Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Computer Hardware

Computer Hardware Razmenite iskustva o muzickim karticama i bilo kom drugom hardveru koji koristite uz PC, konfigurisanje i optimizacija kompjutera za DAW

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 23-01-2009, 01:14 PM   #1
Manley
Pro Member

Manley's Avatar

Default Re: MacBook Pro?

Fw zvucnu bih ti preporucio apogee duet, jednostavna instalacija, odlicni driveri, integracija i naravno opticki je uz novi mbp, jednostavno must have. Zamisli jos genelec 8030 silver uz tu kombinaciju

I ceo svet je siv
Manley is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2009, 01:24 PM   #2
IK
Member

hehe, hvala i meni se Duet svidja vizualno, ali volio bih ipak nesto funkcionalnije, pa mi je prvi izbor zasad TC Konnekt 24D (zbog DSPa i vise kanala)
IK is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2009, 01:41 PM   #3
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ili nesto od presonusa..
lesha is offline   Reply With Quote
Old 23-01-2009, 03:55 PM   #4
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Ili motu
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 01-02-2009, 12:30 PM   #5
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by IK View Post
hehe, hvala i meni se Duet svidja vizualno, ali volio bih ipak nesto funkcionalnije, pa mi je prvi izbor zasad TC Konnekt 24D (zbog DSPa i vise kanala)
najtoplije preporucujem konekt 24d. odlicna kartica! nikad vise ti nista drugo nece trebat, osim ako ti ne zatreba vise ulaza/izlaza. izvrsni konverteri, jako dobri preampi, dsp-i t.c. electronicsa sami za sebe govore, a nakon cca godinu dana koristenja mogu reci je cijena za koju je dobijes jako jako povoljna. doduse, ja sam je u sad-u uzeo, ali u odnosu na druge kartice u tom cijenovnom rangu pa cak i visem mislim da joj nema premca. jedino, posto je ovo therad o macbooku, pretpostavljam da zelis da ti sve bude sto mobilnije - konnekt ti bas i nije malen.
a vizualno, konnekt nimalo ne zaostaje za apogee duet.
funksoulbrother is offline   Reply With Quote
Old 07-02-2009, 01:17 AM   #6
MUzzY
Pro Member

MUzzY's Avatar

Jos samo da procita par ne-tako-dobrih iskustava sa tom istom katom...
MUzzY is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 06:01 PM   #7
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Jos samo da procita par ne-tako-dobrih iskustava sa tom istom katom...
ako je to bio odgovor meni, samo da kazem kako sam i vise nego o gomili losih iskustava s konnektom sto citao sto slusao prije no sto sam se odlucio za kupovinu iste. dapace, oni koji su citali dosadasnje konnekt teme na ovom forumu mogli su procitati i o mojim neugodnostima s doticnom karticom.

http://rumski.com/forum/showthread.p...hlight=konnekt

http://rumski.com/forum/showthread.p...hlight=konnekt

da se ne ponavljam, ovdje su linkovi na teme pa koga zanima... tu su navedeni svi problemi koje sam ja imao s konnektom, a ujedno su to i svi problemi koje su i svi ostali korisnici koji su se zalili na drugim forumima imali (ja nisam naisao na tu temu na netu a da se problem ferceranja kartice nije svodio na neki od problema koje sam i ja imao i koji su na tim linkovima opisani - neapdejtani win xp, dijeljenje IRQ-a firewirea i graficke ili TI firewire chipset). posto svaki novi korisnik konnekta ima sve te informacije na raspolaganju, i u startu eliminira mozebitne uzrocnike bolesti, ne vidim razloga zasto bi trebao imati problema.
vec sam vise puta rekao i jos jednom ponavljam, kartica je fantasticna!

Last edited by funksoulbrother; 09-02-2009 at 06:07 PM.
Old 09-02-2009, 09:11 PM   #8
lesha
Vibrator

lesha's Avatar

ne znam da li je fantasticna, ali je vrlo dobra za taj novac.
kod A/B uporedjivanja sa apogee duet uopste nisam mogao da uocim razliku u reprodukciji. snimanje nisam probao.
lesha is offline   Reply With Quote
Old 09-02-2009, 09:51 PM   #9
funksoulbrother
Member

funksoulbrother's Avatar

ok, imaš pravo. da se ispravim - fantastična za taj novac! od onog što sam isprobao, nema bolje za te pare. kad sam je uzimao dvoumio sam se izmedju motu ultralite i nje. volio bih jednom isprobati ultralite da se i ušima uvjerim kako sam tada donio ispravnu odluku. ok, sad se zaj... malko, ali jednostavno je - stvar koristim svakodnevno po nekoliko sati već godinu dana.
nikad nije zaštekala, zvuk je izuzetan (za te pare nenadj...), ima sve što meni u mom radu treba, izrada je izvrsna (komadina aluminija koja se i nakon višesatnog rada jedva lagano zagrije)... snimam preko nje prilično često i rezultat je takav da ponovno mogu ustvrditi kako je to najbolje utrošenih 500$. fiju, vidim da joj je cijena u sad-u pala za 100$ od kad sam je ja uzeo. mislim da apsolutno nema govora o tome što je best buy trenutno. ultralite je i dalje 550$, btw.

Last edited by funksoulbrother; 09-02-2009 at 10:01 PM.
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules