Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 26-01-2009, 03:35 AM   #11
nav
Junior Member

nav's Avatar

Default Re: Maksimum kanala preko usb-a?

FW tera 24 kanala (provereno) a ovi iz A&H kazu 26 (nisam probao )
izbor ti je suzen na A&H iz serije R ,Mackie Onyx ili ona nova Yamaha
nav is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 03:38 AM   #12
nav
Junior Member

nav's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
glupost.. sad videh taj deo o slanju preko usba..
valjda je 8 kanala tu maksimum? znam po ff800.. a i ne znam nishta da ide preko 8 kanala..
pozdrav
ako ima FW in/out na externoj karti mozes da vezes 3 uredjaja kao na primeru Presonusa studio ili firepodu
Old 26-01-2009, 03:43 AM   #13
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by nav View Post
ako ima FW in/out na externoj karti mozes da vezes 3 uredjaja kao na primeru Presonusa studio ili firepodu

ee da da da.. jes jes.. zaboravih na to.. ff800 ima fw400 kabl i prikljuchak i fw 800 prikljuchak na sebi..

bravo.. zaboravio sam..

btw, chuo sam da su onyxovi preampi transparentni do jajca.. mada se bojim da sam loshe chuo..

mada opet, realno.. toliko stvari hocu da uzmem i ne znam odakle da krenem. tako je bilo uvek, tako izgleda da ce biti i za 20 godina kad budem pretrpao studio sa opremom. (mada i sad sam realno)

poz

edit: za onyx mora da se uzme posebno fw i/o kartica.. smarachi..
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 03:48 AM   #14
nav
Junior Member

nav's Avatar

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
btw, chuo sam da su onyxovi preampi transparentni do jajca.. mada se bojim da sam loshe chuo..
edit: za onyx mora da se uzme posebno fw i/o kartica.. smarachi..
transparentni ???
ako volis malo tvrdji sound, izmedju Onyxa i A&H biraj Onyx.

Last edited by nav; 26-01-2009 at 04:21 AM.
Old 26-01-2009, 03:51 AM   #15
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

tvrdji?

poz

btw, mogli bi da predjemo na pp da ne smaramo forum
Old 26-01-2009, 10:30 AM   #16
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

Quote:
Originally Posted by slowstar View Post
Ljudi, propusna moc USB 2 standarda je okolo 400mb/sec, kakva 2 kanala?
govorim samo za taj mixer, posto smo ih vec prodavali.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 11:24 AM   #17
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

jes vala, sale, pitaš me kolko kanala , ja kažem 8 do 10, šta ti nije jasno? Nisam koristio taj ZED thing, nego sa kompa koristio Passport kao HDD na koji snimam, i radilo je najnormalnije. Dakle, to je odgovor od samom USB standardu (mislim da je tačna cifra 480mBit po sekundi). I da, Onyx FW snima 16ch na komp i to bogami radi i na 88.2khz samplerateu, svih 16ch na komp i 2 nazad (snimao ceo sešn tako u utorak). e da, FF800 slika 10 kanala in i 10 out sa sve 192khz samplerateom, bez veće frke. A na manjim samplerateovima on šalje preko 20 nešto kanala ako koristiš i ADAT input-outpute.

Mackie Onyx preampi rade skroz ok za te pare, čak ni ta konverzija nije uopšte hrđava. Jedina mana je upravo routing (nepostojeći), i nedostatak bilo kakvih digitalnih input-outputa što te tera da koristiš njega kao jedini ASIO, a mega veliko drkanje je to što vraća samo 2 kanala (master) sa kompa na mixer u slušanje, pa i ti i bubnjar npr imate identičan mix u slušanju (ukoliko čovek oće da čuje klik iz nuenda ili neki pilot kanal). Postaje prava zavrzlama organizovati valjan monitoring u tim uslovima.
Arthur is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 02:36 PM   #18
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

eh da.. zaboravio sam chime s snimao sori.. nisam video da si pomenuo..

nishta, ipak cu da uzmem ff800 kad pokupim neku lovu.. i necu se pravim pametan previshe.. nabudzicu shto vishe dobrih preampa i to je to..

poz
Old 26-01-2009, 04:57 PM   #19
slowstar
Pro Member

Nemojte ljudi da me pravite budalom, mislim na A&H ZED R16, taj SIGURNO salje i prima 16 kanala, a Alesis i FW i USB takodje moze 16 in/out, mislim da se zove multimix 16 USB, sta vam tesko da "skocite" i pogledate...Valjda toliko razumem Engleski posle tolikih godina citanja
Poz,
S

Evo ga link:http://www.alesis.com/mixers

Last edited by slowstar; 26-01-2009 at 05:00 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote
Old 26-01-2009, 05:10 PM   #20
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

[sto pricate o USB kad ima FireWire?

The ZED-R16 can be employed as a standard analogue mixer while recording multi-track via FireWire or ADAT, a traditional inline mixer recording with send and return per channel via FireWire, or as a MIDI controller via switchable channel faders. It features 16 mono inputs, 2 stereo inputs, a high quality dual mic pre-amp, 4-band fully-parametric EQ, 4 auxes, a stereo bus, 2 stereo returns, and 18+18 FireWire I/O and 8+8 ADAT I/O.

For studio work, there are control room speaker outputs, two separate artist monitor feeds, two analogue recording outputs in addition to the digital interface, and a dedicated internal condenser talkback mic. Each channel has its own independent soundcard channel, so instruments can be recorded simultaneously (pre or post EQ) into the sequencer separately. To minimise clock jitter and provide synchronicity between the ZED-R16 and other devices, the mixer is equipped with the professional JetPLL? digital audio chipset.

ZED-R16 is equipped with a host of MIDI control options. As well as the 4 dedicated MIDI faders, 12 rotary controllers, 12 switches, and 5 dedicated transport switches, all channel faders can also be switched to become MIDI faders. As with all models in the ZED range, the ZED-R16 is also bundled with Cakewalk?s SONAR LE music production software. In addition to multi-track recording, the ZED-R16 allows mixing down in analogue, then recording back into the computer in digital.
DaBear is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules