Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Promocija radova

Promocija radova Marketing u muzici...... pricajte o tome koji je najbolji nacin da promovisete svoj rad? Na ovo mesto saljite vase radove, komentare.....

Reply

Thread Tools Display Modes
Old 21-01-2009, 12:20 AM   #11
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: Nova stara pesma Eeva - STILL THE SAME WOMAN

Hvala puno ali...malo si me zbunio sa terminom ''r-n-b poku?aj'' .

hoces reci da pesma nije..hm.. ubedljiva?

Quote:
Originally Posted by balthazaar View Post
Svjetski zvuči stvarno - nema ?ta...svaka čast..nemam zamjerki...Sale je majstoski odradio muziku, Iva je majstorski otpjevala...definitifno najbolji r-n-b poku?aj koji sam imao prilike da čujem sa ovih prostora...

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 12:49 AM   #12
peter the great
Junior Member

U globalu je dosta dobro ovo, nema sta...

Ali, mislim da bi trebalo malo vise definisati sta je sta. Na primer, pocetak pesme bi mogao da dodje na mesto gde je refren, to govorim kako mi zvuci melodijski, na tekst nisam puno obracao paznju. I takodje ovo govorim kako mi pesma zvuci samo na prvo slusanje. E sad, ako ste hteli da udje u usi na trece, cetvrto slusanje, onda je ok i ovako, ali da bi bilo efektnije, malo treba "pregrupisati" delove pesme. Ovo je moje misljenje, naravno, ne mora da znaci da sam objektivno u pravu...

Eeva, dosta precizno razdvajas reci na slogove, imas dobar osecaj za ritam. I bas dobro "vozis" rechi kroz pesmu, i generalno - dobro pevas. Svidelo mi se kako si otpevala onaj deo kod 2:33 (verujem da mozes jos bolje taj deo, ali i ovako zvuci bolje od dosta r&b pevacica).

Eto.

peter the great is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 01:36 AM   #13
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Pa, Ivo, zar riječ "pokušaj" znači nešto negativno!!?? Kažem da je uspješan pokušaj da se dočara neki r-n-b zvuk...
balthazaar is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 09:44 AM   #14
Danny Lou
Pro Member

Danny Lou's Avatar

strofa me vise nosi nego refren super boju vokala imas, i svidja mi se i flow i kad slusam liniju vokala super je sve. jedino sto kod refrena sve padne dole i zato bih se u ovom slucaju prije odlucio za neki vise groovie aranzman i beat jer se glas tako nekako "vuce", tece i treba da se uradi groove koji bi bio komplementaran melodijskoj liniji vokala. postavi link za mp3 (obavezno) i posalji mi vokale za rmx (opciono)

eto padaju hvalospjevi sa svih strana, ali veoma bitno pitanje koje ti sebi treba da postavis je: kuda dalje?

https://goo.gl/images/Elp8Ee
Danny Lou is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 09:57 AM   #15
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

eto padaju hvalospjevi sa svih strana, ali veoma bitno pitanje koje ti sebi treba da postavis je: kuda dalje?

[/quote]

ovo si bas dobro rekao / primetio....
inace, treba malo aranzman pevanja pre-strukturisati.ko sto rekoh, oko minut i po, vec malo gubi energiju, mozda je refren predug tu, mozda treba krace...nisam slusao celu pesmu samo taj minut i po - JER AKO NE OSVOJI ZA MINUT I PO - DZABE SVE. Tako su me naucili da slusam pesme ovde...neki poznati A&R slusaju i manje...30-40 sec, ali obicnodo prvog refrena...
sve je o, zvuci "ko pravi", a da li je "hit" i sta sa pesmom - to je drugo.

Nije RnB "hit" za siroke mase,,,,recimo, mozda bi prosla kao jedna od pesama na B strani albuma (ili pri kraju CD-a) od neke vec uhodane RnB pevacice, ali kao singl , u danasnje vreme ..tesko..a kod nas - tek o tome necu da pricam.

