|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#61 |
Pro Member
|
![]()
Selektujes neki deo koji hoces da pojacas. U nuendu ga mozes normalizovati, pojacati gain....i sve sa skracenicama naravno. Ima gain u PT ali klikcem misem par puta...treba mi shortcut a nema ga u pdf-u.
I da koji je shortcut za Edit-Consolidate.... Ja sam opsednut shortcutovima. U nuendu ne koristim misa .... |
![]() |
![]() |
#62 |
Pro Member
|
![]()
Vidi ovako, za Gain i Normalize nemas shortcut, ali ih uvek mozes drzati kao float windows i samo selektujes take i apply normalize, ili gain...
Consolidate ti je Alt+Shift+3 (trojka iznad slova, ne desno), tako je na Mac-u, verujem da je isto na Win, ako nije pokusaj kombinaciju tih tastera... Ne znam vidis li, ali imas shortcut-e ispisane odmah pored svake opcije u meniju... |
![]() |
![]() |
#63 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
Uradicu kad budem stigao jedan test u nuendu i PT sa uad pluginovima... Pa cu okaciti ovde.. Mada sam probao i ispalo je skoro isto, cak misli da je nuendo zvucao malo bolje... POzz Last edited by Dexxy; 15-03-2009 at 03:36 AM. |
|
![]() |
![]() |
#64 |
Pro Member
|
![]()
Ja sam na freeware Cubase AI4 i planiram da uzmem makar Studio varijantu...
Ovo recimo volim u midi sekciji kod Steinberga : 1. Dissolve from midi part Odlicna stvar za drum trekove ako se midi part rastavi po pitchu. Kasnije mozes editovati svaki kick ,snare... mute,solo... Isto tako se moze rastaviti po midi kanalima . 2. Midi se moze sacuvati u ram memoriji tako da ukoliko neobavezno nesto svirate u playback modu , to ostaje snimljeno - samo da bi se pojavilo na midi traci treba pritisnuti SHIFT+* |
![]() |
![]() |
#65 |
Pro Member
|
![]()
Da to su super korisne funkcije..neznam da li to moze u PT?
|
![]() |
![]() |
#66 | |
Senior Member
|
![]() Quote:
![]() Ti na Nuendu ja na PT-u? Biraj vreme i mesto ![]() Da ne zalazim u dubinu, bilo je vec prica o ovome i uvek se sve na isto svede.....mnogo je tesko podvuci crtu i izvesti konkretne zakljucke... Stvar je poznavanja materije, nacina koriscenja, svrhe itd... za nekoga je neka funkcija bespotrebna te ga uopste ne zanima prednost neke kod jednog ili drugog sistema. Svako bi trebao sam da udje u dubinu ako ga to zanima pa da pronadje sebi najbolji workflow... Ja se necu izjasnjavati jer bi to bilo samo moje subjektivno misljenje a ono ne mora da se poklapa sa misljenjem drugih... Mozda bi pametnije bilo napraviti malu anketu, obuhvatiti sve bitne funkcije i na kraju podvuci crtu ![]() Last edited by Color; 15-03-2009 at 10:23 AM. |
|
![]() |
![]() |
#67 |
Pro Member
|
![]()
To bi bilo zanimljivo
![]() |
![]() |
![]() |
#68 |
SuperModerator
|
![]()
@ dexxy
- spajanje vise audio regija se zove Consolidate. Na Macu je shortcut Alt Shift 3. - taj export koji zelis je ultraprost. klik na regiju i Command Shift K. na PC je to verovatno Ctrl Shift K. vazi i za multiple selection. - Nema GAIN kao u Steinbergu, napisao sam to pre 5 strana ovog threada, samo treba citati... Potrebno je raditi offline processign. znaci audiosuite, pa Trim (Gain). - User Manual je cudo, jos samo da se cita ![]() pozz ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Pro Member
|
![]()
Prelistao sam na brzinu
![]() U svakom slucaju hvala na odgovorima... Pozz |
![]() |
![]() |
#70 | |
Member
|
![]() Quote:
