|
Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
![]() |
#1 |
Pro Member
|
![]()
1. Klavir - modart
2. Gitara - Real guit za akustare, elekricne ne postoje dobre 3. Bas Gitara & Synth Bas - Majestic, synth - hm.... nisam nasao 4. Zivi Bubanj & Electro bubanj - BFD 2 5. Synth (bilo koja vst emulacija kompletnog synth-aa) - koristim hardware makine, mada prizeljkujem omnisphere 6. Gudaci (kompletni i pojedinacno) - Nemam neke vrh..... Miroslav filharm, ili neka edicija za Kontakt na slovo S.... ima boljih sigurno 7. Udaraljke (zive i sinteticke) - culture 8. Vst Sempler - Kontakt 9. Etno - Etno world 4 (za kontakt)
![]() |
#2 |
Pro Member
|
![]()
Mislim da ovo sve nema mnogo smisla .... ali evo
1. Klavir - Grand 1 ( jede modart za dorucak ![]() 2. Gitara Real Guitar ... a ima super za elektricne , ali morate da pitate Zorana Radetica , taj ne koristi akustaru ni kad moze , a nista se ne primeti ![]() Ja sam dobio par super ritam kranceva tako sto sam real guitar stavio u guitar rig ( ili sl ) .... naravno , odaberete steel picked ...... 3. Bas gitara .... Trilogy ..... ( uopste mi nije jasno kako ljudi ne mogu da ga spakuju u mix ![]() ![]() 4. Bubanj .... BFD 5. Sint ..... PoCo Virus 6. Gudaci ..... hmmmmm , moraju da se mesaju .... ubedljivo najbolji semplovi su Wienna ... ali su svirljiviji EW ..... mada ako treba nesto " prljavije " onda nesto sa AKAI semplova 7. Udaraljke ...... Culture 8. VST sempler .... Kontakt 9. Etno ..... nisu najbolji , ali meni naj upotrebljiviji Wizzoo Darbuka i latigo .... Pozdrav |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Pro Member
|
![]()
Ne bi trebalo da ispadnem heretik ako napišem da su svi VSTi još uvijek daleko od prave stvarnosti kada su u pitanju 'prirodni' instrumenti.
Plastika cinci-linci da, ali od živih su daleko. Nemam drugih nego VSTi, pa se pojedem živ radeći raznorazne kompromise na račun kvaliteta i nikada nisam zadovoljan jer bih htio jedno a uradim drugo, jer tako moram. Kada dođem s' posla napisaću u edit svoju listu. ali, još jednom : daleko je Sunce. Old Scool snimljeno je predivno za mix. Bar radeći mix za BoZo takmičenje bio sam više nego oduševljen kako se sve lijepo slaže i sjeda u mix, bez nekih većih intervencija i izmišljotina, a zvuk - boli glava. edit : 1. Klavir - Zavisi od lage : znam od jednog uzeti 'lijevu' a od drugog 'desnu' ruku i uglavnom koristim one koje pominje većina : u zadnje vrijeme sam pronašao par dobrih na Sample Tank 2 (ili 3 - zaboravih oznaku ovog posljednjeg). Kad mi se ne sviđa ni jedan, snimim sa synth-a. 2. Gitara Real Guitar, ponekad onu Steinberg automatizovanu Virtual Gitarist, za acc. Za električne sve dostupno sa svim dostupnim fx. I nijedna mi se ne sviđa. 3. Bas gitara : dosta sa ST2(3) ; sa svih ukinem 'fabričke' efekte, pa onda proberem, 4. Bubanj : Add i EZ. Dodatke kao wav korištenjem Baterry onog prvog ili čak onaj LM-7 što preuzima wav sampliće, 5. Sint : Hyper 6. Gudaci : EWQ, Miroslav (koji mi se uglavnom ne dopada), i na Kontakt stare gudače na mislim 19 CD, što dobih od Ivana ; ti su mi možda ponajbolji, 7. Udaraljke : Culture i šta stignem. Ali, uglavnom mi se ne dopadaju, 8. VST sampler , Kontakti, STi 9. ništa 10. Ostalo : u zadnje vrijeme dosta Magixovih VST i VSTi. Last edited by alfom; 26-01-2009 at 03:06 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Pro Member
|
![]()
jel moze neki savet za harmonike?
