|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 | ||
VIP Member
|
![]() Quote:
Quote:
Meni je zanimljivo to ?to su razni napljuvali taj njegov rad, a da ga pritom uop?te nisu čuli. Kao kad ljudi odluče da pljuju (ili hvale, svejedno) neki mikrofon ili mikser na osnovu proizvođačke specifikacije. Combo nije bitan - sam se ?epurio, sam se povukao, naučiće valjda ne?to i iz tog svog poku?aja da se promovi?e na taj način.
![]() |
#2 |
MAO
|
![]()
nisam ja baš skonto ono što je sumanut pisao na prošloj strani, o mixanju i snimanju spram "ostalog".
Viš, ja nisam završavao te škole, pa ipak znam dosta o svim mogućim aspektima tona (od muzičkog snimanja i produciranje, preko live tona koncertnog, a o TV i post varijantama da ne pričam). A opet, rekoh, videh tokom svoje skromne karijere podosta budala koji su diplomirali FDU i VETŠ a ne znaju elementarne pojmove (tipa lik nije znao kolko je volti phantom power ej!). Ili carevi sa FDU koji celu prvu godinu "uče" pecanje, a na kraju ih uvatiš da ne znaju ni da je drže kako treba, a kamoli nešto pošteno snime. |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ma svakako, recimo da nisam rekao sta audio inzenjer jeste, vec da sam razmisljao na temu sta bi audio inzenjer trebalo da bude
![]() To sto od 80 ucenika u generaciji izadju 2 da valja (sebe ne racunam u ta dva koja valjlaju da ne bude zabune ![]()
#4 |
VIP Member
|
![]()
Pa... niko ne zna koliko je volti phantom power dok ne pročita proizvođačku specifikaciju. 48V je ?atro "standard", ali sam termin "phantom power" se odnosi na bilo koji napon koji se putem kabla ?alje od pretpojačala ka mikrofonu. Mo?e da bude 12V, mo?e 22.5, mo?e i 52V, i sve je to "fantom". Ruku na srce, ni ja ne bih znao da odgovorim na pitanje: "koji je napon fantomskog napajanja?"
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 23-02-2009 at 11:18 PM. |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
eto vidiš, korisne informacije na forumu na u školama
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
MAO
|
![]()
inače, lik je iskazao svoje neznanje o phantomu kada sam ga opominjao da ne čupa kabl na živo, jer može doći do problema, nego da prvo gasi fantom pa onda čupa (piše u svakom jebenom uputstvu od mikrofona). što je ipak za faul, zar ne?
|
![]() |
![]() |
#7 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
![]()
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
OK, kao sto ste se skoro svi slozili, zakljucak je isti... Nego, mene sad interesuje, u koliko npr. ja uzmem samoinicijativno da ucim iz knjiga za te skole + bolja literatura sa neta, pa kasnije predjem na neki ozbiljniji praktican deo, koliki je to bolje/losije od zavrsavanja recimo FDU-a koji je ovde najbolji na tom polju?
#9 |
Member
|
![]()
Pa ako vec hoces da ucis lepo bi bilo da imas neko priznanje tj. diplomu za to... FDU ti sluzi upravo za to i da se povezes sa ljudima, da krenes u snimanja filimca, drama, emisija, jer to pocinjes odmah na samom faxu.. Na VETS-u (tj. VISER-u) izgleda da ne dobijas nista...
#10 |
Member
|
![]()
HA-HA-HA! Nije se Combo povukao, a jos manje koristi Rumski za, kako ono bese, promovisanje!
Ljudi hteo sam bas onako nesto JAKO da napisem, za neke ovde i za vecinu u zemlji srbiji! Ali neka... tu su i postoje RAZLICITE TALASNE DUZINE... U vezi mog davanja primera za NUENDO, daj Boze, ja bih to najvise voleo da smo normalni ljudi i drzava pa da smo toliko edukovani i razvijemo sekvencer koji bi pariorao Stainbergu, ili da kao forumasi sa KVR foruma, napravimo zajednickim snagama ovako nesto http://www.kvraudio.com/forum/archiv...3-04/18514.php lep spectrum analysizer, free je skinite i probajte. A ovde se nakon 36 strana doslo do legendarnog zakljucka da membrana kondenzatorskog mikrofona mora biti pod naponom!?!?!?!?!?!!? OK! ....................... preskocio bih dobar deo svega i pitao: Ako smo vec resili da znanje i dobre vrline bacimo u blato jer smo mi veoma opasno pametni, onda ide cakljucak. Da dobro vozis, a polazes za vozacku. Znao si i pre polaganja da vozis, a opet kad imas dozvolu, drago ti je! I na polaganju polazes i susreces se sa ljudima, a i od samog si instruktora bolji... Zasto onda nemati diplomu za zivotno opredeljenje, profesiju u kojoj si pronasao sebe??? Naravno radis na sebi svakoga dana... i onda kad covek prestane da usvaja nova znanja, je kao da je organizam prestao da dise! Za par godina ces i zaboraviti sta su te ucili u bilo kojoj skoli jer ides dalje da bi postigao sto bolji rezultat, update, update... Sta je onda problem??? Nisam jedan od onih nit koji ima para, nit koji ima vremena, vec jedan od onih sto uvek mora da daje objasnjenja zasto se trudi u zivotu! Mada je mnogo lakse pricati o tramvajskim sinama... Lako je. Onaj ko nezna da vozi i pored 40 casova voznje ili kolko vec sad, jos 10 puta padne na polaganju, a posle jos 5 auto unisti. Ko zna, njemu je poloziti smesjurija! Tako je svuda isto, ko misli da je toliko pametan i dobar greaota a da zato nema diplomu, a te 3 godine bi prosao a ne bi ni osetio... Naravno ni materijalni momenat nije sporan jer konkretno Visoka Skola Elektrotehnika i Racunarstva Strukovnih Studija smera za Audio i Video Tehnologije daje stipendiju u vidu placene skolarine na osnovu odredjenog, postignutog proseka. Ja sam tako moju skolarinu prepolovimo i vise nego pola, tako da su me 3 godine iznele manje nego pola jedne, za samofinansirajuceg, na katedri za Snimanje Zvuka - Fakulteta Dramskih Umetnosti... aj! Primer postovanog kolege I.B. iz Sava Centra pokazuje da i neko u "srednjovecnim" godinama moze da dodje na ispit uradi ga za 20 min. i dobije 10... covek radi kao i pre, a diploma koju je stekao, mislim da mu sada po-najmanje smeta! ![]() Mnogi od vas su ismejeli neke ljude i njihov rad: e brate moj, samo prof. Drincic, kolko ja znam, je vise projekata napravio i realizovao nego svi zajedno i to za 50 godina unapred. Ko to zna, zna, nemozes dokazati nekom ko nezna! I sta nevalja prihvatiti takva znanja? Profesor Drincic nevalja jer je MAG? Djordje Petrovic nevalja jer je ovakav, onakav? Ko je imao srece, da slusa Digitalizaciju Signala kod Sinise Ilica, ZNA, ma i to nevalja, Elektroakustika - prof.dr.Petar Pravica, dekan elektrotehnickog fakulteta, pocasni clan mnogih audio inzenjerskih organizacija sirom sveta, ti predaje, A SIGURNO NI TO NEVALJA, TO NE-NE NIKAKO... itd. a bum, bum, tras, tras mix, mix kursadzija je u pravu i prodaje znanje?!? A?????? Cekaj bre, gde sve to u Diznilendu!?!?! ??????????????? Uskoro cu okaciti ponovo rad i ne samo to nego i jos neke projekte. Ne iz razloga da bi se pred nekim dokazivao, vec da to pomogne ljudima, u koliko neko u tome pronadje pomoc i neki odgovor bice mi trago, a ko ne - neka trazi dalje. To je rekao i Friedemann Tischmeyer u svojoj ediciji Internal Mixing, ko je gledao ili ciato zna, a mozda i on prodaje maglu u vidu znanja i zvanja?!?!?!!?!
http://www.myspace.com/artistsystems Last edited by Combo; 24-02-2009 at 06:37 PM. |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
Zabraniti... | idekius | Predlozi i sugestije | 8 | 03-04-2005 11:34 PM |