|
Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Azmafon od 1,8 cm ima masu od 900 grama po metru kvadratnom
ja sam racunao da u 11 cm debljine ide oko 6 tabli od 1,8 cm sto povecava tezinu na 5,4 kg po m2 tezina azmafona:http://www.azma.rs/azmafon.php da bi pokrio niske vokale a to je cca 78 hz evo sta sam dobio: |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
e sad me zanima da li ovakav absorber deluje skroz usko ili vata od ...do?
takodje ovde daju preporuchene visinu i shirinu, e sad kolko to mora da se isposhtuje, tj. moze li se malo oduzeti na rachun visine a da se proshiri? pozdrav p.s. meni za moj vox treba od 82 hz do 330 hz EDIT: sad procitah da je denis napisao da deluje na siroko, eto moje konkretno pitanje je kako pokriti od 80 hz do 330 hz sa jednim dva tri? absorbera
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 27-04-2009 at 09:43 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Moderator
|
![]() Quote:
Polako drustvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ovaj panalabsorber funkcionira samo sa daskom ili foliom. evo vam na engleskom princip ovog absorbera.http://feuerbacher.net/HiFi/PlaneAbsorberResonance.pdf super rjesenje i moze se i napraviti na izgled. ovako izgleda ako ga samo napravis vrlo jedmostavan i efikasan. djeluje dosta usko tako da se nekvare rezultate koje su vec postignute. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
evo jos
Pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
|
![]()
U tome i jeste problem
pozdrav bogi
![]() |
#6 |
Moderator
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
![]()
nije samo razlicit stav, ne bavimo se ovde politikom. Pricam o iskustvima u pogledu sredjivanja akustike u studijima koji su napravljeni u malim prostorijama... na osnovu tih iskustava, nista uskopojasno nikada ne bih ugradio u studio, jer pravi vise stete nego koristi U MALOJ PROSTORIJI.... BEZ OBZIRA na to sta "kazu" merenja. Pricam o upotrebljivosti prostora za svoju osnovnu namenu, ne o merenjima... merenja me ne brinu, jer... svaka prostorija koja (na kraju) omoguci mixing inzenjeru da ostvari konstantne odlicne rezultate, po pravilu ima dobre rezultate i kada se izmeri odziv.... Puteva do (samo) dobrih mernih rezultata ima mnogo... ali nisu svi dobri, za krajnju namenu sobe.
pozdrav bogi
![]() |
#8 |
Moderator
|
![]()
touch?
ali dali nije tako da sam u malim prostorima ogranicen mjestom. Znaci trebaju mi so efikasnije absorberi. a ako imam problem u frekvenijama oko 200Hz sa kojimbi ti tio to rjesiti??? daj mi konkretan absorber. pricamo u krug malo. ![]() ako ne ovaj koji onda??? pozz Denis |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
![]()
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Absorber, pitanje | grada27 | Dizajn i konstrukcija studija | 1 | 21-06-2009 11:22 AM |