|
Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#31 |
Moderator
|
![]()
kad ste vec preshli na mono i stereo prichu... meni nikad nece biti jasna jedna situacija.. alicia keys.. snimak sa nekog "koncerta".. prodavan kao regularno izdanje..
e sad, stereo slika je shiroka bila u pm.. shire od bilo chega.. uporedjivao sam njene starije albume, i tudje albume pa i moje mixeve.. i ovo je bilo shirooooooookooooooo.. i ok, otvorim paz analyser.. od wavesa (mislim da se tako zove).. jer mi se chini da je skoro sve u kontrafazi.. i naravno, odlazi u kontrafazu samo tako.. vishe od svih ostalih "shirokih" mikseva.. i ok.. tek mi tu sve postane nejasno.. nije neprijatno shiroko.. na kojim god monitorima slushao. a mono? mono zvuchi isto kao stereo, samo shto je mono, jelte.. i tu mi padne vilica.. i ostanem zbunjen.. eto do dana danashnjeg.. sve se kao inatim da probam da uradim neshto toliko shiroko, ali nema shanse.. ne moze bash u sve da legne.. inache, rado bih vam rekao koji je album i koja pesma tachno, ali nemam pojma poshto nije bio moj album a nisam se setio da ga grabujem.. i sad mi je ceo post izgubio smisao.. ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Junior Member
|
![]()
probaj ceo projekat da postavis kao suround pa da cujes cudesa od sirine
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
MAO
|
![]()
e bre vaso, sve i sve, al 2 sata
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
VIP Member
|
![]()
Pa, malo li je? Ja se zgranuo kada me je Habić pre neki dan podsetio da je album "O, Je" grupe U ?kripcu snimljen i smiksan za manje od 40 (studijskih) sati.
Ceo tretman trajao desetak dana... Ceo album smiksan za dva dana... Jedna pesma (Siđi do reke) obezbedila bendu ostatak karijere. Nikada nisam voleo tu pesmu (niti sam svirao u istoj), ali ?ta da se radi... Smiksana za cca 2 sata drugog dana miksa... Dakle - mo?e. Pozdrav
![]() |
#35 |
MAO
|
![]()
ili bolje, moglo je.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Senior Member
|
![]()
?to se mene tiče, jo? uvek mo?e!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Pro Member
|
![]()
ja sam pre mogao po dva sata, sad mogu za pola
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Pro Member
|
![]()
Znam anegdotu za Radetica, da je u Kazablanci kod Dadija smixao neku pesmu za malo jacih pola sata. Nista cudno, da nije tad prvi put usao u taj studio, sa njemu novim routingom, ... i Dadi kaze - odlican mix
![]() |
#39 |
MAO
|
![]()
heh lako je nekad kod dadija, da ga vidim sad da sedne za Nuendo i moj Fireface! pa prvih pola sata bi samo monitoring palio :P
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Pro Member
|
![]()
I to je bilo sve na onom midea mixeru jel?
![]() Dobro zbori arthur! ![]()
aje Last edited by Rhino; 12-02-2009 at 01:31 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
-=Koliko visoko cujete?=- | ProkDu | Razno | 37 | 31-10-2006 12:24 AM |