Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 05-05-2009, 05:46 AM   #4
Exciter
Junior Member

Default Re: Rumski pomoc!!

Da i jesam reko da ja i kolega radimo DIY klonove 1176-ice, SSl-a kompresora za male pare(po dogovoru,ovisi koji model i sa preampom il bez)...Posto mi je kolega elektronicar i on ima 1176-icu u svom arsenalu(samo onu prastaru, brijem jos u doba Billa) pa tako slaze uvjerljive kopije tog izvrsnog kompresora po identicnoj shemi(jer kako je vlasnik orginala-cijelog ga je raskopao i precrtao shemu)nesto je malo dodavao-kao dugme za direktan routing signala(tako da mozete kao na pluginu vidjeti stvar "prije" il "poslije" sex-a...i ja imam jedan njegov klon, i mogu rec da ni ja, ni on, ni jos par ljudi koji se "razumiju" il su imali orginal, nismo primjetili neke velike razlike u samom radu kompresora, osim malo veceg suma naprem orginala, koji nije uopce zamjetljiv..

Kad cu imat vremena i volje, i novu karticu..stavit cu male preview-e nasnimljenog vokala, gitare, sa orginalom i DIY, da cujete "razliku" ako je uopce ima...isti slucaj sa SSl-om DIY kompresorom...

Imam jedno pitanje za FrankaPanka sa ovog foruma jer sam citao post o njegovim cudesima DIY tehnike. Franko di nabavljas il izradujes prednje ploce uredaja da izgledaju tako dobro, ko pravi, da se varamo sami??

Pozdrav!
Exciter is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules