|
Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Mala poslastica za klavijaturiste.
![]() Kompletan gear poznatog preminulog klavijaturiste Pink Floyd-a Richard Wright-a (1943 - 2008). http://sparebricks.fika.org/sbzine28...ear-rev156.pdf
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Najs
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
mod?rateur analogue
|
![]()
fantasticno
![]() samo sto taj tip koji je to pisao očigledno nije baš "na ti" sa poviješću i karakteristikama analognih sinteva. ima pogrešaka. ponešto krivih i površnih opisa nekih instrumenata. npr. Prophet 5 je "analogni aditivni sint" koji je mogao "puno više od minimooga". "could play multi-sounds & effects with echoes & repeats" (svašta brate), zatim naveo je CS80 kao "consumer" synth. znaci kao ne-profi, a la casio itd.. ali, svejedno, to su sitnice,, ima puno zanimljivih stvari, kao npr. sto je svirao na kojoj pjesmi/albumu/studiju. pogotovo ovo sa snimanja "the wall", kad su se posvadjali on i Waters. o njegovim hammondima i emsu itd. PS sjećam se prošle godine, Nikša i ja smo se našli ispred zgrade tu noć kad je umro, i popili po koju, njemu u spomen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
Hvala sRce
![]() Lep prikaz (uz sve pogreske koje su se "potkrale" autoru) opreme koju je talentovani i odmereni Rick sjajno koristio. Iako u senci tandema Gilmour/Waters, Pink Floyd zvuk bez njega ne bi bio isti, a njegovo sviracko/aranzersko ucesce (pored autorskog) je odlicno "nastavno sredstvo" za svakog ko bi temeljno da se bavi muzikom i sviranjem klavijatura...
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
covek koristio stari dobri kjubejz
![]()
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
Radi, radi, jos kako...
![]() Sad je fora da ga kontrolisem preko JD800, posto je burazer ponovo dosao u posed istog... ![]() Pozdrav!
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ustvari najvise gresaka sam video medju fotkama, gde je na par mesta "pobrkan" Hammond RT3 sa nekim novijim i manjim modelom. Licno sam posedovao C3, a dobro sam poznavao i RT3 dok sam bio zaposlen u JAZZ ork. RTS.
Doticni RT3 je jos uvek u Beogradu, sada vlasnistvo Mise Komnenica, mada ga niko i ne svira. Poznat je i kao "najredji" od velikih Hammonda. Ovih manjih, "spineta" u vidu L100, M100, TTR100 i ostalih, ima k'o sodera, ali su RT3 i u dobroj meri C3 vrlo retki instrumenti...
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Richard Devine - Access Atomizer | lesha | Produkcija Elektronske Muzike | 18 | 11-02-2008 03:51 PM |
Richard Bona u Novom Sadu | bassystem | Dragan Ivanović | 3 | 24-11-2006 11:01 AM |