|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Pozz.. ima lik u pancevu, samo ne nam njegov broj. On i sam ima mislim m100, a za njega sam jedino cuo da odrzava takve stvari (fala bogu, mom jos ne treba nista sto ne mogu sam da dotegnem)... Potrudicu se da nabavim br. ovih dana pa ti saljem
![]() A za lesi, ne znam. Tu je parola snadji se. Ja sam imao srece pa nakupovao raspadnutih i rinfuz varijanti nekoliko, pa sad imam i rezervne delove, a i nabrijao sam jedan frankenshtajn za svirke spojen iz nekoliko razlicitih modela i upakovan u malu kutiju... Eto super je i meni taj info da neko u srbiju uvozi lesije, nisam znao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Pro Member
|
![]() ![]()
![]() |
#14 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
Sto se Leslie-ja tice, osim "pravog", postoji gomila hardverskih "imitacija"... Secam se da sam (jako davno, pre 15-ak i vise godina) sa Rambom svirao u Domu omladine i da se tamo ukazao neki Dynacord ili FBT (mozda cak i neki Cajavec, u svakom slucaju firma na ne tako dobrom glasu kod "hi-end profesionalaca" ![]() Proburgijaj malo okolo-naokolo, mozda nadjes i neki jeftiniji uredjaj za tu namenu - a da dobijes dobar rezultat... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Thnx Ogi... naci ce se vec nesto, nije ni nesto hitno, mada bi pravi Leslie dobro dosao
![]() Pozz
![]() |
#16 |
Senior Member
|
![]()
Podrazumeva se da bi dobro dosao...
Jos bolje ako M 100 zamenis za B 3...(da ne bude zabune-to je Hammond-ov "flagship", a ne Djoganijev rodjak) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, jel' ovaj forum poceo da se bavi antikvarijatima? kazite da znam...
Bar je Hammond problem koji je resen i softverski a i hardverski, ja licno sam posedovao C3 (sto Ogi kaze "flagship" jos bolji od B3, kao Keith Emerson) i mogu da vam kazem da ove nove sprave (nord stage, Roland VK serija narocito, i jos neke firme imaju SAVRSENU imitaciju HAMMONDa, bez tezine originala - verovatno je C3 + Leslie 122 zasluzan za sadasnje stanje moga 5. i 6. prsljena) dakle nove sprave zvuce fenomenalno! nema nikakve potrebe reparirati i vaditi iz mrtvih originalne instrumente, izuzev ako nije inat ili hobi u pitanju...Inace, na HAMMONDu koji slabije svira i ima izoblicenje, treba zameniti lampu 12AX7, kod nas poznatu kao ECC83, a tzv "ispravljacicu" zameniti "gretzovim spojem" i jedino sto je jos potrebno, podmazati motor ton generatora specijalnim silikonskim uljem, mozda ga i dan danas prodaju bolje snabdevene muzicke radnje. Stari HAMMONDi inace imaju 2 motora, jedan "startni" koji sluzi kao "Anlaser" onom glavnom, koji okrece ton generator, i to motoru treba prici, ocistiti ga i zameniti mu cetkice ukoliko je model sa cetkicama, ne mora da znaci. Toliko od mene koliko me pamcenje sluzi. Inace Svoj Hammond a i Leslie sam prodao izvesnom Darku Arkusu iz Sarajeva, koji mi nikada nije dao poslednjih 800 maraka koje mi je ostao duzan. (Mislim da je svirao u grupi "Kod")
![]() |
#18 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Pozz
![]() |
![]() |
#19 |
Member
|
![]()
Slazem se, Slowstar, sa problemima oko prshljenova, bruha i kile
![]() Znaci hamm 55kg, stalak 20kg, lesli oko 50kg, i plus 10kg kablova, rezervnih kablova i pedala (sve duplo, posto sam psihopata da uvek nesto moze da krene naopako)... Mislim, kad se vec ide kombijem i kad gitaristi mogu da nose marshalle, ampege, kutije i sta god vec, zasto mi ne bi nosili full setup. Stvarno mi muka od plastikanera, "simulacija leslija", loseg monitoringa (sto je u 99% slucajeva) i sviranja napamet. Naravno, pricam o rock svirci na bini. Po meni REALNO kao sto ni razlicito faziranje cinela ne moze da se simulira (super su elektronci i korisno za klub i sve super), tako ne moze da se simulira vazdusni pritisak, doppler i rasipanje zvuka iz pravog leslija. MOZE da se odradi da "prodje", ali onda isto tako moze da se "odradi" i gitara u Virtual Guitarist-u ili vec drugom nekom nakaradnom pluginu i kao super juhu aranzman. Zato nam je i otisla produkcija u k..c i sve manje-vise (cast izuzecima) zvuci kao bend iz onih uzasnih roland aranzera... Odoh daleko... |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Senior Member
|
![]()
Merak nema cenu!!!!
|
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
"glupi"ASUS (i "pametni"Gigabyte) | milanCHE | Computer Hardware | 20 | 26-06-2009 12:01 AM |
Zasto "iste" stvari zvuce "razlicito"? | boggy | Razno | 121 | 11-12-2008 09:36 PM |
Da li postoji ""MUTRON" kao plug in? | splatch | Audio Software | 1 | 27-11-2005 11:46 AM |