Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > DSP forum

DSP forum DSP hardware & software, plug-in & host teme, ProTools, Creamware, UAD-1, TC Powercore.... diskusije, pitanja i razvoj

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 18-05-2009, 11:41 PM   #1
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: UAD 1176 LN-po čemu je to "must have"?

Quote:
Originally Posted by idekius View Post
Radi lak?eg "poredjenja" universal audio compressora, evo malo podataka vezanih za attack i release parametre...

1176LN

Attack Time 20 microseconds to 800 microseconds (?to bi se reklo: "Brz kao munja! ")

Release Time
50 milliseconds to 1.1 seconds

LA2A

Attack Time
10 milliseconds

Release Time
0.06 seconds for 50% release; 0.5 to 5 seconds for complete release

LA3A

Attack
1.5ms or less

Release
0.06 seconds for 50% release
Pa sa atakom od 20ms, ne mozes da ubijes pik na samom startu - cuje se tih 20ms ataka! Meni se on ne svidja, glasam za Precision comp...
Old 19-05-2009, 03:49 AM   #2
idekius
Mason

idekius's Avatar

Pazi... tih 20 micro sekundi u najbržem modu, a 0,8 u najsporijem buni i mene...

To je stvarno munja od kompresora i da mi je neko rekao da je baš toliko brz, ne bih mu verovao. Čuje se da je brz, ali... ne baš do te mere. Stvarno nisam imao taj utisak... Nemam utisak da on jebe tranzijente...

Do duše, sada mi je jasno zašto on onako lepo radi pri paralelnoj kompresiji.

Baš volim 1176LN, a itekako mi je privlačan i universal audio 6176 channel strip, koji ima integrisan upravo 1176LN.

Ispada da je on u svom najsporijem modu otprilike (mrzi me da računam) 12 puta brži nego LA2A

Što se tiče uporednog testa 1176LN hard. vs. soft... možda bi i mogli da organizujemo nešto, samo nemoj posle da bude kukanja i svadje
Prijatelji sa GS su tako poredili LA2A i pre nego što su znali rezultate najvećim delom proglasili soft za hard, a kasnije, kada je rezultat objavljen, svi su imali ispravne procene... na tone... http://www.gearslutz.com/board/high-...-examples.html

Last edited by idekius; 19-05-2009 at 06:07 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 08:23 AM   #3
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Meni to nikad nije bilo jasno.. cak sam jako davno i postavio topic o tim mikrosekundama....... ne verujem da uho moze da registruje promene unutar jedne milisekunde
Old 19-05-2009, 09:05 AM   #4
idekius
Mason

idekius's Avatar

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Meni to nikad nije bilo jasno.. cak sam jako davno i postavio topic o tim mikrosekundama....... ne verujem da uho moze da registruje promene unutar jedne milisekunde
Naravno da ne može... Ali, ako je kompresor prebrz, brzo se aktivira i stišava tranzijente, onda sluh itekako registruje da fale tranzijenti...
Tu je sad zvrk koji meni nije jasan... 1176LN je definitivno strašno brz... Koriste ga za usnimavanje vocala ( ?ajd? nekako), ja 1176ln koristim i za npr doboš, koji je vrlo tranzijentan instrument... nikada nisam primetio da tu nešto nedostaje.

Inače, uvek popuštam attack maaaaalkice duže od onoga "što bi trebalo", a release maaalkice kraće, u paničnom strahu da ne sjebem tranzijente ( da ne bi bilo: "Udavija gi, jedan Nišlijski kalfa - tj. JA-, s? compressor, na zelen Čair.." . ) , pa da pesma posle zvuči kao da si bacio ćebe preko nje

I još nešto... Za one koji misle da je UA Fairchild 670 spor kompresor (zbog boje i tripa koji daje)... njegov attack je od 200 do 800 mikrosekundi, ili 0,2 - 0,8 ms!!!
Toliko o tome kako je spor!

Last edited by idekius; 19-05-2009 at 09:36 AM.
idekius is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 09:36 AM   #5
DADDY Z
Moderator

DADDY Z's Avatar

Quote:
Originally Posted by idekius View Post

I jo? ne?to... Za one koji misle da je UA Fairchild 670 spor kompresor (zbog boje i tripa koji daje)... njegov attack je od 200 do 800 mikrosekundi, ili 0,2 - 0,8 ms!!!
Toliko o tome kako je spor!
da,ali koliki je release?
da li je 670 u stvari spor u smislu da su mu povezani attack i release tj da ne mo?e? podesiti spor attack i brz release i obrnuto? ili se brzina procenjuje samo attack-om...
Moja neka filozofija bi bila da je brz kompresor onaj koji propusti tranzijente pa potom brzo podigne i pusti ti?i deo do sledećeg tranzijenta...ja bar tako kapiram igru attack-a i release-a..
ne znam-mo?da ja godinama ?ivim u pogre?nom ubeđenju..
Ovo nije komentar na Dekijev račun nego generalno onako pitanje za sve..
DADDY Z is offline   Reply With Quote
Old 19-05-2009, 09:48 AM   #6
idekius
Mason

idekius's Avatar

Čekaj... jesu vezani attack i relase kod Fairchild 670. Jasno je da je attack vreme potrebno da se kompresor aktivira, a release odredjuje vreme koje mu je potrebno da se zaustavi (da ga ne tupimo oko toga)...

Evo tabele za UA Fairchild Fairchild 670, ( klon Fairchild 670 iz Ocean Waves studia):
Attached Images

Old 19-05-2009, 12:35 PM   #7
d3houseworks
Member

Fairchild zna fenomenalno raditi kad se malo vrti onaj DC bias... kad je na default, na 5 sati, malo ga previše gnječi.....
d3houseworks is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules