Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2009, 06:26 PM   #31
drzox
Member

Default Re: Software kompresor?

Quote:
Originally Posted by Max View Post
...tzv Babyface mod ....

http://www3.telus.net/thewitt/

Kad kazes , onda mora da je tako ....

Pozdrav
E nisam znao za ovu modifikaciju ,znaci da je ipak malo sporkast u izvornom obliku.
A za ovo drugo,
zar se ti ne slazes da je Voxbox ,uvijek uslovno govorimo jer su u pitanju ukusi,da je Voxbox barem 1/2 klase gore?
Old 26-01-2009, 06:30 PM   #32
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
E nisam znao za ovu modifikaciju ,znaci da je ipak malo sporkast u izvornom obliku.
Jeste spor , to niko ne spori , ali eto mod je lak , a kasnije su poceli da proizvode sa mod om ( plave diode )

Quote:
Originally Posted by drzox View Post
A za ovo drugo,
zar se ti ne slazes da je Voxbox ,uvijek uslovno govorimo jer su u pitanju ukusi,da je Voxbox barem 1/2 klase gore?
Naravno da ne mislim ..... za neke stvari bi ga Voxbox jeo za dorucak , za druge stvari ne ....

Imam dosta lepih prampa i uvek se iznenadim kad proradi onaj za kog najmanje ocekujem da ce se pokazati

Sve zavisi koju muziku snimas i sta zelis da postignes ......

Pozdrav
Max is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 07:39 PM   #33
STUDIOTON
Ivan Lekic

STUDIOTON's Avatar

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Nisam siguran da kapiram tok rasprave...
Do malopre je bilo "jel moze soft kompresor da radi kao hardver, pre posle konvertera...", dakle elementarna nepoznavanja, a sada smo vec u prici da je 737 djubre, a da je Manley "klasa iznad"... Internet, forumi, ludilo...
heh,tako ti je to u virtualnom svetu
Old 26-01-2009, 07:48 PM   #34
Bitch
SuperModerator

Bitch's Avatar

Quote:
Originally Posted by Max View Post
Jeste spor , to niko ne spori , ali eto mod je lak , a kasnije su poceli da proizvode sa mod om ( plave diode )

Naravno da ne mislim ..... za neke stvari bi ga Voxbox jeo za dorucak , za druge stvari ne ....

Imam dosta lepih prampa i uvek se iznenadim kad proradi onaj za kog najmanje ocekujem da ce se pokazati

Sve zavisi koju muziku snimas i sta zelis da postignes ......

Pozdrav

he, kakve budale u avalonu, znam da se pricalo da ce mod da bude zvanican, ali nije (nema ga nigde na sajtu, mislim da ima samo neki video preview na Namm-u...) . Bar ja nisam nigde nasao da je to official info. Max jel imas neki link?

@ drzox,
ista je klasa Voxboxa i 737 (imam oba). - To je to - Tube channel strip, sa sve DI input. Mana voxboxa je sto nema mid boost (samo cut, ali ipak je to Pultec EQ), dok je compressor na manley veci allarounder - moze bukvalno za sve da se koristi, dok je na 737 trom, ali OK za vokale i trome PopBass linije Voxbox nesto malo tamniji i sjajan za svasta, 737 ubedljivi sampion za zenske vokale i akusticne instrumente. Snimao sam neki jazz skoro, gledacu da okacim sutra.... kontrabas (737 na neumann U87)
.... prelepo. Oggy mislim da sam ti dao CD, mada je ono bio raf mix... sad cu staviti redovan mixed stuff.

pozz
Bitch is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 07:55 PM   #35
drzox
Member

Quote:
Originally Posted by Ivan View Post
heh,tako ti je to u virtualnom svetu
Nije nikad bilo pitanje da li soft kompresor moze da radi prije konvertera,jedina nejasna stvar mi je bila zasto je waveform sa soft komopresorom normalan ,iako je signal overloudovan i to je neko objasnio look ahead modom kompresora ,prihvatljivo mada i dalje sumnjam.
A za Voxbox nije svjet interneta imao sam 3 godine 737sp +Brauner Valvet+rosseta 200 i vokali su dobri .ali ono sto se meni svidja ,bila je kombinacija sonyC800g+voxbox.
U nedostatku love za c800g ,kupio sam Peluso VTB i dobio od prijatelja na koristenje Voxbox.Po meni ,ponavljam iz vlastitog iskustva,moj utisak ili kao god vec, Peluso + Voxbox je 1/2 klasa gore
od Valvet +737sp.

Last edited by drzox; 26-01-2009 at 07:58 PM.
drzox is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 07:58 PM   #36
Oggy
Moderator

Oggy's Avatar

Pa meni je i ona sirovina bila do jaja
Rekao sam ti par "zamerkica" koje eventualno mogu da budu bitne samo nama i nikome vise na svetu, ali nema sta, zvuci vrhunski i sirovo...

http://www.sunflower-fest.com/

Oggy is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 08:04 PM   #37
drzox
Member

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post

Voxbox nesto malo tamniji i sjajan za svasta, 737 ubedljivi sampion za zenske vokale i akusticne instrumente.

pozz

Ja imam potpuno drugacije misljenje i ja sam uglavnom pricao o preampu +compresoru i za vokale.Moje su musterije uglavnom zenski vokali i po meni Voxbox ubija 737sp u tome. ali za akusticnu gitaru 737sp je pobjednik.Doduse dva su razlicita mikrofona u pitanju.
Zivi bas nisam nikad ni probao tako da ne znam.
Old 26-01-2009, 08:11 PM   #38
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Oggy View Post
Nisam siguran da kapiram tok rasprave...
Do malopre je bilo "jel moze soft kompresor da radi kao hardver, pre posle konvertera...", dakle elementarna nepoznavanja, a sada smo vec u prici da je 737 djubre, a da je Manley "klasa iznad"... Internet, forumi, ludilo...
Ha ha ha ..... umoran pa me ponelo

Salim se .... ali kad cujem pricu o mitovima .... smorim se

Pozdrav
Old 26-01-2009, 08:15 PM   #39
Max
Pro Member

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
he, kakve budale u avalonu, znam da se pricalo da ce mod da bude zvanican, ali nije (nema ga nigde na sajtu, mislim da ima samo neki video preview na Namm-u...) . Bar ja nisam nigde nasao da je to official info. Max jel imas neki link?
Vidis , nisam ispratio do kraja .... imam onaj sa crvenim diodama , a sam mod je toliko lak i bezbedan da mi je bilo besmisleno da kupujem 737 sa modom

A pravo da ti kazem u medjuvremenu mi se ovo dopalo , da zapravo i ne zelim da bude brze .... ima kompresora za brze A za ono sto snimam na 737 ( vokali i akusticni instrumenti ) NIKAD nisam cuo da kompresor " radi " a desi se da nekad ode i 15 db redukcije ( samo ponekad )

A to je ono sto mi treba

..... a mislim da je ono cega se secam stvarno bila samo najava .... ne znam da li su sproveli u delo .... cini mi se da su par ljudi sa GS rekli da blue diode ima ugradjen mod ... ali stvarno ne znam ....koji imate u Hammeru ?!?!?!

Pozdrav

Last edited by Max; 26-01-2009 at 08:18 PM.
Old 26-01-2009, 08:18 PM   #40
drzox
Member

Ma sigurno,Lexicon 480L i impuls od Lexicon 480l preko altiverba zvuce isto.

Last edited by drzox; 26-01-2009 at 08:26 PM.
drzox is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules