Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 02-04-2009, 01:16 AM   #61
zlobisha
Senior Member

zlobisha's Avatar

Default Re: akusticka adaptacija do 500eu

Quote:
Originally Posted by korenjak View Post

ima MIX IT LIKE A RECORD
Nisam siguran da tu govore o akustičkoj adaptaciji... Bar se ne sećam, dodu?e samo sam preleteo preko, jo? ga nisam odgledao kako treba...

http://www.myspace.com/igorsimic
zlobisha is offline   Reply With Quote
Old 04-04-2009, 11:53 PM   #62
boz
Junior Member

da li je dobra kombinacija azmafon + azma ploce na goli zid?
koja je alternativa azmafonu?
i da li je neko upoznat sa akusticnom gumom i kakva su njegova iskustva sa njom?

pitam ovde posto je i moj budzet do 500e, s tim sto je moja prostorija 3m x 2,5m x 3m
boz is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2009, 12:07 AM   #63
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
Originally Posted by boz View Post
da li je dobra kombinacija azmafon + azma ploce na goli zid?
koja je alternativa azmafonu?
i da li je neko upoznat sa akusticnom gumom i kakva su njegova iskustva sa njom?

pitam ovde posto je i moj budzet do 500e, s tim sto je moja prostorija 3m x 2,5m x 3m
sto se tice azmafona... http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=15864

Pozz
Old 05-04-2009, 07:49 AM   #64
boz
Junior Member

hvala, ali pre nego sto sam postovao pazljivo sam pretrazio forum da ne bih smorio sa istim pitanjem, i nisam ga nasao, mozda sam prevideo...znam da je azmafon jako kvalitetan materijal, mene konkretno najvise interesuje odgovor na prvo pitanje, dakle
Koliko je pametno stavljati jedan sloj azmafona direktno na zid i preko njega azma ploce?
Zaista ne zahtevam neku "profi gluvocu" jer sam i sam svestan da za 500e to ne mogu ni da postignem, zelim samo da eliminisem reverberaciju koliko je maksimalno moguce pod ovim uslovima (citaj: sa ovim budzetom) i da bih mogao nocu da snimam i radim u bilo koje doba dana, a da komsije ne dizu kuke i motike i ne zovu pandure.
A da, uglavnom se bavim repom i drum'n'bassom, tako da su mi jako vazne niske frekvencije.
Old 05-04-2009, 09:19 AM   #65
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
hvala, ali pre nego sto sam postovao pazljivo sam pretrazio forum da ne bih smorio sa istim pitanjem, i nisam ga nasao, mozda sam prevideo...znam da je azmafon jako kvalitetan materijal, mene konkretno najvise interesuje odgovor na prvo pitanje, dakle
Koliko je pametno stavljati jedan sloj azmafona direktno na zid i preko njega azma ploce?
Zaista ne zahtevam neku "profi gluvocu" jer sam i sam svestan da za 500e to ne mogu ni da postignem, zelim samo da eliminisem reverberaciju koliko je maksimalno moguce pod ovim uslovima (citaj: sa ovim budzetom) i da bih mogao nocu da snimam i radim u bilo koje doba dana, a da komsije ne dizu kuke i motike i ne zovu pandure.
A da, uglavnom se bavim repom i drum'n'bassom, tako da su mi jako vazne niske frekvencije.
nisam siguran da uopste moze i jedno i drugo da se postavi na gole zidove, a cak i ako nadjes nacin bolje je da izmedju zida i azmafona kao i izmedju azmafona i ploca postoji vazdusni dzep zbog efikasnijeg otklanjanja reverbacije prostorije. Mozes da postavis jedan rostilj, u praznine do zida stavis azmafon a preko rostilja stavis azma ploce, to bi bilo nesto malo skuplje ali puno jednostavnije za postavljanje... medjutim azmafon i ploce ti nece nista uraditi po pitanju basova, za njih vec moras da pravis neku vrstu bas trapova a imas i o tome dosta thread-ova.
Mozes i umesto da tretiras celu prostoriju, posto je budzet ogranicen, da napravis panele (ima i o tome...) koje ces staviti na svaki zid i plafon + napravis bas trapove u uglovima prostorije...
a sto se tice komsija... tu moras da podviknes ili nema vajde

Pozz
Old 05-04-2009, 12:08 PM   #66
boz
Junior Member

ma komsije su mi najmanji problem, to sam stavio tek onako, iskreno me i zabole za komsije

ovo mi je ipak primat da razmotrim opcije pa da izaberem najbolje resenje...Razmisljao sam i ja o ristilju, mada posto mi je prostorija ionako suvise mala, koliko ce se smanjiti tek kad nabacim rostilj + azmafon + azma ploce :S

znam da to nije neko drasticno gubljenje povrsine i prostora, ali u sobi koja je 2,5m siroka, 30 cm mnogo moze da znaci, ne bih da dobijem klaustrofobiju u sopstvenom "studiju"
Old 05-04-2009, 07:55 PM   #67
"7"
Pro Member

"7"'s Avatar

Quote:
ma komsije su mi najmanji problem, to sam stavio tek onako, iskreno me i zabole za komsije

ovo mi je ipak primat da razmotrim opcije pa da izaberem najbolje resenje...Razmisljao sam i ja o ristilju, mada posto mi je prostorija ionako suvise mala, koliko ce se smanjiti tek kad nabacim rostilj + azmafon + azma ploce :S

znam da to nije neko drasticno gubljenje povrsine i prostora, ali u sobi koja je 2,5m siroka, 30 cm mnogo moze da znaci, ne bih da dobijem klaustrofobiju u sopstvenom "studiju"
... ma nece toliko da ode ako pravis samo jedan rostilj... letve 5x3cm, znaci to ti je 5cm od zida i azma ploce su 1cm = 6cm ukupno, znaci za dva zida 12cm od ukupne sirine... cak i da ides onako kako je Ivan radio debljina na jednom zidu je oko 13cm, znaci 26cm po duzini prostorije i 26 po sirini... nije to tako puno, mada jeste problem sto je prostorija samo 2,5m... ne znam... razmisli, metar i novcanik u ruke pa odluci

Pozz
Old 21-04-2009, 07:58 PM   #68
boz
Junior Member

e opet ja, samo da pitam je l' pametna postavka zid, tanji azmafon, rostilj, deblji azmafon, azma ploce?

sad kad sam ocistio ovu prostoriju gde treba da bude studio imam mnogo vise prostora.
Old 11-11-2009, 03:41 AM   #69
Chax South Side
Junior Member

ako si iz srbije za te pare mozes mnoogo toga da uradis....
kupi piramidalne sundjere (ako te interesuje telefon firme, mogu ti dati preko maila) ima ih u srbiji, debljina 3 cm, velicine 30x60 cm i svaki je posebno hermetichki upakovan... cena jednog ovakvog parceta je 292 dinara + PDV (maloprodaja) ili 142 dinara + PDV ako uzimas preko firme (na veliko)... ja sam oblozio gluvu sa nekih 70 sundjera preko firme uzetih i iskostalo me ispod 15 000 dinara ( sto je mnogo manje od 500 evra ) a za ostale pare ulozis u enterijer

pozdrav i svako dobro!
Chax South Side is offline   Reply With Quote
Old 11-11-2009, 04:17 AM   #70
Miha Blaze
Senior Member

Miha Blaze's Avatar

kad cujem piramidalni sundjeri... najezim se...

izvini, al bolje malo procesljaj sticky teme... te sundjere nikako...
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules