Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-05-2009, 12:39 AM   #1
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Slike va?ih studio-setup-ova

Hvala ti Nole, jos da se prosetas do Nisa da popijemo neko pivce i odsviramo ponesto.
Braca is offline   Reply With Quote
Old 30-07-2009, 05:04 PM   #2
grada27
Senior Member

Posle toliko muka,doslo je i to dugo ocekivano prvo snimanje
Evo par fotki,naj vaznije da je ispalo i vise nego dobro,prezadovoljni smo
Uvek moze bolje i bice,naj vaznije je da nam sam prostor nije pravio toliko problema koliko sam ocekivao,a nije ni sredjen akusticki tek je u planu da se radi,tako da ocekujem jos bolje snimke.

Veliki Pozdrav!
Attached Images

grada27 is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2009, 12:22 AM   #3
NLP
Moderator

NLP's Avatar

Quote:
Originally Posted by Braca View Post
Posle mukotrpnog resavanja ground loopinga, evo moje jazbine
dobro izgleda!
Jeste napravili kakve akustičke mjeritve?

Nenad Patkovic
https://www.facebook.com/NedPat34
https://www.facebook.com/aeracoustics
www.aer-acoustics.com
http://www.distopiksound.com/
https://mixanalog.com
NLP is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2009, 12:24 AM   #4
perun
Pro Member

perun's Avatar

Quote:
Lepo, lepo... Cestitke!

Napisi sta si sve od opreme potrpao u jazbinu. Koji je ovo mikser? Suvise je sitan na slici... Jel D&R?

Pozdrav.
perun is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2009, 12:30 AM   #5
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Uh bice tu jos dosta outborda, za sada je ovaj rack uradjen, mixer je D&R Orion, SSL konverteri, malo Lexicona, TC, i neke vintage sprave samo da jos prorade kako valja
Old 12-04-2009, 02:40 PM   #6
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

moj kut
Attached Images

korenjak is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2009, 09:51 PM   #7
DeMa
Moderator

DeMa's Avatar

Quote:
i like it
DeMa is offline   Reply With Quote
Old 12-04-2009, 10:03 PM   #8
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Default Re: Slike vaših studio-setup-ova

Quote:
super izgleda, da covek ne poveruje kako je tu ranije bilo
lesha is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2009, 10:05 PM   #9
quake
Banned

Quote:
Pozdrav i ovde.Studio stvarno super izgleda i otprilike mi je jasno sta i zasto je radjeno (RFZ pretpostavljam) ali kompletna koncepcija mi nije najjasnija.Buni me ovo drvo postavljeno napred na bocnim stranama i ne znam sta je njegov zadatak?Reflektuje zvuk na neko posebno mesto gde ga ceka apsorber ili difuzor?Ili radi nesto drugo?Kakav ti je RT60 sa toliko absorbcije u tolikom prostoru?Htedoh sve da pitam i ranije ali sam mislio da ce biti jos slika,pa ako moze i to.Pozdrav
quake is offline   Reply With Quote
Old 20-04-2009, 11:39 PM   #10
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Quote:
Originally Posted by quake View Post
Pozdrav i ovde.Studio stvarno super izgleda i otprilike mi je jasno sta i zasto je radjeno (RFZ pretpostavljam) ali kompletna koncepcija mi nije najjasnija.Buni me ovo drvo postavljeno napred na bocnim stranama i ne znam sta je njegov zadatak?Reflektuje zvuk na neko posebno mesto gde ga ceka apsorber ili difuzor?Ili radi nesto drugo?Kakav ti je RT60 sa toliko absorbcije u tolikom prostoru?Htedoh sve da pitam i ranije ali sam mislio da ce biti jos slika,pa ako moze i to.Pozdrav
Evo ovako stoje stvari, ja sam do pre 6 meseci bio laik za akustiku, osim dugog bavljenja muzikom i radom u studiju, pokusao sam da svoj prostor koji ima previse ogranicenja dovedem na meru koja je pristojna za rad. Puno sam citao, ali ponajvise dobrim savetima i pomoci od uvazenog clana s ovog foruma koji se zove Denis, nick na forumu mu je Dema, i zahvaljujuci njemu koji me je ohrabrivao, postavio tu temu ovde na forumu gde su komentari bili da je to jako los i prevazidjen koncept. Naravno imao sam osecaj i bio tvrdoglav da krenem u izgradnju i slika koju sam postavio je 97% ostvarenog projekta. U sustini opredelio sam se za staromodan koncept uglavnom je sve Helmholtz, jedan jako veliki absorber polukruznog oblika iza ledja snimatelju, i cloud absorber koji je isto tako ogroman. Ono sto si video a nije ti jasno, jesu slot absorberi i oni su pod odredjenim uglom da bi izbegao paralelne zidove, zvucnici su u soffitu koji je saastavljen iz dva dela i ogroman je po zapremini. Svi helmholtz absorberi su tunovani, znaci za tacno odredjene frekvence, kao i slot absorberi. Te proracune je radio gospodin Dema i ja sam mu neizmerno zahvalan na pomoci koju mi je pruzio. Merenja sam radio posle stavljanja svakog akustickog elementa, da bi vide ucinak istih. Ono sto mi je najvaznije to je da sam prosao kroz ceo postupak (sto ne znaci da jos uvek sve znam) i da su mi puno jasniji problemi prakticne prirode, jednostavno to sam cuo prvi put u zivotu, i na kraju ceo projekat je kostao puno manje nego sto se pise na ovom forumu.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 5 (0 members and 5 guests)

Posting Rules