|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
Potpuno se slažem sa tobom. Mnogima se danas recimo Pro Arte, rani Indexi, rani Time, Yu rock selekcija i sl. čine kao naiva. Ali, nije bilo tako. Svako vrijeme nosi svoje. Nekada su npr. sola bila sola u pravom smislu te riječi. Imala su kompletnu melodiju i muzičku liniju. To je najbolje, za mlađe, objašnjeno u filmu o Ediju (II dio) kada Edi Vilson uči svog mladog gitaristu da ove skakavice od 32-ojki nemaju blage veze sa muzikom, (nego su skalice kao većina naših narodnih kola) što je sušta istina. Danas malo muzičara ovo shvata i koristi (ali ima da to znanje koriste, kao npr. ekipa oko Vesne Pisarović ili odlične, preodlične Radovićke i još nekih, kao recimo Lipovača kada se ne trudi da slijedi moderne trendove
![]() No tako je kako je. Eto patinu napravim kako sam napisao. I detalj oko basa ; i njega je tada bilo teško snimiti. Sada se odlična retro boja dobija kada se bas iz ST napumpa dobrim limiterom (ne brickwall-om) ili dobrano iskompresuje pa limitira ciglenjakom. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
imas u sample tanku efekat lo fi
nije los inace ja nevolim brzo sviranje nota i kurchenja tog tipa vrtim skalu koja se uklapa u harmoniju ...gore dole sto brze uvek sam voleo dobru smislenu i lepu melodiju....i smislen solo ....indeksi su tu zakon kakav je samo naj solo i z ''balade'' na flauti i gitari |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Pa da. I YU grupa je uvijek imala lijepa melodijska sola ;
![]() A čitavu zavrzlamu su započeli Olvin Li (10 godina kasnije), Jan Akerman i kompanija ; ponajvi?e Alvin Lee. Lijepo je podsjetiti se 'starih vremena' iako odosmo u OT. ?ta ima veze ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|