|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#21 |
Senior Member
|
![]()
Opet...
![]() Ovog puta nije NDIS.sys ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Junior Member
|
![]()
znas kako, uzmi ti i testiraj jedno po jedno, skini gold memory program, proveri ram, ako je u redu, predji na procesor, skini hotcpu i testiraj, njegovo testiranje traje 6h ali na kraju znas na cemu si, ako je u redu predji na graficku, nju mozes testirati 3dmark-om, najbitnije u celoj prici je da prvo (posle rama) testiras procesor jer su isti simptomi kod kvara procesora i graficke, maticnu plocu tesko mozes testirati ali kad jedno po jedno eliminises lako ces dodji do problema, moze da se desi da ti jednostavno neki drajver nije u redu, a moze da bude i kvar neke komponente, bsod je nezgodna prica
Last edited by sashavl; 12-05-2009 at 11:54 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#24 |
Member
|
![]()
ja mislim da je do Core 2 Quad Q8200 mada ko zna...
i zanima me koji router koristish? |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Moderator
|
![]()
Imao sam vrlo slican scenarij, sa slicnim komponentama, uradi naravno, testove koje kolege preporucuju, da znas na cemu si, ali u svakom slucaju zaboravi na USB i modem, takva vrsta pingovanja bi sjebala i mac, (pa dobro...
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Senior Member
|
![]()
ok,hvala svima... u narednom periodu cu otklanjati redom jedan po jedan od mogucih uzroka... pa se javljam...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | ||
Moderator
|
![]() Quote:
Poenta je sto je ogranicenje u pogledu rama, vestacko, tice se operativnog sistema, kada je XP u pitanju. Linux ili BSD nema ta ogranicenja, na primer... nikakav problem zabosti 4GB rama a da sve radi na novijim masinama Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#29 |
Junior Member
|
![]()
bogami sam ja pomesao loncice, nesto sam ja tu lose izracunao, slazem se da 32bitni procesor ima 32 adresne linije i sa njima moze da adresira 2^32 B memorije, i to je tacno 4GB i tu se slazemo, ali ne mogu da se slozim da je ogranicenje vestacko, oces da kazes da ako istaliramo drugi OS da ce "videti" svih 4GB na 32bitnom procesoru? mislim da su neke adresne linije, odredjeni broj, potrebne za neke druge stvari, zna se da i/o uredjajima pristupa preko adresa pa mozda za to?
Last edited by sashavl; 15-05-2009 at 12:49 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Ako instaliras 32bit OS na 64bit masini, ne ide preko 3.5 gb rama, a ako instaliras 64bit OS na 64bit masini vidjet ce preko 4 gb rama. Obrnuto nije moguce. Pa ovo vec i ja znam koji se u ovu granu ne upustam jer nisam expert....samo sam morao prokomentirati.
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Lap-top i racunar | Mogli | Computer Hardware | 7 | 12-03-2009 07:14 AM |
Gasi mi se racunar | Mogli | Computer Hardware | 7 | 18-03-2008 10:22 PM |