|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#12 |
SuperModerator
|
![]()
ma ne mora da se zakljuvaca tema, samo pazite kojim tonom pricate.
@analog, omanuo si u dosta toga, vecina toga moze da se radi u PT, kravadinka je u pravu. e sad, moj point-of-view: - Svaki od pomenutih (PT, Steinberg) ima svoje prednosti i mane. Svako treba da nadje neki workflow koji njemu odgovara, i TU JE KRAJ PRICE. Znaci ako ovaj thread vec postoji, molim vas da pricate upravo kako je Arthur rekao - o prednosti i manama, ali ne pristrasno, nego objektivno i realno. Postovi bazirani na neiskustvu mogu samo da skode vasoj reputaciji, manite se bespotrebne polemike, samo konstruktivno ![]() - moj scenario: Mjuz uglavnom radim u Logicu, koji ovde nije pomenut, ali nema veze, cisto da napomenem da mi je tamo okruzenje stabilno, clocking i sync, interni soundi i pluginsi, super. E sad, editing. De facto je Nuendo mocniji po pitanju editinga, ali opet sve je stvar navike. Nesto je bolji sa opcijama koje su clip-based, doduse najveca prednost po meni (ali samo ako je kompletan workflow Steinberg-only) je Clip Gain. Toga nema u PT. Ali clip gainovi nekad ne rade dobro u OMF varijantama, pa se to izbegava. Moja solucija je audiosuite u tim varijantama, normalizacija ili trimovanje source medije, i to je to. Visekanalni editing - opet nereseno. i jedan i drugi imaju prednosti i mane. Protools mikser mi je mnogo pregledniji, pogotovo kada su sesije preko 40 kanala. PT LE nema ADC kompenzaciju, to je malo nekad heavy, i problem sa brojem kanala malo iritira (hello Arthur ![]() Management traka, settinga, miksera, IO sekcije, posebne Mix, Edit i Mix&Edit grupe, brzina rada i preglednost - to su manje vise stvari koje uticu da mi je PT HD main platforma. Stabilnost da ne pominjem. Steinberg - svaki put se odusevim kad vidim Feature List svake nove verzije Nuenda ili CB, ali hehe, pouzdano znam da dosta toga radi bagovito, i to je jedini razlog zasto nisam na Nuendu kao main platformi. Stavise izgubio sam dva vazna klijenta zbog bagova Steinberga, plaginova, i moguce samog PC racunara koji je btw bio brendiran...... Jednostavno na PT me ne boli glava (govorim o HD varijanti, LE zna da iziritira ![]() Mali rezime - sve to radi super ljudi moji, samo svako ce sebi da odabere ono sto mu najbolje lezi, sto navikama, sto potrebama posla koji radi. Probao sam midi u PT, i odustao, tu je Logic za to... Kolega i dalje radi odlicne aranzmane na Atariju i Notatoru sa gomilom novih sintova.... Choose Your Weapon ![]() pozzz |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
samo urbano | Mika Technika | Pricaonica | 1 | 18-07-2009 07:10 AM |
samo malko ... | Arthur | Promocija radova | 4 | 19-05-2009 07:18 AM |
samo sto nije | alavuk | Audio Software | 10 | 15-06-2007 01:59 PM |