Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika

Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika Analogni i digitalni sintovi, ritam ma?ine, MPC sekvenceri, sempleri i ostali elektronski proizvođači zvuka.

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 27-03-2009, 12:30 AM   #1
vly
Member

vly's Avatar

Default Problem sa Patch and Tone Editor For MKS-70

Treba mi savet ako neko ima iskustva sa ovim...

Stig'o mi najzad MKS 70 kog sam pazario preko eBay,i sve je super,sve sljaka bez greske ali sam da bih eventualno ustedeo na kupovini pg 800, instalirao Patch and Tone Editor For MKS-70 koji sam skinuo sa sajta posvecenog MKS 70 i Super JX.
E sad,tamo jasno pise da se za koriscenje punog potencijala tog editora preporucuje verzija ROM IC 1.08 ali i da ce kako tako raditi i od verzije 1.03 .

Moj komad je 1.03 verzija ali ne dobijam nikakav odgovor sprave na ono sto radim u editoru.Vidim da sto se midija tice MKS dobija signal ali koji god parametar(namesteno je da reaguje u real time na menjanje parametara) da promenim nista se ne desava u spravi?

Ne postoji uputstvo za editor.Da li to da ce ispod verzije 1.08 "raditi kako tako" u prevodu znaci da ce raditi nikako ili ja negde gresim?

Ako neko zna neku foru,ustedece mi vremena a verovatno i para...

Pozz
vly is offline   Reply With Quote
Old 27-03-2009, 11:15 AM   #2
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Problem sa Patch and Tone Editor For MKS-70

nabavi noviji eeprom 1.08 i upikni ga umjesto 1.03. neznam gdje toga ima. ali eepromi se relativno jednostavno kopiraju. mozda na ebayu. ili pitas na stranim forumima kao VSE, HC i sl... tu sigurno neko ima. to moze kostat 20 ili 30 dolara. ili potrazi nan netu mozda neko vec prodjae gotovo.

nazalost nisam nikad korisitio editore. uvijek sam radio ili na display (godinama), ili kasnije na PG800.

moj savjet: kad uzmognes, odrijesi kesu i kupi PG800. to je onda sasvim druga sprava. tek onda shvatis puni potencijal tog sinta.. ja sam navikao bez, ali ipak je lakse ovako.

clusterchord is offline   Reply With Quote
Old 28-03-2009, 07:51 PM   #3
vly
Member

vly's Avatar

Default Re: Problem sa Patch and Tone Editor For MKS-70

Quote:
Originally Posted by clusterchord View Post
nabavi noviji eeprom 1.08 i upikni ga umjesto 1.03. neznam gdje toga ima. ali eepromi se relativno jednostavno kopiraju. mozda na ebayu. ili pitas na stranim forumima kao VSE, HC i sl... tu sigurno neko ima. to moze kostat 20 ili 30 dolara. ili potrazi nan netu mozda neko vec prodjae gotovo.

nazalost nisam nikad korisitio editore. uvijek sam radio ili na display (godinama), ili kasnije na PG800.

moj savjet: kad uzmognes, odrijesi kesu i kupi PG800. to je onda sasvim druga sprava. tek onda shvatis puni potencijal tog sinta.. ja sam navikao bez, ali ipak je lakse ovako.
Cluster,tnx na odgovoru,

planiram da narucim eeprom 1.8 nasao sam vec par ponuda pa cu da vidim koji je najpovoljnija varijanta.
Sto se pg800 tice,nikako da se pojavi neki normalne cene i stanja na eBay a da je shipping worldvide,ali sam hteo pre kupovine njega da probam taj editor jer ga hvale da radi bez greske,ali ocigledno bez upgrade eeproma to necu moci...
Posto sam synth uzeo pre svega da na njemu pravim svoje farbe,ili editor ili pg800 su must have opcija.
Ako naletis da neko prodaje neki a tebi ne treba javni!

Pozdrav,Vly!
vly is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules