Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 07-05-2009, 10:49 AM   #51
Bo_13
Member

Default Re: Mastering Studio u Beogradu?

Quote:
2. "veliki" tipovi uvek rade 100% jer si manje ne smeju dozvolit. sva ostala misljenja su izgovor za to da je snimak i mix koji im je poslat u stvari sranje.

Tu se ne slažem potpuno.....iz osobnog iskustava znam, da su neki masteri od "top" faca koje sam imao priliku slušat i usporedit sa originalom, po mojem mišljenju bili toliko loše uradjeni, da jednostavno nisam mogao verovat, da možeš toliko upropastit mix na masteringu.

Kako sam par stvari "popravljao", ili bolje rečeno ponovno radio, bio sam prvi put kad sam imao takvu priliku fasciniran , da mogu ja master barem jednako dobro ili bolje odradit.....

Ako je za neke to odradjeno na 100% , onda na svijetu ima još puno mesta za nove ljude i nove studie......
zdravo grega,
drago mi je da smo se ovde sreli. navrati na pivo i razgovor.

evo samo da ti dam moj komentar na ovo gore:
ja sam definitivno siguran da svi oni rade 100%...samo sto njegovih 100% ne moraju uvek da tebi kao konzumentu odgovaraju.
i ja uvek radim 100% i nekad dobijem samo pohvale, a nekad mi ljudi kazu da sam napravio sranje...a dao sam 100% i u jednom i u drugom slucaju. sta zelim da kazem je da si NITKO ne moze dozvoliti manje od 100%...pojesce ga konkurencija i ostat ce bez placenih racuna.
estetika je komplikovana stvar. ja volim da nosim jeans a neko ko voli armani odela ce da mi kaze da je moj ukus za oblacenje "out". neko drugi ce opet da mi kaze da izgledam cool .
jedan od mojih svezijih primera:
album grupe VRELO, producent Voja Aralica...nas prvi zajednicki projekat ikad. Voja posalje mix...ja posaljem masterovan nazad, Voja nazove i kaze: "Bobane...preterano. super". i to je to. sledeci projekat...posaljem master nazad, Voja nazove i kaze: " Bobane...malo mi mulja bass, pesma mi je u zvucniku i ne radi mi kako treba, molim popravi". kapiras? dva ista coveka...i mojih 100% i na jednom i na drugom projektu.

pozzz
bo

Last edited by Bo_13; 07-05-2009 at 11:40 AM.
Bo_13 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 11:15 AM   #52
quake
Banned

Slusao sam Vrelo i "pre" i "posle".....super odradjen posao,po meni je to "to" sto bi mastering trebao da bude.Cestitam Bobane i dobro dosao na forum.
quake is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 12:14 PM   #53
Bo_13
Member

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Slusao sam Vrelo i "pre" i "posle".....super odradjen posao,po meni je to "to" sto bi mastering trebao da bude.Cestitam Bobane i dobro dosao na forum.
hvala,
nadam seda cemo se druziti ovde.
Old 07-05-2009, 12:14 PM   #54
gregor z
Moderator

Quote:
Originally Posted by Bo_13 View Post
zdravo grega,
drago mi je da smo se ovde sreli. navrati na pivo i razgovor.

evo samo da ti dam moj komentar na ovo gore:
ja sam definitivno siguran da svi oni rade 100%...samo sto njegovih 100% ne moraju uvek da tebi kao konzumentu odgovaraju.
i ja uvek radim 100% i nekad dobijem samo pohvale, a nekad mi ljudi kazu da sam napravio sranje...a dao sam 100% i u jednom i u drugom slucaju. sta zelim da kazem je da si NITKO ne moze dozvoliti manje od 100%...pojesce ga konkurencija i ostat ce bez placenih racuna.
estetika je komplikovana stvar. ja volim da nosim jeans a neko ko voli armani odela ce da mi kaze da je moj ukus za oblacenje "out". neko drugi ce opet da mi kaze da izgledam cool .
jedan od mojih svezijih primera:
album grupe VRELO, producent Voja Aralica...nas prvi zajednicki projekat ikad. Voja posalje mix...ja posaljem masterovan nazad, Voja nazove i kaze: "Bobane...preterano. super". i to je to. sledeci projekat...posaljem master nazad, Voja nazove i kaze: " Bobane...malo mi mulja bass, pesma mi je u zvucniku i ne radi mi kako treba, molim popravi". kapiras? dva ista coveka...i mojih 100% i na jednom i na drugom projektu.

pozzz
bo
ima? dobar point....i sla?em se sa svime......meni se iste stvari de?avaju.....
mo?da sam samo od nekih mastering in?enjera na osnovi njihove internet reputacije i postova na forumima i opreme koje imaju očekivao previ?e ili neko drugu estetiku.....a nikako ne mogu znati da li su radili 100% i koliko je nihovih 100%..........

Pozdrav,

Gregor

- Kristian Wilson [Nintendo Executive 1989]

Earresistible Mastering Website
Earresistible Mastering MySpace
gregor z is offline   Reply With Quote
Old 07-05-2009, 12:42 PM   #55
Bo_13
Member

Quote:
Originally Posted by gregor z View Post
ima? dobar point....i sla?em se sa svime......meni se iste stvari de?avaju.....
mo?da sam samo od nekih mastering in?enjera na osnovi njihove internet reputacije i postova na forumima i opreme koje imaju očekivao previ?e ili neko drugu estetiku.....a nikako ne mogu znati da li su radili 100% i koliko je nihovih 100%..........

Pozdrav,

Gregor
ma...ja verujem u to da mozes da postanes "velik" i imas takvu imresivnu credit list-u (kao howie, bob, ted...) samo ako si gorio svaki dan 150%.
a kad si jednom "gore", tek onda nema zajebancije.
pozdrav
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules