|
Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare..... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
1. Bas je previ?e mehanički, tj. oni prolazi u strofama bi ipak trebalo da budu vi?e legato, ovako je svaka nota podjednako nagla?ena pa sve zvuči kao BaBaBaBaBaBaaaaa, a bolje bi bilo da je BaBaUBaUBaaaaaa. Slobodno svi mogu da se smeju ovoj onomatopeji, i ja se upi?am kad je vidim ![]() ![]() ![]() ![]() 2. Miks je preglasan!!! Mislim na RMS. Em su ti svi instrumenti (i klavir i solisti) negde oko 3kHz, em si jo? nagruvao kompresiju pa je velika frka da se slu?a malo glasnije. Ne bole u?i, ali je zamorno... Ali generalno uop?te nije lo?e, naprotiv. Ima nekakvu nostalgičnu "hotelska terasa" atmosferu, ali u pozitivnom smislu. Samo da nije glasno. Pozdrav
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
He, he. Hvala Vaso, ali će? se samnom smijati zajedno kad sada pročita? kako je nastalo :
Tra?io sam mp3 na internetu da poslu?am malko, kad naletim na nekakav sajt, mislim iz Bosanskog ?amca i na njemu nekakvi besplatni midići. Nikada ih nisam koristio ; čak ni na aran?eru, jer sam ga koristio uvijek kao sint. skinem midić, poslu?am, a ono ko automatska pu?ka - sve prekvantizovano i smije?no. Ali, de, raspakujem midi i ostavim bubanj, a ostalo uradim ponovo. E, kada sam eksperimentisao, onda sam poslo?io sve neke besplatne efekte, gitara k'o Jolana (nek izvini ko jo? trza po tome), pa onda bespl. kompr., limitera, ... , bla, bla bla, ... pa na kraju to sve samo dignem u TR-3. I to je to. stvarno je smije?no kada gitaru glumi? sa izrazitim trzajem - kao da svaki ton otkida? ?icu ![]() A bubanj nisam htio raspakovati, nego malko popravih da ne bude prekvantizovan, i postavih EZ i smiksah na njegovoj mikseti ![]() Dobro, htio sam da zvuči starinski ; ali ovo je ba? lo?e i stvarno htjedoh baciti. Da sam i?ao na du?i bas, puno ima dugih nota u pozadini, a klavir je nedemfovan pa bi se sve pobrljalo. Ionako je ubrljano radi lo?ih VSTi i VST. Opet, mo?e se poslu?ati. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
VIP Member
|
![]()
Nemoj da mi vređa? Jolanu - to mi je bila prva gitara. Model Iris, kopija Telecastera sa dva single coil magneta, kupio je od prvog honorara koji sam dobio kao novinar na Studiju B. Bo?e, kakva letva je to bila. Ali prvih par svirki sa ?kripcem sam svirao na njoj.
Dodu?e, nikada nisam gajio feti? prema instrumentima - samo da dr?e ?tim (?to ova nije mogla) i da se nekako čuju. Za one tri ipo note koje umem da odsviram ne treba mi ni?ta vi?e. Apropo Magdalene - dobro je da si i ovoliko i?čupao iz dotičnog programminga ![]() ![]() Pozdrav
![]() |
#5 |
Pro Member
|
![]()
Ih ti si im-o dobru Jolanu. Moji su imalu neku crvenu sa tri bijela preklopnika gore i dva ispod magneta : potpuno isti ko ovi za paliti svjetlo, samo ne?to u?i
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
solo instrumenti se nejasno cuju u pojedinim delovima, bubanj preglasan
uzgred kako bre postizes ovaj retro sound cini mi se kao da slusam nesto od pre dosta godina ![]() pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pro Member
|
![]() Quote:
U vezi retro / patine - je li stvarno ozbiljno pitanje? ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
VIP Member
|
![]() Quote:
bas ima dobar fazon..kao muzika iz neke stare TV serije sa nasih prostora. Zvukovi su bas retro..sem bubnja..mnogo je debeo. U to vreme (rane 70-te) su bubnjevi zvucali mali i tanki , ko kartonske kutije!! Sa takvim zvukom bi bi bilo 100% retro...
![]() |
![]() |
#9 |
Pro Member
|
![]()
Pa ako je stvarno ozbiljno pitanje, evo odgovora :
taj sound je duboko u meni ; čak toliko da mi smeta. Prvo, htio sam da zvuči starinski. A za to se moraju znati soundi (kako DaBear napisa) 70-tih i ranije. Uz njega sam odrastao : pok. tata je imao 60-tih najjači amaterski revijski orkestar u Yu (bar tu informaciju sam zadržao jer je poginuo kada sam bio mali). Svugdje me je vodio sa sobom, a to je vrijeme kada su carovali duvači, harmonika, klavir (sve revijska/plesna muzika) i pjevalo se na suvo ili na majušno 'Tesla' suvo pojačalce. Kojekakvim kanalima su se kupovali notni raspisi iz Amerike, Italije, pa je tata radio raspise za čitav orkestar. Malo kasnije, u doba 'Silueta', 'Crvenih koralja' i sl. po podrumima su se pravile prve el. gitare, a lupao bubanj od tri-četiri elementa, sa kožama od, mislim, magareće (ili kozije, zaboravio sam) kože koja se prije svirke kvasila, pa grijala svijećom da se zategne, pa tako na svakoj pauzi. I tako, bla, bla, bla, ... od prve muzike 'mog uzrasta' uz koju sam učio rifove i harmonije (Prokol Harum, Deep Purple, Leed Zeppelin, ... , ... , ...) pa kad je Jugom carovala mexikanska muzika, italijanska, pa naši festivali (Robići, Zdenka Vučković, Nada Knežević, Elvira Voća, Dijego Varagić, Ivica Šerfezi, Marjana Deržaj, Lado Leskovar, ... , ... , ..., pa do Kiće Slabinca, kada je otišao u mirne pop vode, ... , ... , pa svirke po moru, do 'Magazina', 'Novih fosila', Andrijana Ćelentana, Englberta Hamperdika, Sinatri, itd. itd. Ovaj zvuk zavisi od izbora instrumenata. Najbliže starinskim instr. (soundima) zvuči onaj prvi ST-1 sa svojim bankama. Onda se to malo na kraju protjera kroz, hoće li biti PSP-Neon, pa se jednom konvertuje u *.mp3, pa ubaci u drugi alat i konvertuje u *.wav, i onda još jednom u *.mp3, i dobije se kao da je rađeno prije 30, 40 godina. Eto, to je to. Volim taj zvuk, kada se sve trpalo u srednjake i bilo nezamislivo da su sibilanti na vokalima nešto što je sada itekako poželjno kada se dobro izbalansira sa bass područjem na eqovima. A znam da su tih godina koje pomenu DaBear bubnjevi bili plitki ; naročito je bilo teško snimiti činele. Ali, ne mogu sve potrefiti jer niko ne bi htio slušati radio 'Kosmaj', kojeg sam doskora imao u relativno ispravnom stanju. ![]() Last edited by alfom; 01-02-2009 at 01:27 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Pro Member
|
![]()
ozbiljno
|
![]() |
![]() |
![]() |