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Pro Member
|
![]()
![]() |
#7 |
Senior Member
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pro Member
|
![]()
1. Klavir - probao NI Akustik, Boesendorfer, Pianoteq.....nisu losi ali mi se nijedan nije preterano svideo
2. Gitara -Slabo koristim snimam zivo (Sample tank ima ok zvukova) 3. Bas gitara - Sinth ili trilogy, cesto upotrebim neke kontrabase ili bas gitare iz sample tank-a 4. Bubanj - Ez drumer, Ili semplovi pa u Kontakt 5. Sint - Minimonsta, Albino 3 , Omnisfere, .... 6. Gudaci - EWQL- Simfonijski Silver 7. Udaraljke - Yellow tools -Culture (dosta dobar mada nisam odusevljen), Kontakt 3 World, Ethno world 4 8. VST sempler - Kontakt, halion 9. Etno - Kontakt 3 World (ubedljivo naj za neke stvari), Ethno world 4 (odlican za mnoge instrumente), takodje EWQL RA, Ethnosphere(mali a dobar),....... wizoo darbuka mi nesto ne odgovara ali ima dobre opcije za spustanje stima tj pitch(tune) AKAI Voice of Istanbul i Hearth of Asia 10. Duvachi - EWQL Bras (SILVER), Sample Tank 2 11. Hammond i El Piano- NI B4, Hypersonic 2 , Longue Lizard 12. Padovi - Omnisphere , Atmosphere, HS2..... 13. Specijalni efekti - UltimateSoundBank - Xtreme FX 14. Gruvi masine - Stilys RMX sa Textural rex dodacima molio bi moderatore da preimenuju naslov teme u Najupotrebljiviji VST instrumenti ili najprovereniji....ili....tako nesto.... a za plugove ne znam dal ovde da pishemo ili da otvorimo posebnu temu pozz
Nema claen-a bez Twin-a https://myspace.com/poslednjemore www.myspace.com/aleksandarmilutinovic www.myspace.com/runomusic www.myspace.com/slovosveto www.myspace.com/beogradskacalgija www.myspace.com/serbianbyzantinchoirsaintsava Last edited by korenjak; 30-01-2009 at 07:03 PM. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Member
|
![]()
1. Klavir - Fazioli (kad ima manje ostalih instrumenata), Steinway (kad ima vise ostalih instrumenata) sa colossus-a i Ni Boesendorfer
2. Gitara - samo ziva 3. Bas Gitara & Synth Bas - e-bass ziv, sy-bass NIfm7 i fm8(tx presete) 4. Zivi Bubanj & Electro bubanj - Dfh superior2, ni Synthetic Drums 5. Synth-za koji dan, nadam se-omnisphere 6. Gudaci (kompletni i pojedinacno) - vsl, ew 7. Udaraljke (zive i sinteticke) - dfh percussionist i Synthetic Drums 8. Vst Sempler - kontakt 3 9 brass - sa kontakt 3 library band i sa m1 10. kompletan library sa vishe instrumenata -kontakt 3 library i colossus
![]() |
#10 |
Psiho
|
![]()
Evo malo drugačiji pogled
1. Klavir - ne tro?im 2. Gitara - Hans Zimmer Guitar 3. Bas gitara - AAS String Studio 4. Bubanj - Addictive Drums / Micro Tonic / Lin Plug RMV 5. Sint - U-he Zebra / G-media impOscar & Mini Monster 6. Gudaci - ne tro?im 7. Udaraljke - Thomas Penton / Marc Anderson 8. VST sempler - NI Battery / Kontakt 9. Etno - ni?ta specifično
![]() |
Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|
![]() |
||||
Thread | Thread Starter | Forum | Replies | Last Post |
sta mislite? | radoje3 | Pravna Pitanja | 9 | 10-05-2008 02:43 PM |
Sta mislite | Steka | Promocija radova | 6 | 14-07-2005 05:48 PM |
Sta mislite......... | Steka | Ostali muzički instrumenti i studijska oprema | 5 | 08-04-2005 12:52 PM |