Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 14-05-2009, 11:56 PM   #31
Gianfranco
Senior Member

Gianfranco's Avatar

Default Re: Nov racunar se restartuje...

zavrsen 100% uspesno Prime 95 test ispravnosti jezgra masine (procesor,memorija...)

idemo dalje...
Gianfranco is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 02:16 AM   #32
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Quote:
Originally Posted by sashavl View Post
....oces da kazes da ako istaliramo drugi OS da ce "videti" svih 4GB na 32bitnom procesoru?....
Da (ako ploca podrzava 4GB [i vise])
Linux je jedan od tih "drugih OS-ova"

pozdrav

bogi

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 02:33 AM   #33
slowstar
Pro Member

Ljudi, znam kako da zauvek resite te IRQ i slicne probleme, zna i Diviner, ali izgleda da cuti o tome. Moja masina, cela od brusenog aluminijuma NIKADA nije pokazala takve, a ni drugacije probleme. Zar ne moze da vam se kaze samo, kako da nadjete izlaz iz ove, i mnogo slicnih situacija sa "Blue screen of death"?
Ponavljam da ne smem licno da dam nijedan konkretan savet,da me ne bi "banovali" a i ne razumem zasto stalno nesto "budzite" na vasim masinama koje nazivate "kompjuter"
Pa zar niste ljudi koji se bave muzikom? ja sam tako mislio kada sam poceo da dolazim na ovaj forum...
P.S. kada stavim 4 giga RAMa u moj komp, on mi u "about this...." pokaze onoliko koliko sam stavio, 4 giga, nista ne smanjuje i ne modifikuje, a nikada u zivotu svome nisam na mom kompu video "plavi ekran smrti"Uostalom, ja se i ne razumem u racunare, a mislim da i ne treba da se razumem...
Old 15-05-2009, 09:12 AM   #34
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

pa kad na pc stavis osx (a tvoj je takodje pc), opet imas 4gb, tako da to nema veze sa kompjuterom.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 12:03 PM   #35
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ljudi, znam kako da zauvek resite te IRQ i slicne probleme, zna i Diviner, ali izgleda da cuti o tome. Moja masina, cela od brusenog aluminijuma NIKADA nije pokazala takve, a ni drugacije probleme. Zar ne moze da vam se kaze samo, kako da nadjete izlaz iz ove, i mnogo slicnih situacija sa "Blue screen of death"?
Ponavljam da ne smem licno da dam nijedan konkretan savet,da me ne bi "banovali" a i ne razumem zasto stalno nesto "budzite" na vasim masinama koje nazivate "kompjuter"
Pa zar niste ljudi koji se bave muzikom? ja sam tako mislio kada sam poceo da dolazim na ovaj forum...
P.S. kada stavim 4 giga RAMa u moj komp, on mi u "about this...." pokaze onoliko koliko sam stavio, 4 giga, nista ne smanjuje i ne modifikuje, a nikada u zivotu svome nisam na mom kompu video "plavi ekran smrti"Uostalom, ja se i ne razumem u racunare, a mislim da i ne treba da se razumem...
Ovo vec postaje groteskno ch'ka Slobo... Mojnete vishe moooolim vassss..Posle ovakvih postova ni polachasovno tushiranje vishe ne pomaze...
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 02:06 PM   #36
slowstar
Pro Member

Quote:
Originally Posted by lesha View Post
pa kad na pc stavis osx (a tvoj je takodje pc), opet imas 4gb, tako da to nema veze sa kompjuterom.
To je verovatno tacno, slazem se, ali autori OSX-a to tako nisu zamisljali, znaci - OSX na masinu koja je za to i napravljena ORIGINALNO,samo zato i pominjem neku "masinu" nisam ja fetisist u pogledu "gvozdja" nego u pogledu operativnog sistema, koji je slucajno predvidjen da ide na tu vrstu masine.
Old 15-05-2009, 02:20 PM   #37
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
To je verovatno tacno, slazem se, ali autori OSX-a to tako nisu zamisljali, znaci - OSX na masinu koja je za to i napravljena ORIGINALNO,samo zato i pominjem neku "masinu" nisam ja fetisist u pogledu "gvozdja" nego u pogledu operativnog sistema, koji je slucajno predvidjen da ide na tu vrstu masine.
nije nijedna masina pravljena za osx, vec ljudi biraju komponente, ili prilagode drajvere da sto bolje rade sa tim komponentama.
prednost je sto to radi samo jedna firma, kao sto je prednost i kad se kupi firmirana pc masina tipa dell, hp i sl.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 02:03 PM   #38
fly
Junior Member

a zasto se ovde uplicu oni koji se ne razumeju u racunare a zarko zele da pomognu?
kojekakve price u fazonu "ja se ne razumem u racunare ali cu jedno 15 redova naklapati pa jos po tri puta reply udariti sa jos nekoliko redova naklapanja" ne pomazu u resavanju problema

to samo smara pracenje thread-a
fly is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 02:49 PM   #39
Ad Fines
Stara Rumski Elita 2003.

Ad Fines's Avatar

Quote:
Originally Posted by fly View Post
a zasto se ovde uplicu oni koji se ne razumeju u racunare a zarko zele da pomognu?
kojekakve price u fazonu "ja se ne razumem u racunare ali cu jedno 15 redova naklapati pa jos po tri puta reply udariti sa jos nekoliko redova naklapanja" ne pomazu u resavanju problema

to samo smara pracenje thread-a
Slazem se...takodjer su nepotrebni i oni koji komentiraju takve OT.
Ad Fines is offline   Reply With Quote
Old 20-05-2009, 06:49 PM   #40
fly
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Ad Fines View Post
Slazem se...takodjer su nepotrebni i oni koji komentiraju takve OT.
bas

over and out
fly is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules