|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
[QUOTE=lirikzg;241615]Naime, radi se o hip hop vokalima... Radim u Nuendu...Znam da ne postoji nikakva ?ablona za obradu vokala, ali zamolio bi vas par savjeta u vezi obrade navedenih...
uz to, imam i par pitanja: 1.) Dali je potrebno normalizirati vokale i na koliko ako su pretihi ? Mozes...samo ako su 24 bitni...pazi na sum. Na koliko ti treba...zavisi o pjesmi, ako trebas istaknute vokale, na vise...i obratno. 2.) Po?to imam kompresor u sklopu preampa, moram li i softverom naknadno kompresirati vokale, ili se to odnosi samo na mastering kompletnog projekta? kompresiras po potrebi...kod inputa da maknes peakove, dalje u miksu koliko i za sta trebas... Za hip hop ja koristim digitechov lampaski preamp/comp/limit/eq, koji radi opako...malo jace stisnem i puknem glasno u komp ![]() 3.) Stavlja li se limiter na vokale zasebno, ili tek posljednji na cijelu pjesmu? Kako ko... Ja volim barem malo limitirat na ulazu... ![]() Isto na kraju...koliko mislis da treba... 4.) Postoji li neki raspored, normalize, kompresor pa limiter ukoliko se svi koriste za obradu navedenoga? Ne...sve se razlicito ponasa ovisno o rasporedu... Uglavnom, mixanje i produkcija su kreativan proces gdje ti je svaka nova stvar novi izazov... Kada ti prestane biti izazov, izadji iz posla ![]() Pozdrav
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Obrada PZM mikrofona (BFD) | idekius | Audio Produkcija - Tehnike | 9 | 27-07-2007 12:46 AM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |
Obrada semplova | Zid | Audio Software | 20 | 26-07-2006 10:12 AM |
zavr?na obrada zvuka | Gluse | Audio Produkcija - Tehnike | 87 | 13-03-2006 03:47 PM |