|
Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Junior Member
|
![]()
Hoce li mi neko od iskusnijih kolega reci dali mogu da napravim Hackingtosh sa ovom konfiguracijom:
HKC 630W Power Supply ASUS P5QL-E Intel Core 2 Duo E 8400 Kuler je : Hyper 212 Triton 77 RAM: APACER 2x2gb 2x320GB HDD u Raid 0 1 HDD 1TB 32mb CACHE graficka karta je : 9400GT 512mb PCI-E DVD-RW 2x Znaci hteo bih da znam dali na njemu mogu da instaliram OSX i da radim sa Logic 8.0?? Hvala pozdrav svima koliko vas ima... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Koji ti je controler na Asusu?! Bilo je ranije problema sa Jmicron controlerima...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
kakve veze ima kuler i napajanje sa hakintoshom?
pitno je da je sata hard i da nije jmicron chip na prikljucku..... kod nekih hakintosha ne prepoznaje PS2 port za misa i tastaturu pa moras imati usb misa i tast. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
|
![]()
ja uopste neznam kakav je taj JMICRON CHIP....
dajte malo objasnite mi o ovom hackingtoshu...jel vredi to da uradim na mom compu...hoce li raditi isto kao MAC ili ima velike razlike?? hvala jos jednom svima koliko vas ima! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ne vredi!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Vibrator
|
![]()
neces znati dok ne probas
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]() Pa dali mogu 2 sistema da imam na jednom kompjuteru a da ne smetaju jedan drugome i kako...koji OSX da nabavim i kako se instalira da ne skinem WIN XP??? dajte malo ljudi pomozite hteo bih da malo radim neke stvari i sa Logic PRO8... hvala vam jos jednom .... da nije vas nebih nista znao.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
Ako ne znas kako sam to da uradis, niko ti to ne moze objasniti, zato lepo mani se corava posla...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Vibrator
|
![]() Quote:
potrazi malo po njihovom forumu.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
u specifikaciji ploche mozes videti koji chip je ugradjen na kontroleru harddiskova tj. koji chip operira hard diskovima......
jmicron je stari i ne verujem da je kod tebe taj.....al ipak proveri imas dosta verzija osx-a za pc uglavnom skini neki noviji verzija 10.5.6 ili 10.5.5 pri instalaciji bitno je da odaberes tvoj chipset koji imas na ploci tvoju graficku....i tip procesora kako bi se instalirali driveri za pc arhitekturu imena chipseta ces takodje naci u specifikaciji ploche svaka ploca im dva chipa veci i manji tj. northbridge i southbridge...zapisi oznake tih chipova i selektuj njih pri instalaciji od tipa procesora zavisi koji ces kernel da izaberes uglavnom moras sam da dodjes do tog koraka da bi video o cemu se radi na insanely mac forumu imas sve meni je uspelo iz 5-og puta, i kad uspe to radi zaista odlicno... ako nece pokusaj da instaliras bez drivera za graficku ....pa posle kopasd po netu i nadjes drivere za doticnu ali u glavno ne bi trebalo da bude problema... mozes da imas dva sistema, ali moras prvo da instaliras acronis disk selektor na particiju gde tui je xp pri dizanju sistema stisnes F8 i biras koji ces ja sam se makljao mesec dana dok sve to nisam namestio da perfektno radi i onda sam odustao od logic-a i vratio se xp-u i sx-u, jer sam skontao da mnogo vremena gubim navikavajuci se na novu platformu pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
dali moze samo ilok da se kupi za m-powered 7 | korg pa1x | DSP forum | 15 | 06-05-2010 09:19 PM |