Ali - najvaznije je raditi PUNO, pisati puno i mozda ce 20-ta ili 36-ta pesma biti ona koja ne prvih 30 sekundi kaze ; "To je to!!"
DaBear is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 02:07 PM   #16
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

@lou i dabear: bice i hitova pitkih i orgazmichnih, ne brinite.. ovde je refren vishe odmor izmedju strofa i meni se bash svidja shto pravi kontrast u pesmi.. to je bila i ideja koliko mi se chini (davno beshe vec hahaha)

pozdrav
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 03:05 PM   #17
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Fali neki brejk, na polovini, jer malo smori ritam i izgubi energiju. Ali da bude onako, drastichan, posto vec imas tih promena u ritmu i pauza koje su kao neki brejkovi, ali nedovoljni.. Sve ostalo je okej.
silicon science is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 03:12 PM   #18
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

o cemu vi to ?

:P

mozda sam gluv ali ja ovde ne cujem razliku izmedju strofe i refrena

a da

cemu taj milioniti pokusaj da zvucim ko bijonsi ??? bas sam to primetio par godina unazad sto kod nasih potencijala i kod onih sto nisu u srpskom rezervatu ...

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"

Last edited by alavuk; 21-01-2009 at 03:16 PM.
alavuk is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 03:19 PM   #19
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Quote:
Originally Posted by silicon science View Post
Fali neki brejk, na polovini, jer malo smori ritam i izgubi energiju. Ali da bude onako, drastichan, posto vec imas tih promena u ritmu i pauza koje su kao neki brejkovi, ali nedovoljni.. Sve ostalo je okej.
odradjeno vec.. u toj novijoj verziji pesme.. u refrenu je malo drugachiji ritam tako da mislim da nije potrebno raditi break..

Quote:
Originally Posted by alavuk View Post
o cemu vi to ?

:P

mozda sam gluv ali ja ovde ne cujem razliku izmedju strofe i refrena

a da

cemu taj milioniti pokusaj da zvucim ko bijonsi ??? bas sam to primetio par godina unazad sto kod nasih potencijala i kod onih sto nisu u srpskom rezervatu ...
chemu taj milioniti pokushaj da zvuchish kao najveci hejter na forumu kad si bio dobar momak?

shta ti se desilo..?
HeatMan is offline   Reply With Quote
Old 21-01-2009, 03:43 PM   #20
alavuk
Pro Member

alavuk's Avatar

hihihih hejter ???? ko god me zna ovako ili onako zna da ni malo nisam hejter , mozda previse ironican sarkastican , a ovde (ne samo na ovaj forum) svi shvataju forum veoma ozbiljno , daleko od toga da sam hteo vas rad da pljujem nego mi vise ide na gnjurac kopija kopije , devojka ima nov sound za nase podneblje i treba da gradi neki svoj stil a ne da lici na nesto sto svi pokusavaju da zvuce ne samo ona vec bilo ko dal to bio neki pevac ili instrumentalista .

Daleko od toga da ga ikoga ovde omalovazavam , svi smo u istom blatu ,daleko od toga da bilo koga sa ovog foruma omalovazavam , iskren da budem ovaj forum tj ljudi sa ovog foruma su mi vise pomogli nego sto sam ocekivao da ce da mi pomognu znaju ko su i zna se za njih i znaju da imaju moju neogranicenu zahvalnost pogotovu mislim na one koje nikad nisam upoznao licno , takodje imam veoma lepa prijateljstva stecena upravo na ovom forumu a ako nekom delujem hejterski , to je vise "dobronamerno forumarsko pametovanje" koja se ovde mogu procitati na svakoj stranici topic-a
malo mi je bezveze sto ste se osetili pogodjenim tj da imam pik na vas uopste ga nemam tj nemam pik ni na koga , jeste da planem nekad ali svi smo ljudi ali me to brzo prodje .

Jel' smo se razumeli sad konacno ????

Pis nigga :]

xxx says : "Preko dana zemljoradnik a nocu disko zvezda"
alavuk is offline   Reply With Quote
Reply

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules