![]() |
#11 | |
Member
|
![]() Quote:
AKG K601 (detalji na kvadrat, panorama na kvadrat, manje basa, udobne) AKG K240MKII (ZLATNA sredina), 240DF i MKI se ne proizvode odavno. Topla preporuka je Beyer DT880Pro ali je malo skuplji
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
Da li je neko od vas cuo za firmu "Ultrasone" za slusalice? Da li je neko slusao pazljivo SONY
skuplje modele (zaboravih slova na pocetku, da li DP ili VP nemam pojma) Mislim da su slusalice TOTALNO neupotrebljive za bilo sta sto ima veze sa mixom. Nista nisam rekao za usnimavanja naravno, i mislim da se tu Beyer Dynamic najbolje pokazao, jos od onog starog modela DT100 pa nadalje. Uglavnom su problemi sledeci: 1. Basa nema ni u tragovima, a i ne moze da bude, ono sto cujemo kao bas, je uglavnom "vruc vazduh" 2. stereo polje vam se u 99% sluski nalazi IZNAD glave, a ne ispred vas, levo na desno, kako bi trebalo da bude, pa sada ti miksaj? 3. U pravom slusanju (na zvucnicima, monitorima) postoji ozbiljno "mesanje" levog i desnog kanala, sto daje i dimenziju stereo snimka u vazduhu, a ne u nekom "malom mozgu" 4. Jedna od osobina stereofonskog slusanja, se nalazi u kasnjenju signala u odnosu na stranu slusanja "time delay stereo" (desna strana "kasni" u levom uvetu, i suprotno) To ne postoji ni kod jednih slusalica, a novina je SPL "Phonitor" koji u izvesnoj meri resava taj problem. 5. Kada god sam miksao nesto koristeci slusalice, sutradan, po slusanju na zvucnicima sam pao u ocajanje cuvsi rezultat...Ne znam, ovo je moje misljenje, a i moje duuuugo iskustvo. Koliko sam procitao, cak i Pink Floyd su imali takav problem sa "headphone mix" pristupom, ako su se oni zeznuli, kako ja bednik da se ne zeznem? Uglavnom, izuzev slusanja iPod-a sa malim sennheiser XP 50 sluskama, iste skoro da uopste ne koristim, sem kada snimam klavir, ili pevaca, ili neki drugi "zivi" instrument, a tada je to skoro uvek neki od Beyer DT serije, ili redje AKG K serije.
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 30-04-2009 at 12:58 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Member
|
![]()
Takođe, smatram da su sluške nužno zlo ali isto tako i neophodnost u određenim situacijama.
Famozni ULTRASONE, koliko ja znam, ne uvozi niko u našoj domovini, zato sam i pitao gde bi mogle da se poslušaju? Jer ćemo Test slušalica uskoro proširiti, ako bude interesovanja. Po mom mišljenju, Vi ste čika Slobo daleko od bednika ![]() iPoz |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Pro Member
|
![]()
Nazalost, u Parizu, na Pigalle-u, u radnji "Home studio" ima par modela, zaista dobro rade, u odnosu na druge sluske, mada nista bez zvucnika, ponavljam. Tamo cuo i neke SONY da li MDR ili VDR, zaboravio, skupe (oko 240 evrica) zvuce Senzacionalno!!! To govorim kao vlasnik Beyera, Sennheisera, i AKG-a, tako da imam na kojoj osnovi to da tvrdim.
Umalo da tamo potrosim deo "dzeparca" na SONY, ali k'o velim Pariz bas i nije najpovoljnije mesto za kupovinu tehnike, za razliku od Munchena...
![]() |
#15 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
i to bas za to sto trazis tvrdim da ces biti jako jako zadovoljan pozz |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Kupio DT770 pro, zadovoljan sam... a i lijepo prijanjaju i dobro su izolirane... ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Senior Member
|
![]()
DT-770-250 oma
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Slu?alice | zadresar | Monitoring | 2 | 29-01-2009 05:18 PM |
Slu?alice na servis?? | matija | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 07-01-2009 08:27 AM |
Pojačalce za slu?alice | alfom | Monitoring | 20 | 24-11-2008 09:30 AM |
Slu?alice i zvučna | Tomislav | Computer Hardware | 9 | 09-12-2006 01:42 PM |