Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 04-04-2009, 06:12 AM   #151
sira
Senior Member

sira's Avatar

Default Re: Samogradnja studijske ezoterije

Hvala, i mislio sam se ovaj Gyratec, strpljenja imam i vremena, znanja nemam, ali se nadam da ću ga polako steći, inaće ne bi se koristilo za broadcast nego za snimanje reklama.

?ta se tiće tog pulta, ako je riječ o Hrvatskom Radiu-Radio Rijeka znam gdje je zavr?io, u Zagrebu u kontejneru kao i hrpa blaga sa HR-Radio Splita jer jednostavno sve ?ta se na HRT otpi?e ide u ?kovace bez mogučnosti da se otkupi
sira is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 08:24 AM   #152
FrankoPanko
Senior Member

FrankoPanko's Avatar

To je ocito taj pult! Strasno! U HR radio Rijeci za snimanje reklama koriste malog Studera. U svakom slucaju bitan faktor u snimanju radijskih reklama je da spiker(ica) ima radiofonican glas, jer onda sve ovo drugo pada u vodu! A odmah nakon preampa pocni radit 1176 (Gyraf, rev H), nakuri ga sa ratiom 20:1 i 5-6 dB gain redukcije vec pri snimanju govora da uzitak bude potpun!
A u vezi tube preampa odlican je i "Slow Blow" (i malo jednostavniji za napravit), imas ga na Prodigy forumu. Ja sam ih napravio desetak, a jedan stereo sam si ostavio za svoj studio i radi odlicno na vokalima, akustarama, bas gitari... Samo, nemoj stedit na trafoima, lampama (ne stavljaj kineske!) i kondenzatorima! Tu je caka!

Last edited by FrankoPanko; 04-04-2009 at 08:33 AM.
FrankoPanko is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 09:31 PM   #153
bpucekov
Junior Member

Quote:
Originally Posted by analog View Post
bpucekov,
da li PCB koji si pravio je osmi?ljen do kraja i proradi ako sve zalemi? gde treba? Ili treba ne?to da se prepovezuje, menja, vadi, seče.. itd?

Koliko vidim u pitanju je mnats-ov pcb?

Odakle nabavlja? lundahl?

pozz
bok analog
da pcb je mnatsov rev j i moram pohvaliti kvalitetu izrade i brzinu isporuke
jednostavno sam sve pa?ljivo zalemio i sve je proradilo iz prve naravno nakon malo zaje.....ije sa kalibriranjem
lundahle sam naručivao direktno od proizvođača
bpucekov is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 03:28 PM   #154
rendermaxa
Junior Member

rendermaxa's Avatar

Quote:
Originally Posted by FrankoPanko View Post
@ Rendermaxa
Evo jedan dobronamjerni savjet.
Prije svega, uredno i lijepo izgleda, samo bih ja na tvom mjestu maknuo ove kondenzatore od 100 pF i opcenito sve keramicke zamjenio sa "silvered mica", oni na ulazu (sve sa vrijednostima pikoFarada) a ostale keramicke (nanoFaradi) za polipropilene (Wima). Sretno!

Sad sam javio liku koji mi pravi da zameni, hvala.
rendermaxa is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 03:30 PM   #155
rendermaxa
Junior Member

rendermaxa's Avatar

Quote:
Originally Posted by Reinhardt View Post
zanimljivo..oxfordi i na ulazu i na izlazu

kako zvuči?

Jos nije gotovo, ali cim bude postovacu neke sample-ove. I mene bas zanima
kako ce da radi
rendermaxa is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 03:20 PM   #156
Reinhardt
Pro Member

Reinhardt's Avatar

FrankoPanko,
jesi li probao diy sprave za fazni pomak,
tipa little labsa IBP,ili radial phaser-a

kopam malo po gs-u al je vrlo malo informacija..

tnx!
Reinhardt is offline   Reply With Quote
Old 10-04-2009, 04:01 PM   #157
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

