Interesantna tema. I ja se uključujem s ka?njenjem.
Po?to smo tu kompetentniji od Amera koje je citirao Shiva, trebalo bi da se pozabavimo Orijentom i Balkanom. Evo par hintova:
Quote:
Originally Posted by yoloko
Čekaj bre pa ovo je onda jako ozbiljna stvar. Znam za ritmove da mi neki ne prijaju i čine da mi srce preskače, tako se ustvari i vodim kad odabiram muziku. Ovakvih ritmova koliko znam ima pregr?t kod nekih IDM autora a i kod RNR bendova (Stonsi...). Najgore je kad ne izvalim na vreme pa me neka muzika skroz razvali dok otkrijem problem. Ritam u muzici na prvom mestu treba da po?tuje ritmove u fizičkom telu, mislim prvenstveno na kucanje srca i disanje a mogu se uzeti u obzir i mo?dani talasi, ali to je već priča za sebe.
|
?ta je sa neparnim ritmovima? Kako oni utiču na srce (i mozak)?
Uz tročetvrtinski valcer se recimo sasvim fino ple?e, i plesalo se u doba pre 440-standardizacije i pre pojave rokenrola. S druge strane, ostali neparni ritmovi (videti topik
Makedonski ritmovi) mislim da mogu da imaju hipnotičko dejstvo, no s druge strane, Makedonci uz njih ple?u svoja ora.
Quote:
Originally Posted by SHIVA
Microtuning radi drugachiju podjelu oktave i umjesto na 12 jednakih djelova oktava se podjeli drugachije, a podjela se izrazhava u razlomcima.
|
Ovo me podsetilo da arapska skala sadr?i 17 podeoka. Al' ne bih da elaboriram, po?to nisam kompetentan.