|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Member
|
![]()
Zmaje zmaje ocigledno nisi detaljno citao kada sam ti pisao lol
![]() ![]() ![]() Razlika izmedju interlaced i progressive je ogromna. Na interlaced imas taj cuveni "flickering" efekat a na progressive-u nemas jer je mnogo cistija/jasnija/vislja rezolucija pored mnogih drugih stvari. Po meni ako hoces da kupis neki dobar LCD tu nema neke velike mudrosti ili samsung ili sony ali samo 1080p sto znaci rezolucija 1920 x 1080 sto je inace FULL HD rezolucija i rezolucija koju ces dobiti ako imas powermac kompjuter (kuciste), mac-mini ili iMac. Ako imas macbook pro onda ce maksimalna rezolucija da bude 1440 x 900 na tvom mac racunaru a maksimalna rezolucija na tvom HDTV-u koji kupis 1920 x 1080 uzimajuci u to da si kupio FULL HD HDTV. U tom slucaju nebi ti preporucio da koristis DUAL-screen mode nego da sibas sve na HDTV a nista na macbook pro ekranu. Ako zelis da koristis DUAL-screen mode onda ces morati da vidis kako ces se organizovati sa ekranima jer ce imati razlicite rezolucije. Inace 720p znaci HALF-HD a ne FULL-HD tako isto 720p znaci HDTV ready sto je mamac za nekoga koji nema pojma sta je tacno HD i tu se vecina ljudi upeca i ukapira kasnije da su se zajebali. Razlika u ceni izmedju 720p i 1080p je ogromna a pogotovu ako ces da uzimas samsung ili sony-eve ekrane koji su dosta skuplji od ostalog "djubreta". Neko ce mozda da me popljuje sada za ovo "djubreta" ali realno zna se u industriji koji se ekrani koriste i zasto. Eto sada tacno znas sve sto ti je potrebno da kupis jedan dobar FULL HD HDTV sa kojim ces da pravis nove hitove ![]() Zelim ti puno srece ![]() pa da nam pises svoje iskustvo. Quote:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Stara Rumski Elita 2003.
|
![]()
Hvala puno... jbga, pojma nisam imao o tv-ima, sada mi je vec sve jasno... to je ono sto mi treba... javljam utiske i jos jednom hvala
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |