 06:09 PM |
-=Predlog=- | ProkDu | Vlado Georgiev | 1 | 26-02-2005 08:54 PM |