Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 05-03-2009, 11:32 AM   #61
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: LADY GAGA album -

@ starter - da su neka druga vremena, rado bi pomogao, ali sad - nema smisla!

Sve sto izlazi u Engleskoj je iz Amerike...nema dva akta da rade neki hip hop ili RnB a da valja..

Disko kuce su mnooogo probirljive koga potpisuju danas a i kad te podpisu, ako ne udjes u top 3 sa prvim singlom, letis napolje!

Vrlo nezdrava klima i situacija...Onaj KO STVARNO HOCE i IMA VREMENA i PARA i MNOGO KONTAKATA i JOS MALO VISE VREMENA i ZIVACA, moze da pokusava da uradi nesto SAM! da napravi frku, da se prica o njemu / njoj, da sam izda nesto, da ugura na radio, ili u ruke nekome ko je faca, itd, itd..pa TEK ONDA (kad je pola posla zavrseno) da se nada da ce neko da to podpise..

Ja se iz tih razloga vise ne smaram oko muzike ko pre!

Mladalacki entuzijazam oslabi posle nekog vremena a i kad vidis kako sve funkcionise sa one druge strane (tesko), kaze se samo sta dalje...

a da ne pricamo o tome koliko ima njih u Americi koji zvuce isto ili bolje nego neki nasi pokusaji...

Jedno je mastati i zanositi se, drugo je odluciti sta ces da radis u zivotu - i ako je muzika to - onda to treba raditi 110% i grzti na sve strane, ici odmah u Ameriku ili gde vec (ja sam zato dosao u Englesku pre 22 godine..)
Vreme se brzo izvuce, i kad se okrenes i zapitas gde si posle 10 godina jurenja necega..vidis da se nista nije promenilo! A kao, sve vreme si tu negde..sad ce da grune..sad ce da pocepa!!
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 12:34 PM   #62
Hollywood
Senior Member

Hollywood's Avatar

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Vreme se brzo izvuce, i kad se okrenes i zapitas gde si posle 10 godina jurenja necega..vidis da se nista nije promenilo! A kao, sve vreme si tu negde..sad ce da grune..sad ce da pocepa!!

mojne tako...

ja znam i imam par tvojih 12'' koje su bile vrlo 'aebane svojevremeno, imale ozbiljne tiraze, to sto ti to jesi/nisi iskoristio u tom trenutku samo ti znas zasto.

opet, ja ne znam koje su tvoje "mere" za uspeh i da li se one vremenom povecavaju, ali da si u dance muzici bio prilicno uspesan, jesi.
Hollywood is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 02:53 PM   #63
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Zorane, ja se sa tobom mahom slažem i shvatam da je to što ti govoriš jedna surova realnost danas - svidjala se nama ili ne. Možemo mi da jedemo govna i sanjarimo koliko oćemo - samo je pitanje oće li neko dati lovu za to A, to teško Znači, sa te strane muzike kao posla se gotovo skroz slažem sa tobom...ljepše je na vrijeme primiti hladni tuš realnosti nego se posle razočarati usled neispunjenja pustih snova i ambicija..sve je to tačno...

Međutim, ja ne mogu nikako tebe da skapiram što se tiče druge strane medalje , a ta druga strana čini muziku nečim većim od samog posla i od svih para ovoga svijeta. Čini li se meni, ili ti stvarno ne doživljavaš muziku kao jednu veličanstvenu duhovnu kategoriju, ili duševnu...kako god je nazvali...kao umjetnost...kao nešto putem čega se na slušaoca (na nauci ne objašnjiv način) prenose emocije, duševna stanja, raspoloženja i ostalo? Jesi li ti neosjetljiv na to?
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 03:34 PM   #64
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Quote:
Originally Posted by Hollywood View Post
opet, ja ne znam koje su tvoje "mere" za uspeh i da li se one vremenom povecavaju, ali da si u dance muzici bio prilicno uspesan, jesi.
Ovo ti je odlično pitanje (i ne samo zaDaBeara) Evo ga off-topic k'o vrata, al' ne mogu da mu odolim A merila uspeha svako sebi postavlja iznova i iznova, i ona nisu ista na početku i tokom karijere.

Na početku bavljenja pop muzikom svakome je dovoljno da ga uva?avaju drugari/drugarice, prosto da nekako nađe svoje mesto u (najbli?em) dru?tvu i svi ?ele da "svakoga dana u svakom pogledu sve vi?e napreduju". U dru?tvenom, finansijskom, svakom pogledu. Ne verujem nikome ko tvrdi drugačije. Pop muzika je posao za sujetne osobe ?eljne popularnosti i relativno lakog unovčavanja svoje nadarenosti (vidi: Frank Zappa - We're All in It for Money).

Uspeh meri svako prema svojim ulaganjima, tj. ako ula?e? vi?e nego ?to ti se vraća - nisi ba? naročito uspe?an. Oba?ka to ?to je većina kriterijuma potpuno subjektivna, jedino taj finansijski nekako mo?e da se stavi na papir. I hteli-ne hteli svi taj kriterijum uzimamo kao osnovni. I niko ne ula?e ako ne očekuje da mu se to u nekom razumnom roku vrati bar u razmeri 1:1.

Na kraju ću napisati samo ne?to ?to je bljutavo patetično: iz dubine du?e prezirem tr?i?ni sistem, ali ?ivim u njemu i svestan sam toga da je on u ovom ili onom obliku oduvek prisutan. Da bi čovek (?ena, svejedno) ne?to dobio mora da ulo?i ili ne?to para ili neko parče svog dupeta (tj. da odustane od vlastitog sistema vrednosti).

Eto tako, nemam pojma za?to sam sve ovo napisao, po?to niko ionako ni?ta ne shvata dok sam ne prođe nekim putem. Ni ja nisam ni?ta pametniji od ostalih, naravno. Ali, ?to bi rekao Dr. Spira (Vračev "zemljak" u Londonu): "Tim sam putem već pro?ao jednom, i zagonetke znam" Pa red je bar da se ?epurim ličnim iskustvom, kad već nemam kome da ga ustupim. Za koji sam ga inače Q faktor sticao?

Pozdrav
Old 05-03-2009, 07:23 PM   #65
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Zorane, ja se sa tobom mahom slažem i shvatam da je to što ti govoriš jedna surova realnost danas - svidjala se nama ili ne. Možemo mi da jedemo govna i sanjarimo koliko oćemo - samo je pitanje oće li neko dati lovu za to A, to teško Znači, sa te strane muzike kao posla se gotovo skroz slažem sa tobom...ljepše je na vrijeme primiti hladni tuš realnosti nego se posle razočarati usled neispunjenja pustih snova i ambicija..sve je to tačno...

Međutim, ja ne mogu nikako tebe da skapiram što se tiče druge strane medalje , a ta druga strana čini muziku nečim većim od samog posla i od svih para ovoga svijeta. Čini li se meni, ili ti stvarno ne doživljavaš muziku kao jednu veličanstvenu duhovnu kategoriju, ili duševnu...kako god je nazvali...kao umjetnost...kao nešto putem čega se na slušaoca (na nauci ne objašnjiv način) prenose emocije, duševna stanja, raspoloženja i ostalo? Jesi li ti neosjetljiv na to?

kratko i jasno - ne! Nedozivljavam je uopste kao "velicanstvenu duhovnu kategoriju ili umetnost" i nikad nisam !??

Mislim, kad sam bio mladji (u ranim20-im..) palio sam se ko lud, na razne muzike,,na piano soliranje Keith Emersona...ili na ludacke rifove i ritmove od grupe Rush, Rick Wakema, ELP., Scorpions..u svemu sam nasao nesto sto me lozilo...dal je to nesto duhovno ne znam..

Kad su stigli magnetofoni i miksete, odmah sam poceoda slusam i analiziram efekte, zvukove...itd.."kakva noga! kakav bass! ITD!"

Posle malo, kad sam ovladao usnimavanjem itd..onda slusas "Uuu kako je dobar aranzman, produkcija....itd!"

Pa posle jos malo..sve je to nebitno - pazi kako je dobra pesma!!
da li je analog ili digital - potpuno nebitno! Slusaj pesmu...

e, jedino se jos na to ponekad nalozim...kad je nesto stvarno znalacki sklopljeno i uradjeno i kad je dodirnulo PUNO ljudi koji su to kupili / poslusali / pogledali na youtube-tu itd...

nekazem da mi se ne radi, ali trenutno nisam u psihickom stanju da sednem i da se zezam i radim nesto oko muzike, za sebe..

a ko sto rekoh jednom, najvise volim da sam kuci sam i da je tisina!!
Old 05-03-2009, 07:37 PM   #66
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Quote:
nekazem da mi se ne radi, ali trenutno nisam u psihickom stanju da sednem i da se zezam i radim nesto oko muzike, za sebe..

a ko sto rekoh jednom, najvise volim da sam kuci sam i da je tisina!!
E, to se zove starost
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 07:46 PM   #67
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ovo ti je odlično pitanje (i ne samo zaDaBeara) Evo ga off-topic k'o vrata, al' ne mogu da mu odolim A merila uspeha svako sebi postavlja iznova i iznova, i ona nisu ista na početku i tokom karijere.

Na početku bavljenja pop muzikom svakome je dovoljno da ga uvažavaju drugari/drugarice, prosto da nekako nađe svoje mesto u (najbližem) društvu i svi žele da "svakoga dana u svakom pogledu sve više napreduju". U društvenom, finansijskom, svakom pogledu. Ne verujem nikome ko tvrdi drugačije. Pop muzika je posao za sujetne osobe željne popularnosti i relativno lakog unovčavanja svoje nadarenosti (vidi: Frank Zappa - We're All in It for Money).

