|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Senior Member
|
![]()
Na koje padove iz Hipersonic-a mislis ? Ajd navedi ih ako hoces.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
|
![]()
Malo volje , programinga, lejeringa i eto pedova , iliti "tepiha" kakve oćeš...i sa sofotom i sa hardom i sa svim...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Moderator
|
![]()
Idealno je ako imas volje/znanja/vremena/alata da programiras/layer-ujes ili makar tweak-ujes (neki factory preset) pad za svaki konkretan aranzman/produkciju. Mnoge hard/soft sprave (ukljucujuci i gore navedene) ti u tom slucaju mogu dati zadovoljavajuce rezultate.
Ipak, kroz godine "eksploatacije" pokazalo se da odredjene (hard) sprave u nekim specificnim situacijama daju malo bolje rezultate od nekih drugih. Moja iskustva su sledeca: - soft,warm & voicey pad: Roland MKS-70/JX10, Roland JD-990/JD800; - atmospheric, moving, morphing pad: Korg Wavestation (AD,SR,EX), Access Virus (B,C,TI), Kurzweil K2xxx; - poly stack, digi bell pad: Roland D-550/D-50, Yamaha SY99; - hard, belly pad: Waldorf Wave/Q/Blofeld; - airy, flutey pad: Oberheim Matrix 12/1000, Xpander; - vintage orch & string machine pad: Alesis Andromeda A6; - complex, seq, rhytmic pad: Nord Modular G2(X); Naravno, u odsustvu ovako "profilisanih" sprava, uz dobro tweak-ovanje, "allround" sprave tipa Fantom/M3/Motif mogu dobro da "zavrse posao"...
![]() |
#4 |
Banned
|
![]()
Ne bih, da prostite, da kenjam....ali ovakva pitanja često dobijaju odgovore koji košta ju po barem 50 hiljada evra
![]() Ovakvim temama na ovom forumu manjaka konkretnih savjeta i uputa kako da dobiješ neki zvuk ili nešto...Odma ti eksperti naprave barem 10 000 evra ceha za to što hoćeš...daj ti primjer pada koji hoćeš da dobiješ, a ja ću pokušati da ti objasnim kako da dobiješ nešto slično bez velikih investicija ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Tubeohm Pure Pten i uzivaj sto se tice neke softverske varijante , sto se tice sintisajzera tj hardvera , bilo koji moderniji i malo programiranja i to je to
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Pro Member
|
![]()
zavisi koliko te ne mrzi da napravis svoj sound ... i fazon muzike koji radis mislim da je all round sint
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Senior Member
|
![]()
Razmisljam da uzmem Roland Juno-G
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Banned
|
![]()
Mislim da sa Korgom Oasysom ne bi promašio sigurno...
ja bih ti preporučio njega da kupiš... ako hoćeš neki "analogniji" zvuk...onda razmisli da kupiš jednu Yamahu CS-80 umijem i ja preporučit , a? Kad nećeš da poslušaš šta ti se govori i treba ped da te košta 15 000 evra! |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|