| 
 | |||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... | 
|  | 
|  | Thread Tools | Display Modes | 
|  31-01-2009, 05:24 PM | #1 | 
| Super Moderator Join Date: Jun 2003 Location: Banja Luka 
				 |  bruuum 

poz ekipi!!! naime imam spojen sistem behringer truth b2031 ativni sa kompjuterom u dnevnoj sobi. Uglavnom sluzi za slusanje muzike, gldanje filmova itd. problem je jer cujem bruuum na visokim i niskim tonovima kada ih upalim. Menjao sam izvor, kablove i nije do toga...jos uvek se cuje. Odneo sam kod majstora da vidim jel problem kod mase ali nije...kaze covek da savrseno rade u sta sam se i uverio kada je pustio cd naravno bez bruma. Negde sam cuo da postoji problem sa fazama struje ali u to se ne razumem. Sto se struje tice, spojeni su na dva odvojena izvora ali na svakom imam nakaceno nekoliko uredjaja (TV, playstation3, komp, wireless ruter) Jel ima pomoci? unapred hvala eon 
				__________________ Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si! | 
|   |   | 
|  31-01-2009, 05:55 PM | #2 | 
| VIP Member Join Date: Nov 2003 Location: Podgorica, BG 
				 |  Re: bruuum 

Ima, nedje pravis ground loop. Sve sprave koje koristis, a koje su medjusobno spojene, moraju biti na istom uzemljenju. Kupi jedan produzni kabl, i sve spoji na njega. | 
|   |   | 
|  31-01-2009, 06:10 PM | #3 | 

uhhhh to je dobro ali mi je nekako fizicki skoro pa nemoguce   jel postoji varijanta da zvucnike spojim na poseban izvor ? uglavnom hvala na pomoci  poz Eon 
				__________________ Ako mislis da mozes-u pravu si,ako mislis da nemozes-u pravu si! | 
|   |   | 
|  31-01-2009, 06:14 PM | #4 | 

Pazi, brujanje ti se javlja zbog razlike potencijala u uzemljenju, sto znaci da je dovoljno da jedna sprava bude na drugoj fazi/uzemljenju da bi se pojavio brum/hum. Znaci, ako ti je fizicki nemoguce da sve bude na istoj uticnici, probaj da nadjes koje uticnice su ti na istoj fazi, pa spoji na njih.  Najlaksi nacin ti je da izvuces osigurac na tabli, pa da vidis na kojim uticnicama nema struje. | 
|   |   | 
|  31-01-2009, 06:20 PM | #5 | 

oprosti zbog cudnog pitanja ali ako mi je jedan zvucnik na istoj uticnici kao i komp a bruji sta to znaci?

|   |   | 
|  31-01-2009, 06:23 PM | #6 | 

Da ti je jos nesto zakaceno na drugu uticnicu, recimo monitor, stampac, stogod...
		 | 
|   |   | 
|  31-01-2009, 06:26 PM | #7 | 

onda cu iskljuciti sve pa jedno po jedno paliti i videti gde je problem, to mi je najlogicnije?

|   |   | 
|  31-01-2009, 06:28 PM | #8 | 

Tako je uvijek najbolje, samo nije dovoljno da iskljucis, nego moras da otkacis sve kablove, pa da spajas jedno po jedno.
		 | 
|   |   | 
|  31-01-2009, 06:29 PM | #9 | 

to sam i mislio hvala matori javljam sta se desilo 
|   |   | 
|  31-01-2009, 07:10 PM | #10 | 
| Vibrator Join Date: Aug 2004 Location: Novi Sad 

ili povezi na neki di-box ako te mrzi da se cimas..
		 | 
|   |   | 
|  | 
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| 
 | 
 |