|
Kutak za glazbenike. kompozitore, tekstopisce, aran?ere... Oaza za "stvaratelje" pjesama... pričajmo o izvorima inspiracije, razradi ideja, strukturiranju pjesama, instrumentaciji, tehnikama aran?iranja, pisanja tekstova.... |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
DA SAM JA NETKO
tekst : Maja Perfiljeva muzika : Hrvoje Hegedušić snimili : Indexi Da sam ja netko, pozvao bih sve dječake, dao bih im igračke i pustio ih da se cijeli dan igraju i jure. Radili bi divne stvari, prekratki bi bili dani voljeli bi svoje škole đaci da sam ja netko. REF: Svim majkama bih izbrisao bore, učinio da očevi ih vole, davnu ljubav da im vrate, i da mirno žive svoje sate, da sam ja netko. Ne bi, ne bi ljudi život proklinjali, sve bi ruže ženi poklanjali, kako bi se živjelo i kako bi se voljelo, i kako bi dobro bilo, kako bi se živjelo i kako bi se voljelo i kako bi dobro bilo da sam ja netko. - *** - op. alfom : iako je ovaj tekst duboko u suprotnosti sa mojim shvatanjima i poimanjima života (o čemu je ovdje zabrana za pisanje i razgovor), od djetinjstva ga pamtim i znam ; smatram ga za reprezentanta vrhunskog književnog pisanja tekstova za izražaj u popularnoj muzici. Maju Perfiljevu smatram za 'najvećeg' (najkvalitetnijeg) pisca tekstova popularne muzike. A zašto? Slijedi i ovo od nje : BALADA text : Maja Perfiljeva izvode : Indexi Idi sad druze moj Ljubav i pozdrav mi odnesi mojoj ti Putu mom tu je kraj Umoran ovde ja cu stati, zelim mir Kad ne bude mene Kad me skriju paprati, travke i sas Kad ne bude mene Ljubit cu je pjesmama svojim i tad O reci mi njoj Da je tako prolazno sve Kao ptica let Samo nju, da, volio sam ja Jer je za me bila sav svijet Crveni moj cvijet Idi sad druze moj Ljubav i pjesmu mi ponesi mojoj ti Dalje sad mogu sam Pocinak ovdje ja cu naci, idi ti Kad ne bude mene Kada dodju drugi djecaci ko ja Kad ne bude mene Reci da cu ostati sa njom i tad O reci mi njoj Da je tako prolazno sve Kao ptica let Samo nju, da, volio sam ja Jer je za me bila sav svijet Crveni moj cvijet Idi sad druze moj Ljubav i pjesmu mi ponesi mojoj ti Dalje sad mogu sam Pocinak ovdje ja cu naci, idi ti Kad ne bude mene Kada dodju drugi djecaci ko ja Kad ne bude mene Reci da cu ostati sa njom i tad O reci mi njoj Da je tako prolazno sve Kao ptica let O reci mi njoj Da je tako prolazno sve Kao ptica let Kao ptica let - *** - I ovo : Text : Maja Perfiljeva Snimili Indexi - http://www.youtube.com/watch?v=C6Jnk2H8qOw Svijet u kojem zivim Čudan svijet je oko nas Slika ista svaki dan Tu na uglu tom Stoji starac sam Niko njega ne gleda svi žure nekud znam Da! takav je život, život nas. Jedan čovjek i jedna žena Na peronu sreće stoje još Čekaju voz što doći neće Pa da krenu putem sreće te. Živim život svoj - to je Sve što sada imam ja. Čudan svijet je oko nas Slika ista svaki dan Volio si nju Čitav život svoj S drugim tad je otišla, bez jedne riječi znam Da! takav je život, život naš. Život taj što pripada tebi To je sve što imaš na svijetu tom Život taj što pripada tebi To je sve sto imaš na svijetu tom! Živim život svoj, to je Sve što sada imam ja... - *** - Tu su još neki : Anđele (B.Đ.Čorba), Ne lomite mi bagrenje (Đ.B.) i još podosta njih. Ali, i drugi će učestvovati u ovom threadu, pa za početak, od mene puna kapa. Last edited by alfom; 03-03-2009 at 08:16 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Tekstovi aranzmani za pesme | STUDIOTON | Pricaonica | 6 | 30-10-2009 08:19 AM |
Gde je granica neukusa u tekstovima pesama? | alek019 | Promocija radova | 111 | 16-10-2009 09:25 AM |
Keyboard setup-i poznatih | darkstar | Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika | 9 | 15-01-2008 12:06 AM |
Akordi, tekstovi itd. | Mogli | Tutorijali | 1 | 09-01-2006 03:42 PM |