Takodjer, clip gain kod nuenda se u PT radi sa shortcutom "-". Otvori se trim linija i potezom misa cijeli gain clipa ide gore-dolje, a istovremeno je to i automatizacija mixera. Druga metoda je spomenuto pisanje novog audio filea sa audiosuitom. Moj point of view: Poceo sam na Nuendu 1.0 i odradio odredjenu kolicinu raznog audio posla (sikronizacija crtica, reklame, glazba, film...). Instalirao sam masu DAW-ova baziranih na steinbergu i zaradjivao masnu lovu zahvaljujuci neznanju uvoznika koji u to vrijeme nije znao pruziti nikakvu podrsku. Negdje u vrijeme verzije 1.6 sam presao na PT silom prilika. PT su bili 5.1. Ovdje cu samo nabrojati stvari koje mi olaksavaju zivot kod PT. Midi koristim samo za snimanje, neki sitni editing i reprodukciju. Ne programiram. Posjedujem: PT HD 7.3 PT LE 7.4 na 003 PT MP 7.4 na M-audio Mobile Pre Ono sto najvise mrzim kod PT je upravo ovo gore. Tri verzije i tri (ajd, dvije) licence za isti program. Upravo se svadjam s njima oko toga, hocu za jedan upgrade na 8 sva tri. I za svaku verziju hardwera moram paliti posebnu verziju softa... Manipulacija fileova: Moze se sve raditi, ali na krajnje nelogican nacin za PC usera. Vidi se da je soft odrastao na macu. To se vidi i kod nacina koristenja desne tipke misa. Ide mi na zivce sto se Digidesign Database nasere na svaki disk koji prikljucis. Ujedno je to skupa sa Preferences najbugovitiji dio PT. Sto se tice ADC u LE, to je stvarno sramota. Sramota je i ogranicenje kanala. Medjutim ljudi nisu glupi pa izmisle plugin koji to radi. I prodaju ga sa UAD-2. Cini mi se da bi UAD-2 i PT LE mogli biti ubitacna kombinacija... Ono sto me odusevljava: Playliste: drzanje razlicitih verzija u layerima. Kod snimanja takeova posebno upotrebljivo, a 8 ima i mogucnost ocijenjivanja takeova od 1 do 5. Grupe Aux Input i routing opcenito. Master Fader, koji sam po sebi ne trosi nikave resurse. Editing: @Arthur, ti si nesto spominjao da ne mozes naci fadeove. Fadeovi se ili rade misom ili selektiras regions koje zelis fadeovati ili crossfadeovati, ctrl + f i kazes duzinu i oblik fadea i pustis mashinu da ti napravi i 1000 fadeova. Fadeovi su zasebna jedinica u regions i mozes s njima jos svasta raditi. Opcenito brz i intuitivan editing. S visekanalnim editingom nemam problema. Bubanj po prosjecnoj pjesmi, svaki dobos i kasu staviti na grid, bez promjene zvuka i glitcheva u sat do dva. Tab To Transient: Genijalna fora. Slip, Grid, Shuffle, Spot: prva dva moda ima steinberg, druga dva mislim da nema, a genijalni su. Resource management. Naravno, snimanje, monitoring, mixanje i automatizacija su mi super rjeseni i nemam nikakvih primjedbi. Solo modovi. Manipulacija regionima. Loop record. Scrub filozofija: Doslovno kao na magnetofonu, buduci da sam poceo i dosta vremena editirao trake, vrlo korisna stvarcica. Shift+space, Shift+CTRL+Space: play i record u pola brzine. Genijalno za snimiti brzi solo oktavu nize ili preslusati pazljivo dulji komad nego sa scrubom. Odvajanje record mixa od play mixa. Streching s misem. Mono - multichanel filozofija. Smart Tool: Nesto najgenijalnije ikad izmisljeno. Preciznost grafike waveforma. BOJE! Zasto ovdje ljudi koji koriste Steinberg spominju potrebu za 3 ili vise mixera? Cemu to korisnom sluzi? |
|
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
samo urbano | Mika Technika | Pricaonica | 1 | 18-07-2009 07:10 AM |
samo malko ... | Arthur | Promocija radova | 4 | 19-05-2009 07:18 AM |
samo sto nije | alavuk | Audio Software | 10 | 15-06-2007 01:59 PM |