Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 24-03-2009, 10:19 AM   #1
stacato
Junior Member

Default pomoc FX CUBASE...

drugari dali bi neko mogao da mi pomogne...??u pitanju je:
radim na cubase sx3...sve je ok..ali sada recimo hocu u 4 ili 6 kanala da snimim recimo back vocal...ja na svaku audio traku idem i posebno stavljam effect ili plugins....kako da napravim da recimo dam samo jedan recimo reverb i jedan compresor ali da to posle samo jednim potezom ucitam te FX na koju god traku hocu???jel to moguce sa BUS??kako se to izvodi pomozite mi molim vas...jer ja ako imam 6 traka da snimim back i onda idem otvaram 6 puta reverb i compresor recimo onda CPU pocne da dobija deciji kasalj..///
hajde dajte mi neko resenje...naucite me molim vas samo malo detaljnije ako moze...
hvala unapred svima!!!
stacato is offline   Reply With Quote
Old 24-03-2009, 10:39 AM   #2
drzox
Member

Default Re: pomoc FX CUBASE...

Quote:
Originally Posted by stacato View Post
drugari dali bi neko mogao da mi pomogne...??u pitanju je:
radim na cubase sx3...sve je ok..ali sada recimo hocu u 4 ili 6 kanala da snimim recimo back vocal...ja na svaku audio traku idem i posebno stavljam effect ili plugins....kako da napravim da recimo dam samo jedan recimo reverb i jedan compresor ali da to posle samo jednim potezom ucitam te FX na koju god traku hocu???jel to moguce sa BUS??kako se to izvodi pomozite mi molim vas...jer ja ako imam 6 traka da snimim back i onda idem otvaram 6 puta reverb i compresor recimo onda CPU pocne da dobija deciji kasalj..///
hajde dajte mi neko resenje...naucite me molim vas samo malo detaljnije ako moze...
hvala unapred svima!!!
Otvori desnim klikom Add Group track i posalji svaku od tih posebnih traka (njihove outpute na tu group tracku )i onda na group track dodaji eq,comp,reverb i sta vec hoces.Ako to nije odgovor onda ,mozes desnimklikom na jedan kanal u mixeru koji ti je vec napravljen da spremis,save selected chanells i onda klikas na svaki ostali i load selected chanells ono sto si spasio prethodno,ali ovaj nacin ce ti opet pojesti procesor ,ovo ti samo olaksava da ne moras svaki posebno namjestati.

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules