|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#91 |
Moderator
|
![]()
Stavljeno na sticky
pozdrav bogi
![]() |
#92 |
Senior Member
|
![]()
Posto sam zavrsio ceo prostor za probe i snimanje...ostale su par uticnica i laminat koji se stavlja danas,prelazim na gornji deo i rusenje pregradnog zida i pomeranje ulaznih vrata.Evo i par fotki sadasnjeg stanja, ne izgleda bas lepo,ali videcemo na kraju razliku.Imam par pitanja sto se tice rezije da li zadnji zid,u odnosu na zvucnike da postavim ravno ili da ga izlomim u slovo v posto postoji ta mogucnost.U ovom slucaju gde ce biti rezija nije mi vazna zvucna izolacija vec samo akustika.Zidove rezije planiram da radim drvenim rostiljem ispunjenim kamenom vunom i duplim osb-e plocama sa jedne i druge strane,pod mi je od betona trenutno,u planu je lamelni parket.Ako imate neke predloge koji su bitni u ovoj fazi radova, jer kasnije nema popravke.Unapred hvala svima na savetima ako ih bude bilo!
Veliki pozdrav! slika 1 zid koji se rusi slika 2 stepenice koje vode u prostor za snimanje slika 3 ulazna vrata koja se pomeraju napred |
![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Senior Member
|
![]()
Srusio sam pregradni zid,ugradio nove prozore i pocelo zidanje hodnika tj.pomeranje ulaznih vrata,kada se sve to zavrsi, planiram da pregradim prostor kao na skici za reziju,samo sto bih zadnji zid u odnosu na zvucnike izlomio u slovo v,ima li to nekog smisla,a i uklapa mi se u raspored prostorija.
Veliki pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#95 |
Senior Member
|
![]()
na ovoj skici rezija bi bila ova soba u sobi i zadnji zid bih izlomio,tj napravio kosinu,tako da bih dobio i na vecem hodniku i cinimi se boljoj akustici,to je onaj zid prema kupatilu i porostoru za odmor
na ovoj drugoj fotki je ulaz u studio |
![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
#97 |
Banned
|
![]()
....bojim se da mu je "zadnji zid" ovaj posred kojeg stoje vrata...nadam se da gresim.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Senior Member
|
![]()
Mislim da sam bio jasan sa opisom,ali ok, evo skice, na ovo sam mislio zadnji zid nasuprot zvucnika izlomljen i ima li smisla tako nesto raditi,s obzirom na dimenzije same rezije sirina nesto manja od 3m i duzina nesto manja od 4m,visina oko 2,50
Veliki pozz! |
![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Banned
|
![]()
Skontao sam posle da hoces taj zid da lomis
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Moderator
|
![]() Quote:
pozdrav bogi
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Majstor A.Dijanovic odgovara | alek019 | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 9 | 22-02-2010 09:40 PM |
razyebo sam sint ima li dobar majstor u bgd? | InsaneEyes | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 17-08-2009 07:47 PM |
potreban majstor za monitor | MiGi | Monitoring | 9 | 18-03-2009 02:36 PM |
Dobar majstor za mixete u bg? | voomighty | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 1 | 25-01-2009 02:27 PM |
Majstor | on Lord | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 0 | 12-12-2008 11:05 PM |