|
Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
![]() |
#1 |
Moderator
|
![]()
koliko moze maksimalno kanala da ide simultano i da ne dodje do glitcheva ili necheg slichnog..?
evo sad gledam allen&heath zed16 itd serije "studijskih" miksera.. kazu da mogu svi kanali da se usnimavaju odjednom preko tog prokletog usb-a.. sad, ono shto mene buni je sledece: do skoro je bila pricha da preko usba moze maksimum 2 kanala.. znam po mom virus-u.. sad se pitam koliko kanala usb zapravo moze da prebaci i u kom kvalitetu? jer, koliko se secam, meni su oba kanala na virusu bila u 24/44.1 rezoluciji.. pozdrav btw, shta mislite o toj zed seriji? meni izgleda simpatichno.. mada, malo me buni cena ako su "ugradili najbolje preampe koje imaju".. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Vibrator
|
![]()
trebalo bi da mogu samo 2 kanala.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
MAO
|
![]()
ja sam bez neke frke snimao bubanj na passport usb2.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
![]()
pa to i ja kazem.. valjda samo dva
i kako onda moze 16? na kolko si kanala snimao arti? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
MAO
|
![]()
nešto tipa 8-10
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
Ljudi, propusna moc USB 2 standarda je okolo 400mb/sec, kakva 2 kanala?
Glatko ide 16, i to u OBA pravca, naravno FireWire je tu mnogo sigurniji, mada se tvrdi kako je propusnost ista, ali licno sam se uverio da je FW dosta bolji i pouzdaniji. Dakle ZED R16 moze da snima pod sigurno 16 istovremenih kanala, bez nekih problema, izuzev mozda kompa koji bi to trebalo da "primi" Ta "dva" kanala koje pominjete se verovatno odnosi na davno napusteni USB1 standard... P.S. A&H izgleda odlicno, kad skupim "vreme" uzimam onaj ZED 436, zbog broja hardverskih sintova koje moram da imam utaknute istovremeno, ali pogledaj pod Alesis, oni imaju neki "dzabaluk" koji istovremeno snima mislim 16 kanala, ali vraca samo 2, nisam sasvim siguran, proveri...
We are not alone in the Universe... Last edited by slowstar; 26-01-2009 at 03:01 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Junior Member
|
![]()
allen&heath zed16
samo 2 i slovima dva kanala, ko kaze vise neka dokaze ![]() nije problem u propusnoj moci USB2 vec u konverteru u nutar zeda edit: slowsrar@ USB2 moze 16 ali ne sa zed16, on salje na USB (AD) samo master = 2 kanala ili mozda gresim Last edited by nav; 26-01-2009 at 03:05 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | ||
Moderator
|
![]()
preko usba?
chime? nishta ne kapiram.. bez ikakvih glitcheva? Quote:
nisam neshto odushevljen alesisom kao firmom.. a bash taj zed o kom prichate mi je zapao za oko kad sam ga video na netu.. nego mi zed16 lakshe da kucam i pamtim.. ![]() btw, Vama opet eplovo bolje.. ![]() ![]() p.s. pitam se kakvi li su zedovi preampi i eq-ovi.. neshto se bojim.. ipak nije neka preterana kinta za sve to shto nudi.. Quote:
pozdrav svima Last edited by HeatMan; 26-01-2009 at 03:09 AM. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
![]()
zed 16 samo master salje na USB a zed R16 je FW i to je druga prica, on tera 26i/O
zed serije koje nisu sa oznakom R tj nisu FW samo stereo i/o imaju preko USB-a http://www.allen-heath.com/zed/zed-22FX.asp Last edited by nav; 26-01-2009 at 03:12 AM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
|
![]()
glupost.. sad videh taj deo o slanju preko usba..
pa ne znam dal ce 10 komada prodati tako.. a chek, fw kao moze vishe da tera? valjda je 8 kanala tu maksimum? znam po ff800.. a i ne znam nishta da ide preko 8 kanala.. inache, ja trazim neku valjanu analogniju ( ![]() ![]() ![]() pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
jos 8 kanala na FF800-kako? | player | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 19 | 09-05-2008 08:37 PM |
hocu jos dva kanala... | akg111 | Computer Hardware | 8 | 24-12-2007 06:00 PM |
obrada fx kanala | nenad | Audio Produkcija - Tehnike | 4 | 06-01-2007 07:30 PM |