Quote:
Originally Posted by decibel View Post
hvala na čestitkama analog

fotografija če biti, samo da re?im kozmetiku ;-)

vrlo rado ću ,svima koji su zainteresovani, da pomognem ličnim iskustvima kako bi se usudili da krenu u ovako ne?to ili kako bi re?ili probleme sa kojima su se sreli

smatram da je najte?i korak upravo početak

ja sam, iako mi je elektronika samo hobi (zavr?io sam muzičku pa mo?ete svi da zamislite koliko mi je sve ovo poznato) hrabro i bez previ?e razmi?ljanja u?ao u ovu izgradnju

čak su i pločice ručne izrade a sav alat koji sam koristio je prilično primitivan

jedino ?to ne odobravam a redovna je pojava u ovoj temi (ali ne osuđujem) je ?to se ljudi odlučuju da prave ove stvarčice (konkretno mislim na Gyraf ?eme) za novac. Ako bilo ko shvata ?ta znači pomoći nekom shvatiće da je to klasična zloupotreba nečije dobrote. Čovek koji ne?to prodaje za vi?e od 1000 eura ostavi ?emu na netu. Mene je sramota da mu pljunem u lice! Uz sve to na svako pitanje odgovara maximum posle 12 sati.

SVI pogledajte sajt www.gyraf.dk i stavku DIY

SREĆNO!!!
zar to sto gyraf radi isto nisu klonovi?
Old 11-04-2009, 02:03 PM   #158
decibel
Junior Member

Quote:
Originally Posted by SandRob View Post
zar to sto gyraf radi isto nisu klonovi?
Jesu, ali se u dizajnu razlikuju minimum 30% (čini mi se da je taj procenat u pitanju) kako je zakonom i regulisano.

Ako nekog zanima evo par slika mog G9 preampa

Lampe su JJ (tesla)
Trafoi OEP (vidi se zar ne)
Mre?ni trafoi su beogradske firme Trafco
Zuti blokovi su Philips
Beli Iskra
sve ostalo kina, tajvan ...

Nisam vodio tačnu evidenciju koliko me je sve ko?talo jer su mi delovi dolazili preko raznih kanala, ali recimo oko 350 eura. Dosta stvari sam kupovao na eBay-u. Ne?to mi je stizalo kući (ko je hteo da ?alje u Srbiju) a ne?to kod drugara u Beč pa kad on dođe donese mi itd.
Attached Images

decibel is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 02:06 PM   #159
decibel
Junior Member

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
Ja sam veoma zainteresovan za neki klon preampa i ssl bus kompresor-a (ili nesto slicno), i razgovarao sam sa Frankom u vezi preamp-a i covek mi je stvarno razumne cene dao nego je problem sto ja svaki novac potrosim na kucu i to sto zaradim od muzike, a i malo mi je cim za transport do Srbije i to...Ja btw studiram elektroniku, ali ne bas elektroniku nego multimedije, i ne znam nista o elektronicihaha, ali imam prijatelje na fakultetu koji bi mogli da realizuju nesto verovatno, samo se plasim koliko uspesno posto niko od njih nije audio freak niti se bavi audio-om, ali sklapaju neka hi fi pojacala, neke zvucnike zajebavaju se.
tako da, nadam se da ce mi neko pomoci uskoro kad budem krenuo u pohod sa njima na pravljenje preampa i bus kompresora, jos bi me i zanimalo koliko bi para kostali delovi i to kako bih znao kad sam u mogucnosti da pocnem da pravim nesto sa njima.
Pozdrav
Ako si zainteresovan za pomoć oko preampa rado ću da ti izađem u susret. Iz istog smo grada i trebalo bi da bude jednostavno.

Pozdrav!
decibel is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2009, 09:19 PM   #160
akordeonista
Senior Member

Drustvo, mozete li da preporucite neku pocetnicku knjigu u vezi elektronike? Neke osnove, citanje sema, delovi itd. Znaci za totalno neuke u ovoj materiji, ipak, ja sam samo muzicar... a malo ste me zainteresovali za ovu oblast. Interesuje me sve u vezi nekog preampa, parametrickog EQ ili eventualno nekog kompresora.
akordeonista is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules