|
Denis Mujad?ić a.k.a. Denyken Jedan od na?ih najboljih glazbenih producenata, čovjek koji je u poslednjih 20 godina svog rada postao zaslu?an za najveći deo onog ?to se čuli od popularnih rock sastava poput Majki, Pipsa, Hladnog piva, Jinxa, Kojota, Overflowa, Zabranjenog Pu?enja, vlasnik svoje sopstvene Denyken Music podetikete, razgovara sa vama! |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Mason
|
![]()
Interesuje me tvoj pristup snimanja i obrade akustičnih gitara...
Koje mikrofone koristi?, kako ih pozicionira?... itd... itd... ?ta misli? o XY varijanti...? Zanima me sve ![]() P.S. Čestitke za "Let 3"!!!
#2 |
Member
|
![]()
ciao idekius
prije svega da ispravim jednu povijesnu nepravdu ![]() ![]() ![]() imao sam srecu da sam od bivseg zaposlenika jos bivsijeg Jugotona otkupio par Neumann-a km84 mikrofona...vjerujem da znas o kojima se mic-ovima radi a i legenda kaze da je to prvi mikrofon koji je koristio phatom power 48v...uglavnom nakon svih silnih eksperimentiranja sa raznim tehnikama tipa xy,ortf,spaced par,jedan mic na rezonantni otvor drugi u visini ramena usmjeren prema korpusu gitare...shvatio sam da je za produkciju koju radim i vrste aranzmana kakve radim najbolje pozicionirati jedan km84 u nivou 12 polja gitare pod nekih 35-45% usmjeren prema rez.otvoru oko 30 do 40 cm udaljen...na taj nacin i po mogucnosti da je gitara u pitanju Martin Dreadnought tipa D28 .. i u rukama pravog majstora...snimanje akusticne gitare je doista zadovoljstvo i jedan od onih soundova koje kad snimis ti de facto postanu vjecni kriterij kvalitete ispod kojeg..kad ga jednom probas i dozivis..vise jednostavno ne ides |
![]() |
![]() |
#3 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
k
![]() |
#4 | |
Member
|
![]() Quote:
sto se tice izbora mikrofona za ovu potrebu imas odgovor u gornjem postu..a ostalo...pa ovako...i sam sam gitarist i sto se tice akusticne gitare jako sam osjetljiv bilo na preveliku koloraciju pre ampa ili pak kompresora ili na onaj" pumping "kompresora tako da to generalno izbjegavam u trackingu...no opet,ne mora se bas uvijek ici na neku transparenciju jer ja volim "karakter" a ne bezlicnost koja vodi do toga da se doticni instrument (ovdje ne mislim samo na akust.git vec generalno)izgubi u miksu..no taj karakter mora biti sa mjerom..tako da imam jedan "cisci" pre amp za to ( moj Green pre-DIY kopija Ameka-elektronski je balansiran..bez trafoa..brz i cist a opet pun u spektru)koji koristim kad trazim brz odziv i malu koloraciju...onako popy sound...a drugi je moj Neve 1272 pre amp..ponos moje kolekcije..napravio sam ga po originalnoj recepturi da tako kazem i nadljudskim naporima ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
Gitare su se najbolje definitivno radile u Nashvilu, ali Gyboni je snimio album posle Miracula, koji ima dosta i acusticnih i elektricnih gitara ( ne znam kako se bas zove album), po meni je to do sada najbolja produkcija gitara na Balkanu. Denyken ja sam gitarista, i stvarno si dao fenomenalno pojasnjenje snimanja acc gitara, ovo su dragocena iskustva za sve forumase
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() ono sto mene osobno fascinira kod te gitare je nesto sto nisam niti na jednoj drugoj nasao : ona nema neki veliki opseg u smislu nekih ogromnih baseva i trebla ili da kao Taylor mozda malo pre hi-fi zvuci...ona je uglavnom u onim korisnim midlovima (daleko od toga da je tanka tj. da nema bassa) koje vise manje svi mi potenciramo i trazimo u miksu sa akusticnom gitarom..drugim rijecima..ona je tamo gdje treba biti u miksu..vec sama po sebi..prirodno..bez onog dumljenja na low midlu ili basu ili nekih tankih visokih koji daju dojam da se samo trzalica cuje i nista vise...kao neka sfera ili ti kugla stoji u miksu i zauzima strogo kontroliran prostor sa nevjerojatnom (od svega to mi se najvise svidja ) energijom u srednjem dijelu spektra...upravo tamo gdje je najveca "bitka"...i sto je vise "tuces" ona je podatnija ![]() u Hrvatskoj je zastupnik za Martin firma TMS http://www.tms-musicshop.com/..... second hand po oglasima je tu oko 13000 kuna oko 1750 ojra..nasao sam jednu u Sloveniji da tip prodaje za oko 1200 ojra..uglavnom nije da se ne moze naci.. ne znam kakva je situacija sa Martinima u Srbiji....u svakom slucaju fascinantan instrument i vrlo vjerijatno moja slijedeca studijska investicija..u medjuvremenu imam je od koga posuditi...vise nema snimanja akustike bez nje.. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#7 |
Mason
|
![]()
Hvala!
![]()
#8 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() |
#9 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
![]() da! AEA mikrofoni su u pitanju, jedino sto je wes vec ranije radio popravke starijih 44 i 77 modela. u oaklandu (kaliforniji) sam pronasao staru 77-icu u doslovno - ropotarnici. mic je, osim kucista koje je bilo u ok stanju, bio nupotrebljiv. kopajuci po netu sam naisao na wesa. frajer je tada za cca $1,000 ugradio novi ribbon, za dodatnih promijenio kompletan internal wiring, rijesio se starog prikljucka na kabelu i zamijenio ga XLR-om. itd...legenda kaze da je pronasao ogroman stock nekoristenih ribbon elemenata raznih proizvodjaca. tako da on u pravilu popravlja stare 44, 77 i coles micove, ali i vodi AEA. ja sam na zalost morao prodati svoj 77 zbog financijskih problema ali bar je otisao u dobre ruke ![]() u hollywood, naravno. AEA 44, doduse, radi odlicno i za tu $$$ ne vjerujem da se moze bolje.
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Vox amPlug Acoustic - simulator akustične gitare | dejankuki | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 0 | 17-09-2009 10:03 AM |
Ugradbeni akustički sustavi | paris.rukiz | Dizajn i konstrukcija studija | 32 | 15-09-2009 02:10 PM |
Akustička izolacija računarskog kući?ta | Ghost Dog | Computer Hardware | 11 | 15-01-2009 02:44 PM |
Akustička obrada - konačno eksponirana | NLP | Dizajn i konstrukcija studija | 7 | 08-12-2008 03:21 AM |
Akustični blues | Sava | Promocija radova | 23 | 03-09-2007 11:43 AM |