|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Pro Member
|
![]()
Ha. Na? bogati jezik je često podlo?an promjenama ili jedan pojam vremenom mijenja značenje. Nekada je 'lik' bio "lik", a danas drugi naziv za facu (Face).
Nekada davno smo matricom nazivali onu jedinstvenu (skupo) napravljenu okruglu ploču od koje su se pravile prve kopije koje su slu?ile za izradu vinila. Kasnije, matricom su nazivali npr. makar 19"/s (ili vi?e) skinut gotov mix sa ?irokog koluta?a, kojeg smo nudili diskografskim kućama. U to vrijeme bismo obično dobili takva dva snimka. Danas mislim da je isto to, samo kao digit. ili sl. ?to se nosi na mastering (ka?emo 'mix'), pa na rezanje CD-a. Kada pjevači (grupe) pjevaju na play-back, onda muzičku podlogu na CD-u nazivaju 'matrica' - pjevaju uz (koristeći) matricu. Producent (proizvođač) bi bio '?ef parade' ili onaj koji usklađuje sve elemente koji utiču na to da se dobije muzički proizvod zacrtanih karakteristika i kvaliteta. Samo, to nije običan glavni majstor ili glavni nadzorni organ, nego mnogo vi?e od toga. Kod 'odraslih' pjevača (grupa) moguće da ne mo?e mnogo uticati na interpretatorski dio. Ali, kod novaka, mo?e mnogo uticati na ukupan utisak snimka : ?anr, sound, izbor pjesama na albumu, atmosferu kojom odi?e pjesma, i sl. Npr. na ono ?ta radi i kako to radi Aleksandra Radović ne mo?e? preslikati ono ?ta i kako radi Edo Maajka. Ali, ako je sposoban, isti producent mo?e dovesti do kraja projekte i jednog i drugog interpretatora. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Pro Member
|
![]()
poenta je ta da svi znaju sta je produkcija a niko to ne moze da objasni u jednoj recenici
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
MAO
|
![]()
produkcija je pakovanje muzičkih ideja koja uključuje ceo proces nastanka muzičkog dela, od biranja i poliranja aranžmana, pa sve do finalnog masteringa.
Bez produkcije pesma ostaje samo demo, ideja. Sa produkcijom postaje delo dostojno publike. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Senior Member
|
![]()
Uglje?a, ti si '92 godi?te?
Pozdrav... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Pa osnovna razlika izmedju produkcije i pesme je, za pocetak, sto pesmu mozes otpevati!
Last edited by LACKY; 15-04-2009 at 07:14 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
|
![]()
Ovde kod mene producenata na svakom ćošku, a produkcije ni za lijeka!
Ajd nek' mi to neko objasni! ![]()
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Ko kaze! Ima produkcije koliko zelis, samo je gadna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Pro Member
|
![]()
Momci, nemojte da se producirate
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Kratko i jasno je napisao Arthur - i tako jeste. Ako procjeni? zahtjev i potrebu onog ko je postavio pitanje, napi?e? koliko misli? da treba. ![]() "Hitno mi treba 1.499,99 evra!" Hajde mi ih pokloni - nemoj me učiti kako da ih zaradim ; ne?to ovih dana mi zakazuje talenat da ih imam u d?epu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Razlika izmedju mixa na pc i na profi mixeti !! | ugljesa | Audio Produkcija - Tehnike | 94 | 30-03-2010 05:38 PM |
Evo nesto iz moje produkcije | Manley | Promocija radova | 12 | 21-04-2007 12:25 PM |
Humanizovanje PC mixa i produkcije | Defragment | Tutorijali | 20 | 26-10-2006 09:51 PM |
..razlika izmedju softvera i hardvera.. | lesha | Razno | 17 | 22-06-2006 10:33 AM |