|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Banned
|
![]()
eh...pa i ja ga jos uvijek "trazim"..
![]() Last edited by balthazaar; 15-03-2009 at 03:33 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Member
|
![]() Quote:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Banned
|
![]()
pa mozes prosto upaliti bilo koji lowpass ili prosto na ekvilajzeru malo skinuti visoke,a dodati malo srednjeg basa i srednjih...takodje dobro moze da posluzi svaka tube emulacija, kao i neki od onih efekata koji prave vinyl efekat...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Ja zaista ne znam sta vi podrazumevate pod "Fank" iako su me dugi niz godina nazivali "Funky" Po meni, pravi, izvorni funk su bili "Head hunters" sa a i bez Herbie Hancock-a, na primer Chameleon, ili "Man child" ili "Straight from the gate", zatim Brecker brothers i numera "Some skunk funk" sto je bila duboko promislljena muzika, izvedena na "zivo", sa izvrsnim sviracima, a nikako kako mali "Djokica" zamislja, slozena iz raznih gotovih segmenata, mada ne osporavam vrednosti takve muzike, jedino ne bi trebalo da se zove "Funk". Pokusavam da se ne pro......m kao neki "nadobudni matorac", ali stojim iza onoga sto kazem. Funky nikako ne moze da bude instant, ready made tvorevina, stila americki TV meal, nego se stvara interakcijom veoma, veoma dobrih sviraca i ideologa, na primer Herbie Hancock, George Duke, Quincy Jones, Brecker Brothers, Graham Central Station (grupa) pa i Earth, wind & fire, ili Average White Band... Sve je to, pomalo ili malo vise Funky, a ne neki klinci koji sloze par loopova ili ready made linija.
Groove, muzikalnost i uopste TALENAT je majka svakog Funk-a Srecan rad, i mnogo strpljenja!!!
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 15-03-2009 at 04:19 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Takodje ne znam cemu komentari i sugestije tipa "prljavije" sa manje visokih, i tako to, to nije odrednica stila, vec sticaj tehnoloskih okolnosti u kojima je numera snimana!!
Zasto danas funk ne bi mogao da bude cist, perfektno snimljen, sa dosta visokih, i bez tehnoloskih "prljavstina"? Po meni, glupo je "skidati' spoljne, zvucne osobine da bi nesto bilo "funk". To je totalno nevazno, jer je funky u nacinu sviranja i razmisljanja, a ne u tehnoloskim karakteristikama snimka, pogotovo ne kada su lose...To bi bilo kao kada bi neka ruzna zena oblacila haljine koje nosi Andjelina Dzoli na dodeli "Oskara" u nadi da ce biti isto tako lepa...Izvinjavam se na malo pretvrdom poredjenju, ali stoji...
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
slobo zaboravio si bootisie collinsa i cikicu sa svojim svemirskim brodom george clinton-a
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VIP Member
|
![]()
[pa kod nas se zna...cim ima duvaci i wah wah gitara - to je funk !
![]()
![]() |
#8 | ||
Member
|
![]() Quote:
![]() ![]() Quote:
![]() Pozdrav |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Banned
|
![]() Quote:
Sa druge strane, jedno je slagati svoje, a drugo tuđe lupove! Ja u životu nisam stavio tuđi lup! Čak idem dotle da ni tuđe boje ne koristim, tj. presete, već pravim svoje. Šta mogu - odsviram, a šta ne mogu - nacrtam mišem! Jedino što koristim to su , naravno, udarci budnjeva od kojih pravim ritmove , jer ih ne mogu , da prostiš , proizvesti iz.... ![]() Takođe, oko samog značenja i primjene izraza Funk u muzici - za mene je doosta sirok spektar toga što se može svrstati u funk...jedna od rasirenih predstava, koja je meni prilicno korektna , je to da je funk sva ona muzika u kojoj je akcenat , tj. noseći faktor kompozicije i aranzmana ritam na bubnju i groove na bassu... evo da se posluzimo i zvanicnim izvorima Funk is an American musical style that originated in the mid to late 1960s when African American musicians blended soul music, soul jazz and R&B into a rhythmic, danceable new form of music. Funk "de-emphasizes melody and harmony and brings a strong rhythmic groove of electric bass and drums" to the foreground |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
Da budem kratak u svojoj nameri da objasnim:
Instrumenti DA, boje zvukova DA, nacin i stil sviranja DA, aranziranja - samo po sebi jasno DA, ali danas namerno praviti "prljav" i "mutan" snimak da bi bio u tzv. stilu, po meni je cista budalastina. Snimak treba da bude cist, jasan, sa puno dinamike, sa eksplozivnim bubnjevima, ultra Bright cinelama, prezentnim duvacima ako ih ima. Nista nisam rekao o izvornoj boji instrumenata, wah gitara, i slicno, ali produkcija nikako ne sme da bude "zamucena" i "prljava"...Na taj nacin se nikako ne moze postici virtuoznost i muzikalnost velikih funk muzicara 60tih 70tih, pa cak i 80tih godina. Ta asocijacija "mutnog" i "prljavog" je vezana iskljucivo za tadasnje finansijsko - tehnoloske mogucnosti ondasnje produkcije, i nikako ne sme da bude neka "stilska vodilja" - KOJESTA!!! P.S. bass na numeri "Chameleon" nije sa ARP Odissey sinta, nego sa ARP 2600 sinta, imao ih oba, pa znam sigurno, a i mislim da pise na ploci (tada jos nije bio popularan CD)
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 15-03-2009 at 06:56 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
funk-jazz | balthazaar | Promocija radova | 15 | 14-06-2010 01:49 PM |
Headphonics-Evolution of funk | disco violence | Razno | 9 | 18-01-2009 12:55 PM |
VST-ovi za G Funk | moka | Audio Software | 21 | 07-02-2008 04:50 AM |