Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 01-02-2009, 01:44 PM   #11
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Default Re: Magda

Eto ima? odgovor post prije ovog tvog .
alfom is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2009, 01:54 PM   #12
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

I ja sam rastao na tom zvuku...i danas mislim da nosi skoro najvecu energiju....jer se brate sviralo

kada ljudi sviraju zivo uspostave se medju njima tanane niti energije koje sve povrezuju...

to je neka vrsta organsko duhovnog ''master clock-a'' da se izrazim ovim terminom koji se danas koristi za sinhronizaciju sprava u studiju......

e nekad su muzicari znali da upadnu u klok
a danas kad se sve snima na matricu ta energija se malo izgubila.....

no nemoze svako to ni da oseti pa sad sve prolazi
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2009, 02:07 PM   #13
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Potpuno se slažem sa tobom. Mnogima se danas recimo Pro Arte, rani Indexi, rani Time, Yu rock selekcija i sl. čine kao naiva. Ali, nije bilo tako. Svako vrijeme nosi svoje. Nekada su npr. sola bila sola u pravom smislu te riječi. Imala su kompletnu melodiju i muzičku liniju. To je najbolje, za mlađe, objašnjeno u filmu o Ediju (II dio) kada Edi Vilson uči svog mladog gitaristu da ove skakavice od 32-ojki nemaju blage veze sa muzikom, (nego su skalice kao većina naših narodnih kola) što je sušta istina. Danas malo muzičara ovo shvata i koristi (ali ima da to znanje koriste, kao npr. ekipa oko Vesne Pisarović ili odlične, preodlične Radovićke i još nekih, kao recimo Lipovača kada se ne trudi da slijedi moderne trendove). Danas se u turbu slomiš da odmuziciraš često tehnički izvanredne dionice, a melodija pjevača ima manje tonova nego "Ide Tito preko Romanije" ili "Jedna vrana gakala".
No tako je kako je.
Eto patinu napravim kako sam napisao. I detalj oko basa ; i njega je tada bilo teško snimiti. Sada se odlična retro boja dobija kada se bas iz ST napumpa dobrim limiterom (ne brickwall-om) ili dobrano iskompresuje pa limitira ciglenjakom.
Old 01-02-2009, 03:40 PM   #14
korenjak
Pro Member

korenjak's Avatar

imas u sample tanku efekat lo fi

nije los

inace ja nevolim brzo sviranje nota i kurchenja tog tipa vrtim skalu koja se uklapa u harmoniju ...gore dole sto brze

uvek sam voleo dobru smislenu i lepu melodiju....i smislen solo ....indeksi su tu zakon

kakav je samo naj solo i z ''balade'' na flauti i gitari
korenjak is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2009, 04:07 PM   #15
alfom
Pro Member

alfom's Avatar

Pa da. I YU grupa je uvijek imala lijepa melodijska sola ; , a Indexi svakako u onom ?to su svirali kao lagani rock, pa i Generacija 5, i mnogi drugi ; svako u svom vremenu prihvatljiva. Čak i Bijelo dugme, pa i Limić u Stijenama, Hus u Valjku, ...
A čitavu zavrzlamu su započeli Olvin Li (10 godina kasnije), Jan Akerman i kompanija ; ponajvi?e Alvin Lee.
Lijepo je podsjetiti se 'starih vremena' iako odosmo u OT. ?ta ima veze ?
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules