|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Dugo vec razmisljam na ovu temu,i dolazim do nekog dosta cudnog zakljucka...a to je da sto sam limitiraniji,kreativniji sam.
Ja ne zelim da sve moze u softveru.Zelim da se pomucim da dobijem rezultat.JEr mislim da je lakoca koriscenja - sve manja upotreba mozga,koja prouzrokuje lose efekte. Sta znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Senior Member
|
![]()
Hahaha....ala si me nasao!
![]() Ja sam mahom u stanju da zavrsim samo projekte koji su odredjeni nekim deadlineom... a tih r76hfuis3 projekata imam mali milion... ali ok, i nedostatak vremena uzima svoje.... Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Loopovi su se sa trakom radili bez problema, kao i kompletna montaza zvuka... Samo je to bilo dosta sporije... Postupak je bio krajnje jednostavan, snimis dio sa trake na nekoliko paralelno spojenih trakasa, narezes sve trake na istu duzinu, polijepis i vozi... Zanimljivo, upravo smo danas na nekom snimanju to spominjali, kako smo prije 20 godina radili loopove. Doduse, prije dvadeset godina je vec bilo atarija i midija, ali ovako se to radilo i u doba Beatlesa... Strasne sprave su bili ti trakasi...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
Loopovi bili neizostavni u obradi zvuka za film. Atmosfere (ulica, ki?a, ?uma, livada, svrčci/zrikavci) - sve se radilo sa loopovima perfo-trake. Traka bila skupa, pa je bilo jeftinije da ti neki ?umovi koji se svako malo pojavljuju (a nisu domninantni) idu u loop, pa u miksu (ili sub-miksu) digne? taj kanal kada ti treba, nego da tro?i? po par desetina metara za svaku pojavu ?uma.
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|