|
Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#11 |
Member
|
![]()
Ukoliko se ne varam to je kondenzatorski mikrofon za koga je neophodno fantomsko napajanje.Cisto sumnjam da neki lap top na integrisanoj kartici ima fantomsko napajanje.Znazi trebao bi ti neki audio interfejs koji ima dva preampa sa fantomom da bi iskoristio taj mikrofon.
Moguce je i da radi na svoju internu bateriju al to moras da proveris. U svakom slucaju po meni je to povezivanje na laptop losa ideja jer kako god da ga povezes imaces mnogo suma.Pricam ti to iz licnog iskustva jer sam i sam pre par godina to pokusavao. Last edited by phil.milmax; 19-03-2009 at 10:39 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
VIP Member
|
![]()
ECM-959 je electret condenser. Toj sorti ne treba fantom. Napaja se baterijom koja se stavlja u njegovo kući?te.
![]() |
#13 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Ovaj o kome sam ja pricao je mogao na 2x 1.5v baterije ![]()
![]() |
![]() |
#14 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() u svakom slucaju drugi deo mog odgovora i dalje vazi ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Pro Member
|
![]()
Mikrofon stigao. Radi, dobro je.
![]() ![]() Lepo zvuči, kako sam ga platio duplo skuplje od onih Genius mikrofona od 2,5?, mislim da je barem duplo bolji. Sony ECM-959DT -> u MIC IN na laptop-u Evo snimka i slike: ![]()
![]() |
#16 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
Nie on baš neki mic za close-mike snimanje pojačala, ali u nedostatku boljeg sve je dobro. Eksperimentiši malo sa uglom pod kojim ga postavljaš. Pozdrav P.S. I ne preteruj sa puštanjem prevelike galame u njega iz blizine, naravno. Te electret kapisle su dozlaboga osetljive, 'oće da se smore....
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 19-03-2009 at 12:03 PM. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
?to se tiče ?um-a, on je na -54db, tako da priča o integreesanim laptop zvučnim karticama itekako stoji. ... da, neću da preterujem. ![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Nađi nekoga ko ima neki terenski snimač sa 1/4" mic ulazima, proveri da li obe strane rade dobro i počni da tra?i? koju spravu će? da kupi? da u nju gura? mikrofon. Već si u?tedeo do j..a. ECM-959 jeste "stara generacija mikrofona" (S/N mu je manji od 70dB), ali je zaista dobar (pogotovo za te pare) i ipak zaslu?uje malo bolji ulaz od laptopa ![]() Pozdrav
![]() |
![]() |
#19 | |
Pro Member
|
![]()
MIC IN na laptop-u je stereo.
![]() ![]() Quote:
Probao sam da snimam glas i mislim da je pop shield neophodan. Takođe probah i akustičnu gitaru. Evo improvizacije sa priključkom (samo za probu) i stereo snimka. ![]()
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Edirol MA-7A vs. Sony Hi Fi | fischek | Computer Hardware | 10 | 04-04-2007 01:07 PM |
Sony Oxford VST! | idekius | Audio Software | 7 | 23-03-2007 11:02 AM |