Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 15-05-2009, 11:07 AM   #1
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Sta reci!

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Xao Jong Ming (prodavac): Gosn Petrovic San, ako uzmete 250 kila procesora, dobijete 25 kila procesora sa 70 % popus'

Petrovic computers: Moze, ali onda i 50 kila hardova gratis ako uzmem i 76 kila memorija, onih sto vam stoje napolju pokrivene ciradom.

Xao Jong Ming: Moze, samo ako shiping bude o vashem troshku.

Petrovic computers: Odgovara, imate li nekog brodoprevoznika koji bi se uklopio u budzet od 65 dolara?

Xao Jong Ming: Naravno, moj sestric Yin Chon Feng Shui iduce nedelje prevozi riblje glave u Evropu pa se moze i vas tovar spakovati ispod gajbi sa ribom... Ne brinite, bice spakovani u aluminijumsku foliju i prekriveni shatorskim krilom (zbog eventualne bure koja ume da dune)...

Ali sad bez ?ale, ne kapiram ni za?to ljudi ne gase računare kad izlaze iz kuće? Ja sam pak tolika pi..a da gasim ma?inu kad grmi. Već mi je jedan (dialup) modem riknuo od groma, pa sam istripovao da to ima veze sa tim ?to mi telefonska ?ica ide sa bandere A i struja i kablovski Internet mi idu vazdu?nom linijom
Old 15-05-2009, 11:21 AM   #2
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post

Ali sad bez šale, ne kapiram ni zašto ljudi ne gase računare kad izlaze iz kuće? Ja sam pak tolika pi..a da gasim mašinu kad grmi. Već mi je jedan (dialup) modem riknuo od groma, pa sam istripovao da to ima veze sa tim što mi telefonska žica ide sa bandere A i struja i kablovski Internet mi idu vazdušnom linijom
Jbg. bekapuje se internet matorri
Ja ga ne gasim po "par dana" takodje, a kad zagrmi onda popijem rakijicu i nadam se da nece "grom u koprive"...
Budimo realni: pad kvaliteta izrade skoro svega na svetu u proteklih 5 godina je pao za 50 %, a pitanje je dokle to moze da ide nadole...
Ja sam imao tu srecu da mi je burazer "mag za sklopit kompjuktor" pa nikada nisam imao problema hardverske prirode (pu pu djavole valjda ne chitash ovo)...
Gosn. Diviner o ovome moze da napishe doktorsku disertaciju... O kvalitetu komponenti koje koshtaju puno para a svaka treca kao nesto valja (iz iste serije naravno)... Kontrola kvaliteta je "strana rech" ili izumrli dinosaurus koji postoji jos samo u setnom secanju ljudi koji znaju kakve su sprave bile "dok je bog hodao po zemlji" i to je zalosna chinjenica koju moramo da prihvatimo...

Last edited by silicon science; 15-05-2009 at 11:24 AM.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 11:55 AM   #3
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

E znachi znao sam znao sam znao sam
15 minuta posle posta gore mi se mashina upucala i sad ne vidi drugi hard koji nije sistemski
E kao da sam znao da ce se nesto desiti
jebem ti kompjutere ko ih izmisli
Old 15-05-2009, 12:03 PM   #4
kejkz
banned

silikone, menjaj nadimak, vidis da taj silikon nista ne valja... ostavi samo sili... ili kon...

Sa kompjuterom nema problema samo kad je ugashen
kejkz is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 12:21 PM   #5
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Budimo realni: pad kvaliteta izrade skoro svega na svetu u proteklih 5 godina je pao za 50 %, a pitanje je dokle to moze da ide nadole...
O, pa mo?e, mo?e jo? ihahaj... Vidi ovako: riknula ti ma?ina ili ne, ionako će? već posle (uvrh glave) 15-18 meseci početi da misli? o novoj, ili makar o nadogradnji postojeće, po?to tehnologija presti?e samu sebe (HD, pa zbog HD-a Blue Ray, pa ko zna ?ta dalje). Ovo govorim imajući u vidu najveći broj korisnika računara (u svetu, pa i ?ire ).

Ako tako pogleda? na stvari - za?to bi neko pravio uktramegadeluks DVD rezač sa do?ivotnom garancijom kad će? ga i ovako i onako uskoro baciti? Ista stvar sa napajanjima, matičnim pločama, čime god... ?ta god da ti rikne, neće? kupiti to isto nego ne?to savremenije, a sticajem okolnosti firma čiji ti je deo upravo riknuo nudi novu tehnologiju po suuuuper povoljnoj ceni
Old 15-05-2009, 05:31 PM   #6
LACKY
Pro Member

LACKY's Avatar

Ja racunar nisam ugasio jedno 6 meseci. Ako se zapali zalicu ga kantom vode. A ako nisam tu kada se zapali, neka zalivaju komsije!
LACKY is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 05:47 PM   #7
InsaneEyes
Pro Member

InsaneEyes's Avatar

ja ga ne gasim po par meseci, i napajanje mi pre neki dan sprzilo SVE, morao sam da zamenim sve, jel ovo neki bad moon pa svi u havariji il mi se cini????

honda - the power of dreams!!!!

InsaneEyes is offline   Reply With Quote
Old 15-05-2009, 09:15 PM   #8
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by LACKY View Post
Ja racunar nisam ugasio jedno 6 meseci. Ako se zapali zalicu ga kantom vode. A ako nisam tu kada se zapali, neka zalivaju komsije!
Ja ga gasim samo iz razloga sto u toj sobi i spavam a glasan je do bola...
Old 15-05-2009, 09:16 PM   #9
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
O, pa može, može još ihahaj... Vidi ovako: riknula ti mašina ili ne, ionako ćeš već posle (uvrh glave) 15-18 meseci početi da misliš o novoj, ili makar o nadogradnji postojeće, pošto tehnologija prestiže samu sebe (HD, pa zbog HD-a Blue Ray, pa ko zna šta dalje). Ovo govorim imajući u vidu najveći broj korisnika računara (u svetu, pa i šire ).

Ako tako pogledaš na stvari - zašto bi neko pravio uktramegadeluks DVD rezač sa doživotnom garancijom kad ćeš ga i ovako i onako uskoro baciti? Ista stvar sa napajanjima, matičnim pločama, čime god... Šta god da ti rikne, nećeš kupiti to isto nego nešto savremenije, a sticajem okolnosti firma čiji ti je deo upravo riknuo nudi novu tehnologiju po suuuuper povoljnoj ceni
Sve to stoji.... ma sve sto trazim je samo da me ne zeza to sto sam platio.. kad rikne nek rikne.. mrzim umiranje
Old 17-05-2009, 09:43 AM   #10
Sandzama
Member

Sandzama's Avatar

Desavale su se slicne stvari i sa "factory built" masinama, pun je internet raznih class action tuzbi itd. Evo npr. famozni Apple: http://gadgetblips.dailyradar.com/st...er_fire_prone/

Da ne pocinjemo o samozapaljivim automobilima itd...

Sve to ide uz risk management http://en.wikipedia.org/wiki/Risk_management

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules