Quote:
P.P.S. Jo? ne?to... Ukoliko je arr. radio neko drugi, ponekad je pametno ne ribati ga previ?e, koliko god da je zabrljao. Ljudi su sujetni i imaju običaj da reaguju krajnje čudnovato. Ti mu ka?e? ne?to sa namerom da se njegova pesma uradi kvalitetnije, sa ?eljom da mu pomogne? po cenu gubitka vlastitog vremena, a zauzvrat dobije? mrgodjenje i :
-On će da mi ka?e da je bubanj iz SampleTank tanak, jadan i nikakav, a gudački instrumenti iz Steinberg Hypersonic plastični i jeftini!!! Mamicu mu njegovu, on je na?ao da kritikuje moj prekrasni virtual guitarist!!! Nikada vi?e ne dolazim kod ove nadrndane budaletine!!!
|
Ovakve situacije su mi vise nego poznate.
Imam npr. lika koji mi ponekad obezbijedi dobar posao ali trazi da mu se niko ne mijesa u aranzman, koji on ''pripremi'' kod kuce na svom KORGU PA2XPro u koji je zaljubljen. I nedao dragi bog upaliti Trilogy ili BFD dok je on tu... Trazi da se njegove trake prebace u komp pa da izmiksam. Dok ''prebacujemo'' je usput uzmem i MIDI, pa kasnije popravljam sto se da, ali onda tek nastaju problemi tipa: Sta mi je ovo bilo sa pjesme? Ovo je isgubilo emociju, pad se ne cuje, delay-a nigdje itd... Nekidan mi je bas pukao film kad je insistirao da sa ljubljenog mu PA 2XPro moram vuci i reverbe, delay itd. Rekao sam mu da promijeni studio. Stvari su se malo normalizovale...
Sto se tice duzine mikseva, preslusavanje nakon dan-dva i domiksavanje je obavezno. Najbolje mi je ako se par dana moze raditi na nekom potpuno razlicitom projektu da se mozak ''ispere''...