Uspeh meri svako prema svojim ulaganjima, tj. ako ulažeš više nego što ti se vraća - nisi baš naročito uspešan. Obaška to što je većina kriterijuma potpuno subjektivna, jedino taj finansijski nekako može da se stavi na papir. I hteli-ne hteli svi taj kriterijum uzimamo kao osnovni. I niko ne ulaže ako ne očekuje da mu se to u nekom razumnom roku vrati bar u razmeri 1:1.

Na kraju ću napisati samo nešto što je bljutavo patetično: iz dubine duše prezirem tržišni sistem, ali živim u njemu i svestan sam toga da je on u ovom ili onom obliku oduvek prisutan. Da bi čovek (žena, svejedno) nešto dobio mora da uloži ili nešto para ili neko parče svog dupeta (tj. da odustane od vlastitog sistema vrednosti).

Eto tako, nemam pojma zašto sam sve ovo napisao, pošto niko ionako ništa ne shvata dok sam ne prođe nekim putem. Ni ja nisam ništa pametniji od ostalih, naravno. Ali, što bi rekao Dr. Spira (Vračev "zemljak" u Londonu): "Tim sam putem već prošao jednom, i zagonetke znam" Pa red je bar da se šepurim ličnim iskustvom, kad već nemam kome da ga ustupim. Za koji sam ga inače Q faktor sticao?

Pozdrav
Awacs, 100% se slazem sa tobom! Ima samo jedan problem u prici...iskustvo je nemoguce prenijeti, mora da se prozivi/osjeti/cuje/pojede...tako je i sa tobom i sa Vracem, dzaba cijela prica, mora da se proba. Tako je bilo sa svakom generacijom, valjda ce tako i da nastavi. Uvijek ce biti mladih ljudi sa ambicijama, koji pokusavaju da se ostvare kroz neku djelatnost, a cija ideologija ce se u tom procesu postepeno mijenjati, to je valjda normalan tok.

Otkrivanje tople vode je valjda dio odrastanja, sto li, samo statisticki nekome i upali da trazeci toplu vodu otkrije cicak traku, pa naplati patent i obezbijedi narednih nekoliko generacija svojih potomaka da o vodi moraju da razmisljaju samo da li je Evian ili Bling H20, a sirotinja uvijek mora da se domislja kako da prestane to da bude...

Sve u svemu, mora da se proba. Bolje i to, nego zauvijek ostati "talentovan"

Jos jedan offtopic:

Ne znamo se licno, ali koliko kapiram, ti si radio plocu Familije na kojoj je "Sto ja volim taj sex"? To je Rale Ljubicic svirao? Pitam jer mi se mnogo svidja zvuk bubnja na toj pjesmi.

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 07:47 PM   #68
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
E, to se zove starost
izgoris kad se radi puno!
Tempo je bio sumanut jedno 6-7 godina.
1-2 remiksa nedeljno, svake nedelje!! To ti je brale jako mnogo muzike, treba smisliti sve to, da valja da radi, da su svi srecni, nekad za dan ili pola dana (!!), nekad za 3 dana...pa smiksati, pa radio miks, pa dub, pa ovo pa ono..stotine i stotine mikseva...glas dole, glas gore...aaarrgh!!!

Smoris se..a jos kad sve nije istog kvaliteta! Kad je dobra pesma - sve je lako!! Itd..
Old 05-03-2009, 07:55 PM   #69
dvuckovic
VIP Member

dvuckovic's Avatar

Quote:
izgoris kad se radi puno!
Tempo je bio sumanut jedno 6-7 godina.
1-2 remiksa nedeljno, svake nedelje!! To ti je brale jako mnogo muzike, treba smisliti sve to, da valja da radi, da su svi srecni, nekad za dan ili pola dana (!!), nekad za 3 dana...pa smiksati, pa radio miks, pa dub, pa ovo pa ono..stotine i stotine mikseva...glas dole, glas gore...aaarrgh!!!

Smoris se..a jos kad sve nije istog kvaliteta! Kad je dobra pesma - sve je lako!! Itd..
Tesko ce ti ici, ali moras da priznas da se jos uvijek palis kad cujes dobru pjesmu, nisi jos prelezao virus. Jbg, noga sama krece da mrda kad je dobar beat

dvuckovic is offline   Reply With Quote
Old 05-03-2009, 08:01 PM   #70
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Quote:
Originally Posted by dvuckovic View Post
Tesko ce ti ici, ali moras da priznas da se jos uvijek palis kad cujes dobru pjesmu, nisi jos prelezao virus. Jbg, noga sama krece da mrda kad je dobar beat
pa naravno!

Ma nema nista bolje nego sedeti u studiju i zezati se, tipa: Sta ce da se desi ako ubodem ovaj kabl ovde!??" pa malo slusas muziku, pa se nesto popije, pojede, pa se malo zezas....

ALI JA TO NEMOGU SAD SEBI DA PRIUSTIM ! kratko i jasno !
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules