|
Monitoring Aktivni i pasivni zvučnici, slu?alice, pojačala |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
uzmimo da si uvazio savjet o akustici. razlika izmedju adam i mackie monitora je, a govorim iz iskustva mixanja na oba para u istoj sobi, u tome sto adam mijenja tvoj odnos prema zvuku, a mackie ga afirmira. recimo: radis na nekom beatu. dobijes prejeben ritam. onda tom ritmu dodajes bassline. e, sad, ako ne zelis da ti stvar zvuci kao neki generic preset iz reasona, svakako ces htjeti definirati odnos izmedju kika i bass-generirajuceg uredjaja (synth, bas gitara, whatever). ono sto definira karakter iliti texturu tvog zvuka je podrucje od 250 Hz pa na gore. adam, po mom iskustvu, ti dozvoljava da lakse nadjes pravi balans izmedju ta dva zvuka ili da ih jos ostrije odvojis, recimo putem nekog EQ-a. adam te pritom tjera na istrazivanje i experiment. s druge strane, mackie ce ti polaskati i dati ti manje diferenciranu ali sladju sliku onoga sto cujes. nijedan par ovih monitora nece biti dovoljni (ne odmah) da skuzis kako ce ti miksevi zvucati u klubu ili na ipodu, ali adam ce ti manje laskati.
![]() |
![]() |
#2 | |
Junior Member
|
![]() Quote:
Puno hvala na ovak podrobnom odgovoru, u biti necu se zeznut niti s jednima od navedenih, iako mi se po ovoj tvojoj prici vise svidja prica o adamu zbog toga djela istrazivanja i trazenja zvuka i to mi je ok, jer ne zelim da mi sve zvuci uvijek super, neg da svojim trudom dobijem taj sound. Hvala Puno |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]()
Mackie hr824 mk2 sam slusao u dva akusticki sredjena prostora i u par nesredjenih....ono.... malo azmafona i to je to....
skromno misljenje je.. nikako ne uzimati Mackie hr824 mk2 ako nemas sredjenu prostoriju..... bass trapove i cuda....nikakooo.... ispravite me ako gresm ali ONO CUDO zahteva super sobu..... pozzzzzzzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Nisam nikad cuo mk2, ali to sto pricas ima smisla i za 'classic' HR seriju...
Sto se adama tice, moze naravno na njima da se radi ok, mada ja nisam neki veliki fan onih njegovih tweetera... Ali to sam opet samo ja ![]() Kad sam preporucio covjeku mackie HR seriju, pomislio sam da proba da iskopa neke polovne (uzimajuci u obzir cijenu koju pominje, a i da zeli da cuje bassa)... Mackie u basu znaju da 'polaskaju' to je istina, ali isto tako ih naviknes i naucis posle izvjesnog perioda. (kao i sve kutije) Ja imam trenutno hr624+Ns10, i na monitoring nemam neke vece zamjerke ![]() U sv. slucaju nemoj da uzimas nista na slijepo (gluvo) ![]() Pozz
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]()
mislio sam i ja na klasik seriju... sorrrryyyyyy
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Senior Member
|
![]()
Genelec 8030
.
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
Krk rp8 G2 ako ti soba nije premalena ako jeste RP6 recimo...
Poz
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Koje Monitore? | Milanche_show | Monitoring | 8 | 19-01-2008 04:15 PM |
Koje male i jeftine aktivne monitore za kucni studio uzeti? | DarkoS | Monitoring | 30 | 13-01-2008 01:30 AM |