|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Nek se povezu sa Mitrovicem on otvara filmski studio ako se ne varam u Dobanovcima po ugledu na one holivudske.O ovoj temi nismo nista pricali,a trebali bi,vi'te ovo
http://www.pfistudios.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Member
|
![]()
Ne preporucujem ti to ako ne zelis da places pored opreme koju ceti neko ukrasti. Druga varijanta je da ce te bojkotovati sto imas to sve a kao trece bice preskupo za ovo trziste jer je cinjenica da MAIN stream muzika je GRAND i kako se uopste isplati raditi mastering za nekoga ovde domace ?!?!?!
Svi gledaju ovde da rade sa nekime preko bare a verovatno i znas da imas mastering preko net-a sa raznim inzenjerima u engleskoj, americi, nemackoj itd. za sitne pare. Umesto da ulazete u opremu za mastering bilo bi vam bolje da vidite sta mozete da izvozite iz Srbije u Rusiju jer nema poreza. ![]() p.s. Za ovoga gore sto kaze za PFI hah pa to je smesno. On jeste napravio sve to ali to je stalno prazno, snima se "po terminu" a nada je da ce se holivud zapaliti. Zasto bi neko dolazio u Simanovce kada ima Prag, svetski centar filmske produkcije "provereno" a mi nismo ni blizu toga "proverenog". Jos jedan podatak da ovde produkcija nije vise jeftina kao sto je nekada bila, ljudi su se uzdigli ovde i poceli da naplacuju blizu nekih evropskih cena. Plus nema poreske olaksice pa cemu onda sve to ????????!!!!!!! Quote:
Last edited by Geronimo; 29-04-2009 at 04:47 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
VIP Member
|
![]()
hvala na odgovorima, ..generalno sam i ja sve to znao / mislio...
A sto se tice cena kod nas..istina, u nekim poljima se vec izjednacavaju sa zapadom. Pa jos i sto je Euro pao u odnosu sa funtom, malte ne 1:1, tako da nema velike razlike...
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
ako se smijem ukljuciti u raspravu.. nisam iz Bg-a, ali se isto primjenjuje i na Zg, a to je generalno u svakoj bran?i isto:
nije va?no ?TO nego KAKO i TKO radi određeni posao.. IMHO,naravno
![]() |
#16 |
Pro Member
|
![]()
sta je tj kakva je neka holivudska prica sa nekim nasim likom ili bosancem koji ima neke svemirske brodove od studija za holivud u rumuniji ili bugarskoj ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Member
|
![]()
Mislim da niko nezna da odgovori na to pitanje nazalost.
![]() ![]() ![]() Volt Dizni ideje sa kojima se ti pojedinci izivljavaju. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Studio sasvim dobro radi - imam stalne klijente (Turske, Italijanske i Bugarske izdavace), ali mi je potpuno jasno da je cela ta "mastering studio" ideja moj hir, a ne realna potreba na trzistu. Bez obzira na cene (koje su iste ili nize od uobicajenih ponuda za "on-line" ili "e-mastering"), ideja da je u "komsijskom dvoristu voce sladje" postaje neprelazna prepreka. Nikome ne pada na pamet kako taj "unattended session" izgleda u studijima koji nude "e-mastering" usluge, cak i kad su studiji sa velikom reputacijom u pitanju. Licno sam bio prisutan bar 15 puta kada u "Metropolis"-u sekretarica dodje sa spiskom numera sa servera, da popuni formulare i uvede u arhivu KO ce da radi mastering. Onda zaposleni mastering inzenjeri sakupe svoje ASISTENTE, ili momke koji tu imaju "internship" (peku zanat i kibicuju kako majstori rade) da taj posao razdele medju sobom. Eventualno, na kraju preslusaju to sto su ovi uradili, potpisu isporuku i - to je taj "master svetske klase"... Moguce da bi ti momci uspeli da se izbore sa tim, zato sto su Englezi... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Pro Member
|
![]()
A sta je poenta price? Ulozio sam mnogo para, dali ce iko hteti da radi kod mene?
Pa to nezavisi od mnogo para, vec od rezultata! Sta god ti rezultati bili, i sta god ko iz strucnog sveta o njima mislio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Dok si ti zavrsavao muzicke skole, zatim akademije, pa svirao i aranzirao(sto izuzetno cenim). Neki su se ljudi ceo svoj zivot (kao mnogi ovde, pa i ja) posvetili snimanu, tehnologiji snimanja i zvuku(cak je to podeljeno do te mere, da se zna ko dobro snima a ko dobro mixa, pa plus ko je dobar masterdzija)! E sad ti pokusavas uci na taj teren tako sto si kupio skupe uredjaje i to je to. Nije to bas tako jednostavno (i to bi trebalo da se ceni, iako nije prevashodno naj bitnije za muziku, jer je ona postojal i pre toga)! Kao sto se i na pizzu ne ide u Staru Hercegovinu, a ni na kolenicu u New Jork, ne ide se ni na mastering gde je najskuplja oprema! Last edited by LACKY; 01-05-2009 at 01:53 AM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
novi mastering studio Amsterdam | DaBear | Dizajn i konstrukcija studija | 6 | 13-07-2009 05:06 AM |
studio samo za 2ch mastering | Reinhardt | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 06-06-2008 02:34 PM |
Azmofon i u Beogradu | StivenDrama | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 03-10-2007 10:22 PM |
Mastering studio / ing. | milosjeftic | Vlado Georgiev | 79 | 10-04-2005 02:52 AM |
ELETTROFORMATI mastering studio MILANO | ANTISHA | Audio Produkcija - Tehnike | 18 | 04-05-2004 08:24 AM |