|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#71 | |
Pro Member
|
![]()
Odlična tema.
Quote:
Mislim da bi njegov doprinos ovom delu bio fantastičan. Naravno ako Sloba pristaje na to. ![]()
![]() |
![]() |
#72 |
Pro Member
|
![]()
ako kazes 25/8
onda ne znamo gde je 4 osmine stavljen da li na pocetak il negde u sredini... 7/8,7/8,4/8,7/8 a moze i 7/8,4/8/7/8,7/8 i tako dalje kada se to lepo nazove kako i treba tj.kombinovani ritam i zapise se rasclanjeno lepo ceo obrtaj (krug) onda se tacno zna u ovom slucaju gde je 4 osmine stavljen i kako se akcentuje tako da reci 25/8 ne govori nista sem koliko u celokupnom poliritmickom krugu ima osmina ako se ja pitam ja bi u ovom slucaju postavio stvari kao jedna jedanaestica i dve sedmice 11/8,7/8,7/8 jer 4/8 uvek dodje posle sedmice pa ih mozemo spojiti u 11 plus 7 pluus 7 jednako 25 ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Pro Member
|
![]()
uzgred brojanje nije najsretnije resenje da se udje u pesmu , slazem se,
treba pamtiti figuru tj. melodiju tako je najlakse evo imate skolski primer pesme u mom potpisu runomusic pesma ''pomnish li'' koju je izuzetno tesko brojati a lako je svirati kad se upamti melodija pochujte i ta je pesma koskica za brojanje |
![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Pro Member
|
![]()
bump @offtopic
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
treba mi pomoc za triton le(bubanj i ritmovi za sequencer) | medica | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 1 | 17-05-2005 04:08 AM |