|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Member
|
![]()
pozdrav!
sta od vst EQ i Kompresora navise volite da stavljate na nogu, dobos, overe??? koliko grupa pravite koliko kopresujete odredjene delove bubnja? HVALA! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
ajd na brzaka :
Grupe : Kick, SD, Timpani, OH pa sve u grupu Bubanj EQ - Equim, UAD Cambridge, UAD Pultec Kompresori - UAD 1176, WAVES API-2500 Kompresujem doboš i nogu onako, a overe baš onako! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
Kako kad :
a/ noga i dobo?i na zasebne kanale, ostalo u grupu (sa ili bez subgrupa), ili b/ 1 grupa sa subgrupama po 'srodnim' elementima (fusevi, krasevi, ridovi, timpani, ?u?ke, zvecke, ... , ..., kik, dobosi & side, ... ), FX slično kao Arthur, uz jo? neke, a opet, kako kad. c/ par puta sam koristio EZ i njegovu miksetu i sve iz midija na jednom kanalu ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
noga - eq 1073, kompres najcesce la2a, mada i ne mora, a na pocetku lanca obicno neki Eq za skidanje (oxford ili equium ili cak i SSL channel str, koji ima i gate po potrebi)
SD - 1176 kao kompr u 90% situacija u 9% api 2500, Eq obicno API 550A, i na pocetku SSL ch. tomovi - SSL, pa onda obicno API 550a i neki kompres (slicno kao na dobosu) Overi - u jednu grupu pa onda NEVE kompresor (onaj 5ocifreni). Eq- obicno pultec pro, i na pocetku za low cut - oxford BTW imam ruznu naviku da obicno na svakom kanalu koristim 2 razlicita EQa - jedan za skidanje (equium, oxford) i jedan sa nekim karakterom (API, Neve, pultec......) naravno, sto manje pojasa palim, nekad je samo low cut ukljucen..... e, da ..... obavezno na Auxu 1 ili 2 kompresora (kad je malo agresivnija mjuza) .... ili 1176 u all-butt modu ili 2500
![]() |
#6 |
Member
|
![]() ![]() -meni nesto 1073 ili 1081 u poslednje vreme na nogu ide uvek (neki put stavim onaj waves vintage eq...neki put...), neki gater ako ima potrebe pa waves API kompresor, -na dobos ide cambridge ili neki sonnox za skidanjepa pultec i 1176.. a nekad i nece taj 1176 jednostavno mi ne radi...i previse je.... nemam pojma... tvrd.... -prelazi pultec, 1073 ili 1081 grupe za dobose (ako ima donji i gornji), za overe, za prelaze, pa sve u grupu bubanj gde je ili precision komprsor pa neki limiter da pobije pikove ako ih ostane ![]() Hellios 69 mi se jako svideo na bubnjevima na nozi pogotovo... ili je samo tad legao vrhunski, ali nazalost istekao demo ![]() pozzzzzz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Member
|
![]()
Meni je instant resenje-
kik ne jednu subgrupu-ssl chanel strip(preset "kik") pa u subgr. za ceo bubanj snare na drugu subgrupu-ssl c.s.(preset "snare" s tim sto mu iskljucujem gate)pa u subgr. za ceo bubanj.nekad razlicito kompresujem gornji i donji mikrofon sa snara hh urs chanel strip pa u subgr. za ceo bubanj tomove-najcesce u jednu subgrupu izotope ozone (jer mi za tomove cesto treba vrlo usko secenje nekih frekvencija a njegov eq mi se za to najbolje svidja)pa urs pa u subgr. za ceo bubanj overhead(ssl, istoimeni preset) i room (ssl, istoimeni preset) mics u subgrupu, u njoj urs pa u subgr. za ceo bubanj u glavnu drum subgrupu najcesce ssl comp sa blagom kompresijom i waves l3(da mi odreze najvece pikove)
![]() |
#8 |
Member
|
![]()
1# dobrog bubnjara po mogucstvu
2# dobro nastimane koze 3# denf na pravim mestima 4# mala igra sa samom postavkom mikrofona (mada je to vise preslo u rutinu) 5# gate, kompresije -> EQ ako bash treba i to samo za eliminaciju ociglednih problema 6# vec 10 godina omiljena igracka - alesisov non_linear reverb, distorzija i flanger za malu pomoc snaru i na sve to reverb i da ne zaboravim, pazljivo osluskovanje rezultata. PS, kad procitas sve ove recepture, pokusaj sve to lepo da zaboravis i da se pridrzavas jedino onog poslednjeg saveta -> SLUSANjE
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Ceo bubanj na Aux pa kroz kompresor, brz attack, release oko 80 ms, 4:1 i kad se nemeste odnosi mikrofona 70% posla je gotovo, onda ide gate-ovanje i poneko kompresovanje ako zatreba, korekcije frekvencija na tomovima koje su gotovo obavezne i to je manje-vise to, ceo bubanj bude jedan kompaktan instrument, a ne pojedinacno pa na kraju zvuci kao skup zasebnihn komponenti koje igraju jednu ulogu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Member
|
![]()
korisni saveti, nema shta!
pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Shta da radim? sx problem | HeatMan | Audio Software | 13 | 16-10-2007 12:32 AM |
Shta sa tercom ili kvintom????? | LAMPASH | Gitarska Produkcija | 6 | 08-09-2006 11:53 AM |
Produkcija prelaza na bubnju | dr.Ru | Audio Produkcija - Tehnike | 23 | 15-05-2006 04:13 PM |