|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Ne bih se bas slozila... Istina je da se trend vraca na stari dobri "kvalitet sviranja"... Mislim da naravno postoje pjesme koje zahtijevaju jacu i skuplju produkciju ali da bi dobio vrhunski sound najvaznija je sama izvedba. Mislim da se uz trud i "trikove", talenat i volju mogu stvoriti prilicno kvalitetni snimci. Ili mozda jednostavno promijenis zanr u onaj koji bolje pashe tvom ansamblu ( kao ansabl podrazumjevam kombinaciju instrumenata koje koristis, bio to simfonijski orkestar ili glas i gitara)... Last edited by zanamusic; 17-12-2007 at 02:10 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Banned
|
![]()
Mnogi poznati autori kod nas svoje pesme nude uz klavir ili gitaru.
To i jeste poenta cele ove price,da bi aranzeri imali svoj film. Mnogo je tesko kad kompozitor koji nece raditi ko aranzer vec odredi smer kompozicije.Tesko za aranzera,producenta i ostale saradnike. Demo treba uraditi sto prostije i zbog pevaca,sto im vise nudis vise se pogube pa po neki put i ne uzmu pesmu iz tog razloga sto je tako gotovu ne osete. Na kraju ja mislim da je ono sto izadje iz rukava(prvog puta) je i najbolje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Junior Member
|
![]()
ja uglavnom zavrsim ceo aranzman,a ako mora da se snimi demo,to onda otpevam ja i to bude demo,jer zvucim kao demo
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Member
|
![]()
Prvo se prokontaj sta si sposoban da izvedes onako kako je na snimku. Bilo da se radi o demo ili .. ..full ver. Desava se da ljudi snimaju demo snimak sa VSTi (najcesce) i nabacaju svacega a kada to treba da predstave ... To ti je primer za festival. Kada saljes demo snimak na festival, kao sto u Banjaluci imas "demofest", gde se izvodi "live". .. demo za sta ..?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
|
![]()
Hmm...
Pa moras znati ljude prvo,a posle je manje bitno kakav je demo. Iz njega treba da se vidi sta je od prilike krajnji proizvod,pa ce tako bolje ili losije da zvuci...
![]() |
#16 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
U prizemlju svoje kuće, Halid je imao mali studio u kojem mu je sve oko produkcije radio moj prijatelj. Halid dođe u neko doba noći do ideje, uzme nekakvu gitaru i to 'odmumla' u najobičniji onda?nji kućni kasetofon. Fali pola riječi, a i one ?to se na jedvite jade čuju - nisu konačne. Melodija : pogađaj i doradi. Onda to nekada?nji ?ef 'Jarana' uobliči da se ima ?ta čuti i bude mega-hit Yugo prostora. No, ovo je ipak samo primjer ; ne mora biti pravilo. Sto ljudi - sto ćudi i navika. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Znaci ti si ucestvovao u istoriji!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Samo posmatrao tada?njost.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Pro Member
|
![]()
Naravno. I razmi?ljao. Posebno o tome koliko je nepredvidiva ; osim, svakako, antitipa : da će sutra u 07:00 biti 07:00
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vintage... i to kakav... | sRce | Pricaonica | 1 | 04-12-2008 07:44 AM |
Kakav koncept !!!! | DaBear | Razno | 11 | 31-01-2008 10:02 AM |